Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

“Παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και παραβίαση της δυνητικής μας κυριαρχίας” “Έχουμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και παραβίαση της δυνητικής μας κυριαρχίας” τόνισε μιλώντας σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

«Χρειάζεται αποφασιστικότητα, πολιτική συνεννόηση και να προχωρήσει η επέκταση των χωρικών υδάτων αρχικά νότια και ανατολικά της Κρήτης, με την προοπτική επέκτασης και νότια των νησιών της Ανατολικής Μεσογείου, ανάλογα με τις εξελίξεις» υποστήριξε, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ένας αποκαλυπτικός χάρτης που θέτει αμείλικτα ερωτήματα και εκθέτει πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα-Κύπρο

 Του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

  • Επειδή η κατάσταση με την επιθετικότητα της Τουρκίας έχει φτάσει στο και πέντε.
  • Επειδή όχι απλά αμφισβητείται, αλλά προσβάλεται εν τοις πράγμασι, ο σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
  • Επειδή εταίροι και σύμμαχοι σχεδιάζουν  αναθεωρητικά πλάνα στην περιοχή για τα ειδικά τους συμφέροντα.

Η κυβέρνηση “ξύπνησε” και προσπαθεί άτσαλα να χρησιμοποιήσει το υπερ-όπλο της Τελωνειακής Ένωσης κατά Τουρκίας

  Της Κύρας Αδάμ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκέπτεται να χρησιμοποιήσει το μοναδικό ισχυρό πολιτικό και διπλωματικό όπλο που διαθέτει απέναντι στην εχθρική  και άκρως επιθετική πολιτική της Άγκυρας απέναντι στην ελληνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Αυτό δεν είναι άλλο από την Τελωνειακή Ένωση ΕΕ- Τουρκίας, η οποία έχει επιτρέψει στην Τουρκία, λόγω της σκανδαλώδους συμφωνίας εξαγωγής τουρκικών προιόντων χωρίς δσμούς (και ποσοτικούς περιορισμούς στα γεωργικά προιόντα στην ΕΕ) να αποθησαυρίσει μόνον το 2019 το ιλλιγιώδες ποσό των 70 δις ευρώ, ενώ το συνολικό «οικονομικό αλισβερίσι» ΕΕ-Τουρκίας ανέρχεται στο ομοίως ιλλιγγιώδες ποσό των 140 δις ευρώ μόνον τό 2019.

Η απάτη της μετανάστευσης «εθνικά Μακεδόνων» στις ΗΠΑ

 Γράφει ο Σωκράτης Πουλής.

Ένα από τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν ότι το «μακεδονικό έθνος» υπήρχε ήδη από τα τέλη του 19ου – αρχές 20ού αιώνα, είναι ότι πολλοί από αυτούς που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ αυτήν την περίοδο, δήλωσαν «εθνικά Μακεδόνες» (!) και αυτό αποδεικνύεται από τα ψηφιακά αρχεία του «Ellis Island». Σύμφωνα μάλιστα με έναν δημοσιογράφο, που έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο άρθρο με πλήρη κατάλογο αυτών των μεταναστών, ο αριθμός τους ανέρχεται την περίοδο 1897-1924 σε 8.608 ανθρώπους!

Τα ψηφιακά αρχεία του Ellis Island είναι προσβάσιμα σε όλους, αρκεί κάποιος να δημιουργήσει έναν προσωπικό λογαριασμό, μέσω του οποίου μπορεί να περιηγηθεί στα αρχεία. Οι εγγραφές συνολικά είναι περισσότερες από 65.000.000. Εφόσον αναζητήσει κάποιος ένα συγκεκριμένο επώνυμο (με όνομα ή χωρίς), εμφανίζεται η σχετική εγγραφή και δίνονται τα στοιχεία του μετανάστη, όπως αυτά εξάγονται από τα πρωτότυπα έγγραφα που επίσης είναι διαθέσιμα στη βάση δεδομένων.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ – Οι “Νυρεμβέργες” που δεν έγιναν ποτέ!!!

  Γενοκτονίες, σφαγές, βιασμοί, καταστροφή πολιτιστικών  θησαυρών. Τοποθετήσεις παγκόσμιων προσωπικοτήτων: Victor Hugo, William Gladstone, F.M. Dostoevsky, Georges Clemenceau, Winston Churchill.

Γράφει ο Νικόλαος Λ. Μωραΐτης, Ph.D.

