Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ποιοί Ευρωπαίοι ζητούν αποστρατιωτικοποίηση των Ελληνικών νησιών - slpress.gr

 Εάν ερχόταν ένας Αμερικανός στρατηγός που έκαψε τη Γιουγκοσλαβία το 1999, ένας  γ.γ. του ΝΑΤΟ, ένας συνεργάτης της Μαντλίν Ολμπράιτ και ένας ηγέτης που συνδέεται με εθνοκάθαρση και δηλώσουν πρόθυμοι να βοηθήσουν στην επίλυση των "ελληνοτουρκικών διαφορών" πως θα φαινόταν; Το λιγότερο ύποπτο. Όλους τους παραπάνω τους συνδέει ένας διαβόητος οργανισμός που βρίσκει συνταγές ειρηνικής επίλυσης διενέξεων παγκοσμίως, μεταξύ αυτών της ελληνοτουρκικής και του Κυπριακού. Πρόκειται για το International Crisis Group.

Αφιέρωμα στην Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου από το Ελληνοαλβανικό Σχολείο "Όμηρος" Κορυτσάς!

 

 

 Μια ευχάριστη έκπληξη πήραμε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ελληνοαλβανικού Σχολείου Όμηρος. Μια και λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό δεν μπορούσαν να μας παρουσιάσουν την γιορτή στο σχολείο όπως κάθε χρόνο, την ετοίμασαν με ηλεκτρονικά μέσα. 

Συγχαρητήρια σε όλους. Χρόνια Πολλά.

Δημοκρατία αλλά ποια και πώς;

 


Συνήθως λέγεται ότι δεν υπάρχει το τέλειο πολίτευμα και ότι η Δημοκρατία είναι το καλύτερο σχετικά πολίτευμα από όλα τα άλλα.

Ωστόσο, και της Δημοκρατίας υπάρχουν διάφοροι τύποι, στους οποίους ο βαθμός ελευθερίας των πολιτών ποικίλλει. Απλό παράδειγμα τα εκλογικά συστήματα. Για να εκλέξει ένα κόμμα βουλευτές πρέπει να συγκεντρώσει σε όλη την επικράτεια κάποιο ποσοστό ψήφων π.χ. 2, 3, 5, 7, 10 %.  Όσο μεγαλύτερο ποσοστό απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή τόσο λιγότερο δημοκρατικό είναι το πολίτευμα.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ: Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