Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Πως προστατεύουν τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Τραμπ, η Μέρκελ και ο Πούτιν: Ο Μακρόν αλλάζει τις ισορροπίες;

 


 
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Λέμε τα ίδια και τα ίδια μήνες τώρα, όχι επειδή δεν γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα διεθνή συστήματα. Όχι. Ασφαλώς και ξέρουμε. Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες πλέον αυτής της ασύλληπτης κάλυψης της παραβατικής Τουρκίας, από τους ισχυρούς της γης.

Και δεν είναι μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ, που εξευτελίζεται. Αλλά και η Καγκελάριος της Γερμανίας, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, βεβαίως, «τη δουλειά του κάνει», όπως ομολογούν σημαντικοί παράγοντες στην Ουάσιγκτον.

ΕΛΙΑΜΕΠ: Υπόγειες διαδρομές στο άντρο του εθνομηδενισμού – Τα γερμανικά συμφέροντα, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και το Μέγαρο Μαξίμου

 

Τα πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με τα γερμανικά συμφέροντα, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και φτάνουν μέχρι το Μαξίμου. Οι «συγγένειες», οι σχέσεις διαπλοκής και οι συμπτώσεις. Την ώρα που οι Γερμανοί μας σπρώχνουν  σε διάλογο με την Τουρκία…

Άνθρωπος της Γερμανίας, με σχέσεις φιλίας με ιδρύματα και οργανισμούς, με σκοτεινή διαδρομή στην παγκόσμια σκηνή. Επιχειρηματίας με σχέσεις συνεργασίας με όλη την επιχειρηματική ελίτ της Ελλάδας. Καθηγητής πανεπιστημίου και πρόεδρος σε δεξαμενές σκέψης, που μόνο σκοπό έχουν πώς να πείσουν την κοινή γνώμη πόσο καλύτερη θα είναι η ζωή των Ελλήνων αν δώσουμε στους γείτονές μας κάποια «κομμάτια γης ή βράχια» ή το μισό Αιγαίο, που το χρειάζονται.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

 


Και στην σύγχρονη εποχή όπως και κατά την αρχαιότητα, την 28η Οκτωβρίου του 1940  η Ελλάδα ανέλαβε τον  αγώνα του χρέους και στηρίχθηκε  στο  δίκαιο του αγώνα αυτού, όπως  και στην ανδρεία και στην φιλοπατρία των Ελλήνων.  Αυτή η πηγαία  αγάπη για την ελευθερία υπήρχε και υπάρχει στα βάθη της ψυχής των Ελλήνων, γιατί οι Έλληνες  γέννησαν την ιδέα του ελεύθερου πολιτικού κόσμου  πριν χιλιάδες χρόνια, ενώ οι ίδιοι περιβάλλονταν από πανίσχυρες δεσποτικές αυτοκρατορίες στην Αφρική και στην Ασία.

80 χρόνια απο το ¨Ενδοξο και Αθάνατο ΟΧΙ του 1940!!!! ΖΗΤΩ η Ελλάδα!!! ZΗΤΩ το Έθνος!!!Όλα γνωστά...αλλά για να ΜΗΝ ξεχνάμε: 

Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη.
Winston Churchill

«Είμαστε τα παιδιά της Παναγίας»

 


Την 1η Φεβρουαρίου 1941, δημοσιεύτηκε διάλογος συντάκτου του περιοδικού «ΖΩΗ» με τραυματίες πολέμου μες στο θάλαμο νοσοκομείου:

«Εκεί πάνω, κύριε, έχουμε γίνει άλλοι άνθρωποι. Να το ξέρετε. Να το λέτε παντού. Είμαστε τα παιδιά της Παναγίας. Η Μεγαλόχαρη είναι μάνα και προστάτιδά μας».

«Με βλέπετε, μας λέει ένας νεαρός τραυματίας πολεμιστής, από το αντικρινό κρεβάτι. Εγώ δεν ήμουν θρήσκος. Δεν πίστευα σε θαύματα. Η γριά μάνα μου θυμιάτιζε τα βραδάκια το εικόνισμα της Παναγίας κι εγώ μέσα μου την κορόιδευα. Αλλά τώρα, αν μου τα πει άλλος αυτά, θα τον θεωρήσω εχθρό μου.

Πανηγυρική Εκδήλωση ΕΜΣ, 28/10/2020 - Ομιλία Πρέσβη ε.τ. κ. Κ.Ι. Αιλιανού