Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Τι είπαν φίλοι και εχθροί για τους Έλληνες του 1940Η ηρωική στάση και η τεράστια συμβολή των Ελλήνων στη νίκη κατά των δυνάμεων του άξονα, όπως αποτυπώνεται από μερικές δηλώσεις εχθρών και φίλων.


Αδόλφος Χίτλερ: Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφησαν το θάνατο.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


Οκτώβριος, μήνας τριών επισήμων εορταστικών Ιστορικών γεγονότων και όχι μόνο


Οι Γερμανοί ξανάρχονται μέσω Τουρκίας

 

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα, ιδρυτικού μέλους του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

                                                                                            Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2020

Οι πλείστοι Έλληνες θα θυμούνται την σατιρική –κωμική –κοινωνική ελληνική κινηματογραφική ταινία: Οι Γερμανοί ξανάρχονται, που πρωτοπροβλήθηκε το 1948 και αφορούσε ένα εφιαλτικό όνειρο σε σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελάριου με πρωταγωνιστή της ταινίας τον γνωστό Σταύρο Οικονομίδη.

Τότε ήταν ένα εφιαλτικό όνειρο, που μας έφερνε στα τραγικά γεγονότα της γερμανικής κατοχής. Όμως σήμερα το όνειρο αυτό - εφιάλτης αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα με την άκρως επικίνδυνη επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, την οποία  στηρίζουν τα ίδια κράτη που είχαν συντελέσει στο ανείπωτο δράμα της κατοχής.

Ο Άγιος Δημήτριος, ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης

 Απο τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε. Από τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε. Η μνήμη του εορτάζεται (και από τους Καθολικούς) στις 26 Οκτωβρίου και στις 8 Νοεμβρίου γι’ αυτούς που ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο (Παλαιοημερολογίτες).

Σώτη Τριανταφύλλου: Ισλάμ και Ισλαμοαριστερά διαλύουν σιγά-σιγά την Ευρώπη

 

Το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η τρομοκρατία. Είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του ευρωπαικού πληθυσμού δεν είναι ευρωπαικός πληθυσμός και αναγνωρίζει τον εαυτό του στο πρόσωπο του Ερντογάν και της Χαμάς. Και η Αριστερά στην Ευρώπη από απολογητής της αθείας συμπεριφέρεται σαν να έχει δει όραμα με τον Αλλάχ, σημειώνει χαρακτηριστικά στο liberal.gr η Σώττη Τριανταφύλλου.

Το μήνυμα του Αγίου Δημητρίου για τους μασκοφόρους εντός του Ιερού Ναού.

ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ - Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΜΥΡΟ - ΕΥΩΔΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ - ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ

 Παραθέτουμε το μήνυμα και τις φώτο όπως μας ήρθαν.

ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΗΘΕΛΑ, ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛ ΟΧΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
ΜΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΣΝ ΜΟΥ ΣΚΟΤΙΣΕ ΤΟ ΝΟΥ-ΡΩΤΩ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΟΦΙΜΙΑ Α Κ Ο Μ Η ΤΟΝ Κ Ρ Α Τ Α Τ Ε;;;;
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ- ΠΙΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΔΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΥΡΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΝΙΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ-ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Η Ανακοίνωσις Του Ι. Μεταξα

 

«Κύριοι,

Έχω λογοκρισίαν και ημπορώ να σας υποχρεώσω να γράφετε μόνον ό,τι θέλω. Aυτήν την ώραν όμως δεν θέλω μόνον την πέννα σας. Θέλω και την ψυχήν σας. Γι' αυτό σας εκάλεσα σήμερα για να σας μιλήσω με χαρτιά ανοιχτά. Θα σας ειπώ τα πάντα. Θα σας ειπώ ακόμη και τα μεγάλα μου πολιτικά μυστικά. Θέλω vα ξέρετε και σεις όλα τα σχετικά με την εθνικήν μας περιπέτεια ώστε να γράφετε, όχι συμμορφούμενοι προς τας οδηγίας μου, αλλά εμπνεόμενοι εις την προσωπική σας πίστιν από την γνώσιν των πραγμάτων.

Σας απαγορεύω να ανακοινώσητε σχετικά το παραμικρόν σ' οποιονδήποτε. Απολύτως και γιά οιονδήποτε λόγον. Κάθε παράβασις αυτής της εντολής μου θα έχη διά τον υπεύθυνον -και να είσθε βέβαιοι ότι θα ευρεθή ο υπεύθυνος- τας συνεπείας τας οποίας πρέπει να έχη σε πόλεμο ζωής ή θανάτου του Έθνους η προδοσία ενός μεγάλου μυστικού, έστω και αυτό αν έγινε από αφέλεια, χωρίς την παραμικρή κακή πρόθεσι. Φυσικά έχω τον λόγον σας...