Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Η Φιλοπατρία παράγει έννομο αποτέλεσμα


Εθνικό UAV: Δυνατότητα για ανάπτυξη οπλισμένων υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια…

 

Στην άμεση ανάγκη ένταξης οπλισμένων UAV σε υπηρεσία στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Επανερχόμαστε για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οι εξελίξεις στο Άρτσαχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ). Ο δεύτερος έχει άμεση σχέση με τον πρώτο. Προκύπτει από αυτόν. Και δεν είναι άλλος από το ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε το Αζερμπαϊτζάν, με τουρκική προτροπή και συνδρομή εναντίον της Αρμενίας, είναι το τρίτο κατά σειρά καμπανάκι που χτυπά για την Ελλάδα, μετά τις επιχειρήσεις οπλισμένων τουρκικών UAV σε Συρία και Λιβύη. Η οποία (Ελλάδα) εξακολουθεί να επιδεικνύει μία ανεξήγητη αδράνεια και στον τομέα αυτό.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε ίσως να δικαιολογήσουμε την αδράνεια αυτή. Υπό τις παρούσες όμως όχι. Ποιες είναι αυτές “οι παρούσες” συνθήκες όμως;

1. Πρώτο και ισχυρότερο κίνητρο (συνθήκη), είναι το ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η νέα μορφή τουρκικής απειλής.

Περί Αγραμμάτων και Σκλάβων


 

Με αφορμή το άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην Εστία στις 22 Οκτωβρίου 2020, https://www.estianews.gr/apopseis/agrammatoi-kai-sklavoi/, ο φίλος και συνάδελφος Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε την ελπίδα  «Και αν, ως εκ θαύματος, άναβε μια σπίθα; Άμποτε!». Το άρθρο αναφέρεται  σε μία συνάντηση του κ. Κοττάκη με τον επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, τον  ομότιμο καθηγητή της Παντείου Χρήστο Γιανναρά, τον τ. Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνη Κουνάδη και άλλους εκλεκτούς φίλους του από τον χώρο του Πολιτισμού, της Ιατρικής και του Επιχειρείν.

François Bédarida: O στρατηγός de Gaulle, η Ελεύθερη Γαλλία και η Ελλάδα (1940 – 1941)

 



130 χρόνια από τη γέννηση, 50 χρόνια από τον θάνατο του Charles de Gaulle

François Bédarida

O στρατηγός de Gaulle, η Ελεύθερη Γαλλία και η Ελλάδα
(1940 – 1941)

 

Μπορεί μεν οι σχέσεις του στρατηγού de Gaulle με την Ελλάδα την περίοδο Οκτωβρίου 1940 – Μαΐου 1941 να είναι ένα ελάσσονος σημασίας επεισόδιο του πολέμου, δεν παύουν ωστόσο να διαθέτουν το δικό τους ειδικό βάρος, καθώς συνδυάζουν την πολιτική με τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη διπλωματία, βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα στην εκφορά του λόγου και την πράξη, ανάμεσα στη μνήμη και τον συμβολισμό, τέλος, ανάμεσα στον μύθο και την απομυθοποίηση.

ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.



 

Πρέπει να πούμε ότι η νίκη βασίστηκε στον ηρωισμό των Ελλήνων και την προετοιμασία του I. Μεταξά. Ο κ Μεταξάς είχε αποφασίσει ότι οι δυτικοί θα κέρδιζαν τον πόλεμο. Με αυτή την σκέψη προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να βαστηξει την Ελλάδα ουδέτερη. Μόλις η Έλλη τορπιλιστηκε ο I. Μεταξάς αρνήθηκε να δώσει λιμάνια στους Άγγλους. Όταν ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ρωσία ζήτησε να του δoθεί ελεύθερη διακίνηση στρατευμάτων. Ο  Μεταξάς του το αρνήθηκε, αν και 85% των εξαγωγών γίνονταν στην Γερμανία.

Η Microsoft κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα διχοτομώντας το Αιγαίο με το Flight Simulator -2000!


 Της Κύρας Αδάμ

Η Microsoft οφείλει να αποζημιώσει την Ελλάδα με μυθικά ποσά  πολλών δις εκατ. ευρώ διότι ενδεχομένως, με παρέμβαση της Τουρκίας, έχει προκαλέσει εξόχως επικίνδυνη εθνική βλάβη στο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης   οφείλει να μην καυχιέται με την επένδυση 1δις ευρώ της Microsoft,  αλλά να ζητήσει αποζημίωση.

Στις 21 Νοεμβρίου 1999 η Microsoft κυκλοφόρησε το cd video Play Game Flight Simulator-2000, FS-2000( εξομοιωτής πτήσεων 2000), που αναπαριστά τις πτήσεις και διαδικασίες τηλεπικοινωνίας αεροσκαφών.