Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ο ΤΡΑΜΠΙΣΜΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

 


                                                     Του Νίκου Ιγγλέση

μέλος του ΙΗΑ 

Μια εβδομάδα μετά από τις αμερικανικές εκλογές και ακόμη μετράνε ψήφους σε έξι αμφίρροπες Πολιτείες (Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Τζώρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα). Θα συνεχίσουν να μετράνε μέχρι να εξασφαλίσουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποτελέσει μια δυσάρεστη παρένθεση στην «κανονικότητα» της παγκοσμιοποίησης. Υπάρχουν άφθονα «πυρομαχικά» για τη νοθεία, είναι οι επιστολικές ψήφοι από πεθαμένους, μετανάστες και ανήλικους χωρίς δικαίωμα ψήφου καθώς και από πολίτες που έχουν μετακομίσει σε άλλες Πολιτείες. Όλα θα χρησιμοποιηθούν για να εγκατασταθεί ο «κοιμισμένος Τζο» στο Λευκό Οίκο και οι γκλομπαλιστές στα κέντρα εξουσίας.

Τα ολέθρια λάθη της Αρμενίας που την οδήγησαν στην οδυνηρή ήττα - Οι ομοιότητες με την Ελλάδα (upd) Η Αρμενία ηττήθηκε από τις ενωμένες τουρκοαζερικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και κατέληξε να υπογράψει μια οδυνηρή και ταπεινωτική συμφωνία γιατί οι ένοπλες δυνάμεις της αφέθηκαν χωρίς χρηματοδότηση και εξοπλισμούς για πολλά χρόνια.

Κάπου οι Αρμένιοι είχαν επαναπαυθεί στις νίκες του παρελθόντος όταν κέρδιζαν συνεχώς σε όλες τις συγκρούσεις τις αζερικές δυνάμεις, αλλά οι Αζέροι εξελίχθηκαν, έμαθαν από τις ήττες τους, προχώρησαν σε γενναία χρηματοδότηση των ενόπλων δυνάμεών τους και απέκτησαν προηγμένα οπλικά συστήματα.

Καθηγητής Βαθιώτης: Δεν σπούδασα νομικά, δεν αφιερώθηκα στο Ποινικό Δίκαιο με όλη μου την δύναμη για να με εξευτελίζει ο κύριος Μητσοτάκης...

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης, Καθηγητής ποινικού Δικαίου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Δεν σπούδασα νομικά, δεν αφιερώθηκα στο Ποινικό Δίκαιο με όλη μου την δύναμη για να με εξευτελίζει ο κύριος Μητσοτάκης φυλακίζοντάς με και...

υποχρεώνοντάς με να κυκλοφορώ στέλνοντας SMS.
Έχουμε ελληνική και παγκόσμια δικτατορία για τους εξής λόγους:

Η διαχρονική τραγωδία της Βορείου Ηπείρου 25 6 20

Ένα ‘αιρετικό’ άρθρο, που αξίζει να διαβάσετε: «Οι Σολζενίτσιν της Δύσεως»

 

Του Μανώλη Κοττάκη

Φθάσαμε μέχρις εκεί, λοιπόν! Να λογοκρίνεται στον αέρα από τηλεοπτικούς σταθμούς ο πρόεδρος της χώρας που σε υποδέχεται στο λιμάνι της με το άγαλμα της Ελευθερίας.

Να διακόπτεται βάρβαρα η ζωντανή μετάδοση τηλεοπτικού διαγγέλματός του. Και, το χειρότερο, να ενδύεται η ασύλληπτη αυτή λογοκρισία μανδύα ιδεολογικό: «Διακόπτουμε τη μετάδοση, διότι ο πρόεδρος παραπλανά και δεν λέει την αλήθεια». Έτσι δικαιολόγησαν το μαύρο οι «χασάπηδες» της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον. Αποφεύγω να αρχίσω το σημείωμά μου ρωτώντας πώς θα χαρακτήριζε η Δύση τον Πούτιν, τον Ερντογάν, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Ορμπαν, τον Καζίνσκι και τον Μπολσονάρου -ηγέτες, όχι απλώς έναν τηλεοπτικό σταθμό- αν τυχόν διέταζαν τη βάρβαρη λογοκρισία διαγγέλματος αντιπάλου τους. Αποφεύγω, γιατί αυτά που συμβαίνουν στον δυτικό κόσμο τα τελευταία χρόνια ανταγωνίζονται ορισμένες στιγμές τα καθεστώτα της Βορείου Κορέας και τη βαθιάς Ανατολίας, απλώς τώρα τα συνειδητοποιούμε και επισήμως. Θα θέσω όμως ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης 30 Οκτωβρίου 1944

 


Κανένας δεν δικαιολογεί ούτε νομιμοποιεί τις τρομερές εγκληματικές πράξεις του γερμανικού στρατού Κατοχής σε βάρος των Ελλήνων. Ούτε φυσικά την εξόντωση των Ελλήνων πολιτών εβραϊκού θρησκευματος. Αλλά οι Γερμανοί είχαν γνωστοποιήσει ποια αντίποινα θα έκαναν για κάθε σκοτωμένο στρατιώτη ή αξιωματικό. Άρα σκοτώνοντας ο ΕΛΑΣ ή ο ΕΔΕΣ έναν Γερμανό με στολή ήταν βέβαιο ότι θα επακολουθήσουν φοβερά αντίποινα. Η Ελλάδα είχε κάνει το πατριωτικό καθήκον της το 1940-41 με το παραπάνω.