Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Άγιος Νεκτάριος: δάσκαλος της Ρωμιοσύνης

 

Τιμά και γεραίρει η Εκκλησία μας, στις 9 Νοεμβρίου κάθε έτους, την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, ενός από τους πιο αγαπητούς αγίους του ορθόδοξου λαού μας. Τον αγαπάμε και τον ευλαβούμαστε και εμείς οι δάσκαλοι, όσοι πιστεύουμε στον Σωτήρα Χριστό μας, γιατί ο άγιος υπήρξε και δάσκαλος. 

Γύρω στο 1866 περίπου, ο 20χρονος τότε Αναστάσιος, φεύγει από την Πόλη και πηγαίνει στην τουρκοκρατούμενη Χίο. Η ευρεία του μόρφωση, η ολοκάρδιος αγάπη και το ήθος του, εκτιμήθηκαν και αναλαμβάνει καθήκοντα διδασκάλου στο χωριό Λιθί. Επί μια δεκαετία το μυροβόλο και γόνιμο αποτύπωμά του, μένει ανεξίτηλο στις καρδιές των κατοίκων και μαθητών του.

Παντουρκιστές*: Όλος ο θίασοςστην σκηνή

   Λεωνίδας Κουμάκης/20

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Η εξωφρενική επίκληση (εκτός Τουρκίας φυσικά) «δικαιωμάτων» που καταπατώνται περιφρονητικά μέσα στην Τουρκία, αποτελεί πάγια τουρκική πολιτική ολόκληρων δεκαετιών.

Η Τουρκική «Δημοκρατία» το έτος 2023 συμπληρώνει εκατό χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε με ένα μόνο κόμμα (Κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα – Cumhuriyet Halk Partisi, CHP) το οποίο, κάτω από ένα απροκάλυπτα φασιστικό καθεστώς επέβαλε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας την επεκτατική «ατζέντα» των παντουρκιστών.

''Μια Βρώμικη λέξη, μία αδιανόητη επιλογή''


“Στοχασμοί εἰς τούς παρόντας κρισίμους Καιρούς τοῦ Κράτους τοῦ Ὀθωμανικοῦ”. Ιστορική συγκυρία συγγραφής και πολιτική στόχευση – Clio TurbataΓιώργος Β. Νικολάου
:
Η πραγματεία του Ευγένιου Βούλγαρη 

Σπουδαίο άρθρο!
Η πολιτική στόχευση είναι αρίστη.


Θα γίνει 100% επίκαιρο τις πρώτες 10 ημέρες του Ιανουαρίου 2021 όταν θα αρχίσει ο εορτασμός των διακοσίων χρόνων 1821-2021.


Εάν η παρούσα κυβέρνηση καθορίσει επισήμως, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020 την ΑΟΖ νοτίως της χώρας, τότε, μέσα στο χρονικό πλαίσιο όπου το πλαίσιο Τραμπ ακόμη λειτουργει, θα αντιδράσει η Τουρκιά με επιθετική αμφίβια κίνηση σε νησιωτικούς ελληνικούς χώρους κλείνοντας ταυτόχρονα τα στενά.

Το ισχύον καθεστώς Τράμπ μέχρι και την 20η Ιανουαρίου 2021 δεν θα αντιδράσει κατά τρόπο δραστικό για όλους τους λόγους που αναφέρονται στο υστερόγραφο αλλά και για άλλους.

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ


– «ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ» 

– ΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΕΛΠΙΖΕΙ Ο ΖΑΕΦ 

– ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΕΜΑΣ, ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΜΠΟΡΙΣΟΦ! 


Εξέλιξη που καταδεικνύει το μέγεθος της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας στους γ@φτοσκοπιανούς, αποτελεί η σταθερή και αταλάντευτη θέση της Βουλγαρίας, που πλέον μπλόκαρε και επίσημα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπιανών στην ΕΕ.

Θέλουν να εξοντώσουν και να ερημώσουν την Μακεδονία.!! (Ολοκληρώνουν το σατανικό σχέδιο ακρωτηριασμού της Ελλάδας) 4 Νοεμβρίου, 2020 13 Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ Κάποιοι λίγοι, που αντιλαμβανόμασταν το σατανικό σχέδιο του ακρωτηριασμού της Πατρίδας μας και την μετατροπή της σε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΟΖ τα γράφαμε εδώ και χρόνια συνεχώς, μήπως και αφυπνιστεί έστω και ένα μικρό τμήμα του λαού και αντιδράσει. (εδώ και εδώ)

Εις μάτην… η δρακογενιά  που εξουσιάζει την Ελλάδα, προχωρεί ακάθεκτη στην παραχώρηση μεγάλων Περιφερειών της Πατρίδας μας, σε ΞΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Πώς να σας εξηγήσω τι σημαίνει ΕΟΖ;

Εν Θεσσαλονίκη 1913-1951

.Αγαπητοί, 

Το βιβλίο αυτό του ομότιμου καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Αθ. Ε. Καραθανάση, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κυριακίδη, καλύπτει την περίοδο 1913-1951, κατά την οποία η Θεσσαλονίκη καθίσταται το επίκεντρο των γεγονότων, που προεκτείνονται και προς την λοιπή Ελλάδα. Τέτοια ήταν, για παράδειγμα, η Κυβέρνηση της Εθνικής Αμύνης, το ανάθεμα του Βενιζέλου, οι δίκες των αρχιερέων που αναμίχθηκαν σ' αυτό, ο Εθνικός Διχασμός, η διοικητική οργάνωση των λεγομένων Νέων Χωρών, η παρουσία της Συμμαχικής Στρατιάς της Ανατολής στην Θεσσαλονίκη κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι νίκες του ελληνικού στρατού στο μακεδονικό μέτωπο.