Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ελληνοτουρκικά: Η ιδιότυπη πολιορκία και η ενδεχόμενη τραγική κατάληξη Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ελλάδα και Τουρκία διαχειρίζονται ένα καθεστώς προσωρινά ακήρυχτου πολέμου, με επιδιώξεις αντιπαρατιθέμενες αλλά όχι ασυμβίβαστα “ανταγωνιστικές” σε αυτήν τουλάχιστον την ιστορική συγκυρία. Η ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης για την συντήρηση αυτής της νοσηρής κατάστασης είναι δεδομένη, το κόστος για την χώρα θα είναι σωρευτικό και δυστυχώς θα είναι δυσβάστακτο…

ωάννης Μάζης Η Κυβέρνηση έλαβε εντολή από την Γερμανία να μην αντιδρά στην Τουρκία ως τον Δεκέμβριο

 

«Κύριε Καθηγητά……» Ένας ενδιαφέρων διάλογος Χριστοδούλου-Συρίγου


Πριν δύο ημέρες ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου έγραψε ένα άρθρο σχολιάζοντας απόψεις του καθηγητή και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άγγελου Συρίγου.

Ο κ. Συρίγος του απάντησε.

Διαβάστε τον ενδιαφέροντα διάλογο.

Του Χρήστου Χριστοδούλου*

2-11-2020 Άγγελος ΣΥΡΙΓΟΣ - Βενιαμίν ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ Καθηγητής Παντείου Παν. Αθηνών - Διεθνολόγος, Λέκτορας Νομικής, Πρ. Περ. Συμβ. Κ. Μακεδονίας

Θέμα: "Η Προκλητικότητα και ο Μεγαλοϊδεατισμός της Τουρκίας"

.

.

            Άγγελος Συρίγος:

  • Μετά τις Αμερικάνικες εκλογές μπαίνουμε στην πιό δύσκολη φάση με την Τουρκία μεγάλης εντάσεως και κλιμακώσεως η οποία θα διαρκέσει πολύ. 
  • Εδω και έντεκα χρόνια δεν έγιναν σοβαρές  δαπάνες στην Άμυνα της χώρας! Ο Αμυντικός Προϋπολογισμός για το 2021 πενταπλασιάστηκε σε σχέση με το 2020.
  • Το φρόνημα που είδα στον Έβρο σε στελέχη και στρατευσίμους είναι συγκινητικό. Είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την Πατρίδα μας με νύχια και με δόντια!

Κύριε πρωθυπουργέ, ο κόμπος έφτασε στο χτένι (Σάκης Μουμτζής )


  

Κύριε Πρωθυπουργέ

Αυτή η κυβέρνηση έβαλε κάποια στοιχήματα ευθύς εξ αρχής. Ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών μας πολύ γρήγορα και καλά έκανε. Της ήρθαν στην συνέχεια όλο αναποδιές και προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. 

Ένα πρόβλημα όμως ήταν γνωστό εξ αρχής, γιατί υπάρχει μέσα στην ελληνική κοινωνία εδώ και 40 τουλάχιστον χρόνια. 

Αυτό της κόκκινης βίαςΤης ανομίας των οργανώσεων της μαρξιστικής Αριστεράς, επαναστατικής και μη, και της πρωτοφανούς ασυλίας που αυτές τυγχάνουν από ένα οργανωμένο σύστημα «προοδευτικών» δημοσιογράφων, «προοδευτικών» διανοουμένων, «προοδευτικών» καλλιτεχνών

Οι τραμπούκοι με τα ρόπαλα και τις μολότοφ βαφτίστηκαν σε «παιδιά», κάτι που υποδηλώνει σαφώς πως τα όσα διαπράττουν είναι απλώς αταξίες. Κάθε φορά που συλλαμβάνονταν ερυθροτραμπούκοι κινητοποιείτο ένας αλληλέγγυος μηχανισμός που ουσιαστικά μετέτρεπε τους θύτες σε θύματα. 

Δημιουργήθηκε μέσα στην κοινωνία ένα κλίμα μιθριδατισμού. Πλήρης απάθεια για την καταστροφή περιουσιών, πλήρης απάθεια για την παραβίαση των νόμων, πλήρης απάθεια για τον εξευτελισμό του κράτους.