Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑ. ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  

Δεν έχει τέλος η παρακμή της χώρας μας από τους κυβερνώντες.

 Την ώρα που έχουν μαντρωμένους εκατομμύρια Έλληνες με την απειλή του προστίμου των 300 ευρώ, επέτρεψαν στους κουμουνιστές να διαδηλώσουν ανενόχλητοι στην επέτειο του πολυτεχνείου.

Στις εκκλησίες κολλάει ο κορονοιός, στην 28 Οκτώβριου κολλάει, στην πορεία του ΚΚΕ δεν κολλάει.

Τι Εορτάζουμε;

 


Α. Αλεξανδρής


Εορτάζουμε:

    1- Την ανατροπήν του πρωθυπουργού Σπ. Μαρκεζίνη (εγνωσμένης εντιμότητος και κύρους πολιτικού) όστις  ανέλαβεν την πρωθυπουργίαν υπό την προϋπόθεσιν ότι θα κινηθεί ελευθέρως   και άνευ  παρεμβάσεων υπό του δικτατορικού καθεστώτος, διά την διοργάνωσιν ελευθέρων εκλογών  και την ομαλήν μετάβασιν της χώρας εις την δημοκρατίαν.
    2-Εορτάζουμε την επιτυχίαν του σχεδίου της CIA δι΄ ανατροπήν του Γ. Παπαδοπούλου και της κυβερνήσεως Σπ. Μαρκεζίνη, διότι δεν παρείχον τας αιτουμένας, υπό των ΗΠΑ, στρατιωτικάς διευκολύνσεις  και δεν απεδέχθησαν την διενέργειαν πραξικοπήματος  προς   ανατροπήν του Μακαρίου, εις την  Κύπρον.

«Πολυτεχνείο 1973: Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη του εικοστού αιώνα»!


Το έστειλε ο Κώστας Καρασιώτος
http://thesecretrealtruth.blogspot.com


«Μη φοβάστε την αλήθεια. Τα ψέμματα καταθάλπτουν τους λαούς»
Περικλής Γιαννόπουλος
    Χιλιάδες παιδάκια έχουν καταθέσει λουλούδια στην κεφαλή στο Πολυτεχνείο, νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιον νεκρό της εξέγερσης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την κεφαλή του καθηγητή Νίκου Σβορώνουο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα του 1973.
    Το πόρισμα του Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Σαμπάνη επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου αποκαλύπτει ότι δεν υπήρξε κανένας νεκρός εντός του Πολυτεχνείου.

    Η «Ηλένια Ασημακοπούλου», «το κορίτσι που χάθηκε το βράδυ της σφαγής και την ψάχνει ακόμα το αγόρι της» (όπως χαρακτηριστικά έλεγε η εφημερίδα «Αυγή»), ήταν στην πραγματικότητα μοντέλο σε διαφήμιση σαμπουάν της εταιρίας «Breck».
    Το κεντρικό νόημα, όσων μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα από την τρυφερή τους ακόμα ηλικία, στις σχολικές γιορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα, φρόντισε για αυτό, θεσπίζοντας την γιορτή και, μάλιστα, τιμώντας την, αν όχι περισσότερο, τουλάχιστον ισάξια με τις άλλες δύο εθνικές μας γιορτές.

Εδώ... Πολυτεχνείο!


Εδώ Πολυτεχνείο! 

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Το έστειλε ο Κώστας Καρασιώτος
Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο!
Σαρανταένα χρόνια μετά οι «εδώ πολυτεχνείο» κύριοι και κυρίες έγιναν: αρχηγοί κομμάτων, μεγαλοσυνδικαλιστές, μιζαδόροι, επίτροποι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κομματικοί στρατηγοί, συγκεντρωσιάρχες, αδρά πληρωμένοι αργόσχολοι, κηφηναριά του δημοσίου και λαϊκοί ήρωες.
Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ πολυτεχνείο!
Το σύνθημα κατά της Χούντας των συνταγματαρχών, που κάποιοι στη συνέχεια εξαργύρωσαν. Ένα σύνθημα, που εξασφάλισε χρήμα, προβολή, άνετη ζωή, αναγνωρισιμότητα και πολύ, μα πάρα πολύ βόλεμα.

Καλές οι φρεγάτες, αλλά η αποτροπή χρειάζεται κυρίως άλλα όπλα


 

Μία από τις μεγάλες "επαγγελματικές ασθένειες" των στρατευμάτων στο πέρασμα της Ιστορίας είναι η απροθυμία τους να παρακολουθούν τις αλλαγές στην τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία του πολέμου και να εναρμονίζονται με τα νέα δεδομένα. Σε αντίθεση δε με ό,τι γενικώς πιστεύεται, αυτές οι αλλαγές δεν σχετίζονται πάντοτε με εξελίξεις στην τεχνολογία.

Μπορεί ένα στράτευμα να αναπτύσσει ολοένα και πιο εξελιγμένα από τεχνολογικής άποψης οπλικά συστήματα, τα οποία όμως να βρίσκονται σε δυσαρμονία με το επιχειρησιακό περιβάλλον.

Τραγικά στρατιωτικά λάθη που οδήγησαν σε ήττα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ


από τον Tom Cooper

16 Νοεμβρίου 2020


Την δική του εκτίμηση για το πώς εξελίχθηκαν οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Καραμπάχ και τους λόγους που οδήγησαν στην Αρμενική ήττα εξηγεί ο Αυστριακός στρατιωτικός αναλυτής και ιστορικός Tom Cooper. Σύμφωνα με τον αναλυτή τέσσερις είναι οι λόγοι για την αρμενική ήττα στο Καραμπάχ, η εντατική και μαζική χρήση των drones, η εκτεταμένη χρήση των αζερικών ειδικών δυνάμεων το αζερικό πυροβολικό και τα λάθη των Αρμενίων στρατηγών που πίστεψαν ότι με στατικές οχυρωματικές γραμμές θα σταματούσαν τον εχθρό.

