Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Οδεύουμε ολοταχώς προς ένα νέο lockdown...

 Γράφει ο Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης

Επειδή οδεύουμε ολοταχώς προς ένα νέο lockdown αγνώστου διαρκείας, καλό είναι  να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι από αξιόπιστες επιστημονικές πηγές για ό,τι νεώτερο περί της μετάδοσης του κοροναϊού, με σκοπό την επιβράδυνσή της.

 Οι ερευνητές του Montefiore Medical Center-University Hospital of Einstein της Νέας Υόρκης, του Pennsylvania State University , του Massachusetts General Hospital, του Harvard Medical School και του Νοσοκομείου Brigham and Women’s της Βοστώνης, μελέτησαν όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα που είχαν δημοσιευθεί από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο, καθώς και σχετικές κυβερνητικές ή ακαδημαϊκές αναφορές, για να καθορίσουν τους ιικούς, περιβαλλοντικούς και παράγοντες που σχετίζονται με τους ξενιστές και συντελούν στη μετάδοση του κοροναϊού.

Η Γερμανία παζαρεύει να αποσύρουμε δικαστικές απαιτήσεις 1,5 δις για να παραδώσει πιο γρήγορα τορπίλες για τα υποβρύχια

 

 

Η Γερμανία είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπει ούτε καν συζήτηση για κυρώσεις στην Τουρκία. Η Γερμανία όπως όλοι γνωρίζουμε ναυπηγεί έξι υποβρύχια τύπου 214, όμοια με τα ελληνικά για την Τουρκία. Η Γερμανία όταν η Ελλάδα θέτει το απλό και εύκολα υλοποιήσιμο αίτημα για γρήγορη παράδοση 32 τορπιλών για τα υποβρύχια 214 ζητά ανταλλάγματα!

Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ λοιπόν, εδέησε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την προμήθεια 36 τορπιλών. Θα πληρώσουμε 105 εκατομμύρια ευρώ. Κανονικά χρειαζόμαστε 82 τορπίλες…Αυτό δεν είναι το μοναδικό μας πρόβλημα. Ο χρόνος παράδοσης έστω και των 32 τορπιλών είναι που καίει.

Ο χάρτης που δείχνει την τεράστια περιοχή που έχει “οριοθετήσει” η Τουρκία με 7 NAVTEX κι εμάς να παρακολουθούμε

Στο γράφημα αποτυπώνεται τι ακριβώς έχει κάνει η Τουρκία από τα τέλη Ιουλίου μέχρι σήμερα! Με 7 Navtex έχει οριοθετήσει μία τεράστια περιοχή που φθάνει μέχρι τον 28ο μεσημβρινό, το όριο της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου. Η Τουρκία αλωνίζει ,κάνοντας

αυτό που και ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος έχει πει: οριοθετεί την περιοχή. Για να χρησιμοποιήσουμε και την άποψη του Δρ Δημήτρη Σταθακοπούλου, έχει αρχίσει να κάνει χρησικτησία!

Η αρχή ή το τέλος;

 Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Tην έναρξη σηματοδότησε η εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Πολωνία την 1η Σεπτεμβρίου 1939. Το πρόσχημα ήταν  απλό και κυνικό.

  • Του Χρήστου Μπολώση

Η αποκατάσταση της γερμανικής κυριαρχίας στην πόλη του Ντάντσιχ. Ο πόλεμος που συμπαρέσυρε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αφού ενεπλάκησαν 60 χώρες, έμελλε να διαρκέσει 6 χρόνια, ως τις 2 Σεπτεμβρίου 1945, αφήνοντας πίσω του πάνω από 60 εκατομμύρια νεκρούς και επιφέροντας τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

80 χρόνια και ακόμα μερικές πληγές είναι ανοιχτές ή και κάποια κόμπλεξ ακόμα υποβόσκουν και γυρεύουν… δικαίωση. Ηττημένοι ή αντισταθέντες για… κάνα δυό ώρες, που τώρα βρίσκονται στο τιμόνι της Ευρώπης, αναζητούν τρόπους και μεθόδους για να δηλώσουν την ανυπαρξία τους. Και το πετυχαίνουν άριστα…

Σώτη Τριανταφύλλου: Ισλάμ και Ισλαμοαριστερά διαλύουν σιγά-σιγά την Ευρώπη 

Η Τουρκία εισβάλει με αλιευτικά εντός των 6 ν.μ στην Λέσβο – Πολιορκεί Θάσο, Σαμοθράκη και θρακικές ακτές


Σπύρος Σφέτας: η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.