Δεν υπάρχουν αρκετά δυνατές λέξεις που αποτυπώσουν αυτό το είδος της ανθρώπινης συμπεριφοράς: τη συνειδητή και εσκεμμένη εξολόθρευση ολόκληρων εθνών, τις γενοκτονίες, τις εθνοκαθάρσεις, τους βασανισμούς, τους βιασμούς, τις δολοφονίες. Το ανθρώπινο γένος έχει διαπράξει αμέτρητα εγκλήματα τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Έχει αποκτήσει εμπειρία από πολέμους και κατακτήσεις και εξακολουθεί να φέρει τα απαίσια σημάδια της βίας και ανεπιθύμητα δεινά.

Οι Τούρκοι δωροδοκούν Έλληνες προκειμένου να αλλάξουν στρατόπεδο (Βίντεο)
Δεξί χέρι πρώην Πρωθυπουργού σε Θέματα Εθνικής Ασφάλειας ερωτευμένος με κόρη Τούρκου πρώην επικεφαλής της ΜΙΤ.

Δρ Σπύρος Πλακούδας στον Focus FM.

Έλληνες ακαδημαϊκοί προσεγγίζονται  από την Τουρκία προκειμένου να… αλλάξουν στρατόπεδο.

Την σοβαρή καταγγελία έκανε σήμερα μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Δρ Σπύρος Πλακούδας, επίκουρος καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Rabdan Academy στο Άμπου Ντάμπι.

Ιστορία τρόμου και ριζοσπαστικό Ισλαμ

 

Η απάνθρωπη δολοφονία του καθηγητή Ιστορίας και Γεωγραφίας στο Παρίσι από το χέρι νεαρού ισλαμιστή, όχι μόνο επαναφέρει τη συζήτηση για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, αλλά γεννά επίσης, αποτροπιασμό και οργή σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως θρησκείας, ηλικίας, φύλου ή καταγωγής, που αντιλαμβάνεται την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης ως θεμελιώδες δικαίωμά του. 

Μύθοι στην ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα (Δημ. Καραμήτσος Ομ. καθηγητής ΑΠΘ)

 Μύθος 1. Είναι μύθος ότι η επαναφορά του βασιλιά Κωνσταντίνου με δημοψήφισμα στις 22 Νοεμβρίου του 1920 προκάλεσε την αλλαγή της στάσης των Μεγάλων Δυνάμεων της ΑΝΤΑΝΤ απέναντι στην Ελλάδα.

Η επαναφορά του βασιλιά χρησίμευσε ως ένα πρόσχημα διότι:

α) Η Γαλλία άρχισε συνεργασία με τον Κεμάλ πριν να χάσει τις εκλο­γές του 1920 ο Ελ. Βενιζέλος.

β) Η Ρωσία μετά την Οκτωβριανή επανάσταση του 1917 έγινε εχθρι­κή προς την Ελλάδα λόγω της συμμετοχή της Ελλάδος στην εκ­στρατεία της Ουκρανίας τον Ιανουάριο του 1919 και επιπλέον χα­ρακτήριζε την εκστρατείας της Ελλάδας ως ιμπεριαλιστική.

γ) Η Ιταλία τον Μάιο του 1919 μέσω του Ιταλού ΥΠΕΞ κόμης Σφόρ-τσα υποσχέθηκε στον Κεμάλ ολόθερμη συμπαράσταση που υλο­ποιήθηκε με τις μεταφορές οπλισμού και λοιπών εφοδίων μέσω της Ατάλειας. Εξάλλου η Ιταλία ήθελε τη Σμύρνη για λογαρισμό της.

Με την ευκαιρία της 75ης επετείου του ΟΗΕ (24-10-2020) – Οι “Μάσκες” του ΟΗΕ

 Γράφει ο Παναγιώτης Ι. Καραφωτιάς*

Επιγραμματικά, μεταφορικά, σε συσχετισμό με τις μάσκες για τον κορoνοϊό, η πρώτη «μάσκα» πολιτικών και θεσμικών σκοπιμοτήτων, που χρησιμοποίησε ο ΟΗΕ (τα ισχυρά κράτη-μέλη), ήταν το 1945 όταν οι νικήτριες Δυνάμεις επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και εκείνα αποδέχθηκαν αναντίρρητα, εθελόδουλα, το σκανδαλώδες προνόμιο της αρνησικυρίας, το περιβόητο βέτο. (Το 1972 σε διεθνή διάσκεψη, ο αείμνηστος Ευπατρίδης Αμερικανός Γερουσιαστής Γουίλιαμ Φουλμπράϊτ παρότρυνε τις μικρές και μεσαίες Δυνάμεις στον ΟΗΕ «να μην αντιμετωπίζουν τις Μεγάλες με δουλοπρέπεια, αλλά να ενωθούν και να τις επιβάλουν το σεβασμό προς τον ΟΗΕ», αλλά χωρίς αποτέλεσμα). Αυτό έκτοτε αποτέλεσε την «Αχίλλειο Πτέρνα» του Οργανισμού.