Αντιδημοφιλής αλλά ρεαλιστική προσέγγιση του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ


 Doukas Gaitatzis

 

 16 Νοεμβρίου 2020

Παρακαλώ, πριν στείλετε υβριστικό μήνυμα για το περιεχόμενο του κειμένου, οφείλω να σας ενημερώσω πως το άρθρο αυτο αποτελεί της ανεπίσημη μετάφραση αυτών που έγραψε ο αυστριακός δημοσιογράφος/αναλυτής/συγγραφέας Tom Cooper του φόρουμ ACIG.
Δεν σημαίνει ότι η Προελαση υιοθετεί τις απόψεις του δημοσιογράφου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


 
ΙΡΑΝ


1. Το Πυροβολικό σφυροκόπησε θέσεις ανταρτών μετά τον θάνατο τριών Συνοριοφυλάκων

https://www.onalert.gr/kosmos/iran-to-pyrovoliko-sfyrokopise-theseis-antarton-meta-ton-thanato-trion-synoriofylakon/400808/

2.       Διαψεύδει το Ιράν τις πληροφορίες για δολοφονία του υπαρχηγού της αλ Κάιντα

https://indicator.gr/diapseydei-to-iran-tis-plirofories-gia-dolofonia-toy-yparchigoy-tis-al-kainta

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ , ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΠΓΔΜ, ΣΚΟΠΙΑ


Πώτο βέτο από Βουλγαρία σε Σκόπια: «Δεν είστε αυτό που νομίζετε!»

Πρώτο βέτο από Βουλγαρία σε Σκόπια: «Δεν είστε αυτό που νομίζετε!»

skal 

«Αν χρειαστεί θα στείλω ένα Σύνταγμα του Μηχανικού να απομακρύνει μνημεία και επιγραφές που δεν ανταποκρίνονται στα ιστορικά γεγονότα»: Η πρωτοφανής δήλωση του Βούλγαρου υπουργού Άμυνας Κράζιμιρ Καρακατσάνοφ πάγωσε τα Σκόπια, αποδεικνύοντας ότι η κατάσταση ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται στα άκρα. «Κόκκινη» γραμμή η γλώσσα, η ταυτότητα, η Ιστορία, οι ήρωες, αλλά και το όνομα!

STAR : Συνεχίζει να μεταδίδει τουρκική προπαγάνδα

 «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη»…*

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Μπορεί η Τουρκική «Δημοκρατία» να ελέγχεται σήμερα από  φανατικούς τζιχαντιστές, παντουρκιστές και κανονικούς φασίστες (Ρ. Τ. Ερντογάν, Μ. Τσαβούσογλου, Φ. Χακάν, Ν. Μπαχτσελή, Ν. Περιντσέκ, Ι. Καλίν κ.α.),

μπορεί το τουρκικό καθεστώς να έχει εξαπολύσει εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο ένα αδυσώπητο υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος –και όχι μόνο,

μπορεί η ειρήνη και η σταθερότητα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο να κρέμεται από μια κλωστή και τις διαθέσεις ενός ψυχοπαθούς** ,

μπορεί ένας πρώην φυλακισμένος που παριστάνει τον υπουργό εθνικής άμυνας των φανατικών ισλαμιστών της Τουρκίας να δηλώνει με απροκάλυπτη θρασύτητα «Είμαστε ενάντιοι στις προσπάθειες για φυλάκιση της Τουρκίας στα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο» (12 Νοεμβρίου 2020) διατυπώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο και κρυστάλλινο τρόπο το φασιστικό δόγμα Lebensraum των Γερμανών Ναζί,

“Ξεχνώντας” διαρκώς το Καστελόριζο ! Τελευταίο κρούσμα η Digea

 



 Όλως περιέργως, όλο και συχνότερα σε χάρτες που απεικονίζουν την ελληνική επικράτεια, λείπει πάντα εκείνη η μικρή κουκίδα, τέρμα δεξιά. Τόσο σημαντική για την Ελλάδα όσο καμία άλλη. Έτσι μας έλεγαν τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα.

Για το “τουρκικό μη επανδρωμένο σκάφος με αντιπυραυλικό σύστημα” γράφουν οι Βρετανοί

  

«Η Τουρκία έχει ναυπηγήσει ένα νέο, μη επανδρωμένο πολεμικό σκάφος εξοπλισμένο με αντιπυραυλικό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να ελέγχεται μέσω τεχνητής νοημοσύνης», γράφει η βρετανική εφημερίδα Express. Όπως σημειώνεται, το πλοίο σχεδιάζεται να σταλεί στη Μεσόγειο ήδη από τον επόμενο μήνα και είναι το πρώτο από μια σειρά σκαφών αποκαλούμενων ULAQ, όνομα «που προέρχεται από χαρακτήρα του αρχαίου τουρκικού πολιτισμού».

Τα τουρκικά UAV,μέγιστη απειλή για το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, με την Ελλάδα να “εγκρίνει” πτήσεις τους!

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Της Κύρας Αδάμ

Η Τουρκία ζήτησε για πρώτη φορά από την Αθήνα να εκδώσει διεθνή αγγελία για πτήση τουρκικών στρατιωτικών  μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στην περιοχή της Αν. Μεσογείου . H κυβέρνηση/ΥΠΕΞ/ΥΠΑ/ΥΕΘΑ εξέδωσε τη διεθνή αγγελία (ΝΟΤΑΜ) Α 3250 στις 30 Οκτ. 2020  με ισχύ μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2020. Το MILITAIRE δημοσιεύει τη NOTAM A3250/2020