Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Έχουμε, οι τωρινοί Έλληνες, τέτοια αγάπη για την πατρίδα;Βόμβα Ιωάννη Μάζη: Η αντιπρόεδρος του Μπάιντεν υπέρ Τουρκίας – Σχέσεις Δημοκρατικών και Μουσουλμανικής Αδελφότητας


Βόμβα Ιωάννης Μάζης: Η αντιπρόεδρος Μπάιντεν μήπως


Τουρκίας μέσω σχέσης με Αμερικανούς μουσουλμάνους Εκλογές ΗΠΑ Ο Καθηγητής προβληματίζεται από τη η σχέση της αντιπροέδρου του Μπάιντεν Καμάλα Χάρις με τις οργανώσεις των Αμερικανών μουσουλμάνων, οι οποίες μπορεί να επηρεάζονται υπέρ της Τουρκίας από του Αδελφούς.

Βόμβα Ιωάννης Μάζης: Γεωπολιτικά μιλώντας ο καθηγητής δεν θα δει διαφορά στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, αν εκλεγεί ο Μπάιντεν. Αντίθετα ίσως θα μέσω της αντιπροέδρου του Μπάιντεν, θα δούμε αναβάθμιση των σχέσεων των ΗΠΑ με την μουσουλμανική αδελφότητα

OΙ Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 62 12 Νοεμβρίου, 2020Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας πάλι από την βροχερή Ουάσιγκτον,

Δύσκολες ημέρες για εμάς εδώ στις ΗΠΑ με νέο-εκλεγέντα πρόεδρο που δεν αναγνωρίζεται, από τον ηττημένο πρόεδρο δημιουργώντας μια

κατάσταση αβεβαιότητος που δεν έχομε ξαναδεί. Επίσης έχουμε και έναν Κορωϊό που καλπάζει ανεξέλεγκτος, με 140 χιλιάδες κρούσματα

και 1300 θανάτους ημερησίως!..…Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά…..

Στο Δημοτικό σχολείο της Ερεικούσσας το «Ζήσε Αθλητικά» με τον Παναγιώτη Πελεκούδα

 

Tο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζει τα «τηλεταξίδια» του στα ακριτικά νησιά της χώρας μας


Στην Ερεικούσσα «ταξίδεψε» το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού, στο πλαίσιο του κύκλου δράσεών του για τον μήνα Νοέμβριο, πραγματοποιώντας τηλεπισκέψεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών σε Δημοτικά σχολεία των ακριτικών νησιών μας μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών σύνδεσης.

Έπειτα, λοιπόν, από τους Αρκιούς (Ανδρέας Γλυνιαδάκης), Κάλαμο Λευκάδας (Τάκης Φύσσας), Γαύδο (Λευτέρης Πετρούνιας) ήρθε η σειρά του βορειότερου νησιού του Ιονίου Πελάγους. Η Αουρέλα και ο Λέανδρος, τα δύο μικρά αδέρφια και μοναδικοί μαθητές του Δημοτικού σχολείου της Ερεικούσσας, συνομίλησαν με τον διεθνή βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Πελεκούδα.

ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΤΟ 1900

  

Όταν είσαι 14 Αρχίζει ο Α ‘ Παγκόσμιος Πόλεμος και τελειώνει στα 18 με 22 εκατομμύρια θανάτους.

Αμέσως μετά, παγκόσμια πανδημία Η ′′ ισπανική γρίπη σκοτώνει 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Βγαίνεις ζωντανός και ελεύθερος. Είσαι 20 χρονών.

Τότε, σε ηλικία 29 ετών, επιβιώνεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, προκαλώντας πληθωρισμό, ανεργία και πείνα.

Οι παρωπίδες...

 


Ο Θουκυδίδης, πιο επίκαιρος από ποτέ!

 


Γράφει ο Θανάσης Κ.

Μετά τα δραματικά γεγονότα με την ήττα της Αρμενίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά και τις εξελίξεις σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο πλέον τον τουρκικό – αναθεωρητισμό, επανέρχεται στην επικαιρότητα το ερώτημα:

Μήπως δεν είναι “στραβός ο γιαλός”; Μήπως εμείς “στραβά αρμενίζουμε”;

Μ’ άλλα λόγια, μήπως είναι ώρα να αναθεωρήσουμε συνολικά τον τρόπο που βλέπουμε την εξωτερική μας πολιτική;

Η ΡΩΣΙΑ στο Αζερμπαϊτζάν και ο αγωγός TAP


Η συμφωνία λήξης του πολέμου στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ στα Αρμενικά), που υπέγραψαν Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, και η εγκατάσταση ρωσικής στρατιωτικής ειρηνευτικής δύναμης (αρχικά περίπου 2.000 στρατιωτών) στην γραμμή αντιπαράθεσης, σημαίνει ουσιαστικά και την επαναφορά της Ρωσίας στην περιοχή.