Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Έρχεται η τελική κρίση: Η Άγκυρα έθεσε θέμα παραβίασης του τουρκικού ΕΕΧ & «παράνομων επισκέψεων» του ΠΝ σε νησιά!


Στρατός Ξηράς: «Φορτώνει» νησιά και Έβρο με τα φονικά Spike NLOS – Γιατί τα… τρέμουν οι Τούρκοι


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ
Tο άρθρο της Efenpress (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) λέει πολλά....Διαβάστε το πάλι.
ΑΛΕΞ

Τρόφιμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή της πανδημίας ή φυσικών καταστροφών φτάνουν στη χώρα μας, για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο.

 

Πρόκειται για το emergency food, όπως το αποκαλούν οι Αμερικανοί. Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα προϊόντα αυτά είναι ευρέως γνωστά αφού οι ακραίες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν στους πολίτες, ειδικά των απομακρυσμένων περιοχών, να είναι καλά προετοιμασμένοι. Για την ώρα μάλιστα οι βασικοί προμηθευτές της παγκόσμιας αγοράς δεν σταματούν να παράγουν αφού τα αποθέματά τους έχουν εξαντληθεί.

Μια πληγή που τη λένε ΚΚΕ

 


Σοφίας ΓιαννακάΗ απαίτηση του ΚΚΕ να εορταστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου, σώνει και καλά, παρά τους εκατοντάδες νεκρούς και τα χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, είναι κυνική, μακάβρια, εξωπραγματική.

Το ΚΚΕ τα ’βαλε, φυσικά, με τον Μητσοτάκη γιατί, λέει, απαγορεύοντας την πορεία δεν θέλει να σώσει τη δημόσια υγεία, αλλά να φιμώσει «το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της πορείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του στρατηγικού σας συμμάχου, που σήμερα αυτό το μήνυμα είναι περισσότερο επίκαιρο από τότε» κ.λπ., κ.λπ.

Εξοπλισμοί: Τι προσπάθησε να κρύψει ο ΥΕΘΑ στη Βουλή

 

 Εξοπλισμοί: Τι προσπάθησε να κρύψει ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, λέγοντας μισές αλήθειες και παραπληροφορώντας ουσιαστικά την εθνική αντιπροσωπεία;


Μισές αλήθειες είπε προ ημερών στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δυστυχώς, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στο ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ, οι μισές αλήθειες σχεδόν εξισώνονται με παραπληροφόρηση της εθνικής αντιπροσωπείας.

Πρέπει επιτέλους κάποτε να τελειώσουν οι φιλολογικές συζητήσεις στο Κοινοβούλιο και να λέγεται όλη η αλήθεια, αλλιώς άκρη δεν πρόκειται να βρεθεί.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΤΣΗΣ – O ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟΥ

 


Πέρασαν 62 Χρόνια από τον  ηρωικό θάνατο του αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α Κυριάκου Μάτση. Ο Κυριάκος γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Λευκωσίας το 1926. Ήταν ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας Χριστοφή. Αγωνίστηκε κατά την περίοδο της Αγγλικής αποικιοκρατίας με το ψευδώνυμο Μιλτιάδης.Το 1946 εισήχθη στο Α.Π.Θεσσαλονίκης και σπούδασε γεωπονία. Αποφοίτησε το 1952. Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη Οργάνωνε ομιλίες υπέρ της αγωνιζόμενης Ελλάδος [περίοδος 1946-50].  Τότε γνώρισε τον Γρηγόρη Αυξεντίου μετέπειτα Υπαρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α  ο οποίος υπηρετούσε ως Εφεδρος Αξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό.