Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Μία εναλλακτική θεώρηση των τραγικών γεγονότων του Πολυτεχνείου (16-25 Νοεμβρίου 1973): Το ψευδές διαχρονικό Ιωαννιδικό αφήγημα.

 


1.  Αναίμακτη εκκένωση του Πολυτεχνείου
Το πρωί, 10 π.μ., του Σαββάτου 17ης Νοεμβρίου 1973, η στρατιωτική ηγεσία τής χούντας Γεωργίου Παπαδόπουλου, όπως και οι υπουργοί τής νεοσύστατης τότε (μόλις 40 ημερών) «μεταβατικής κυβέρνησης» Σπυρίδωνος Μαρκεζίνη, είχαν λόγους (ή έτσι νόμιζαν) να αισθάνονται ανακουφισμένοι ή και δικαιωμένοι: Πριν από 7 ώρες, στις 2:53 τα ξημερώματα, είχε αρχίσει η στρατιωτική επέμβαση κατά των εξεγερμένων φοιτητών στο Πολυτεχνείο, και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, περίπου σε 30 λεπτά, το Πολυτεχνείο είχε περιέλθει υπό τον πλήρη έλεγχο των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων του καθεστώτος.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.....!!!

 Επιτράπηκε σε έναν Ρώσο Εβραίο να μεταναστεύσει στο Ισραήλ. Στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ο τελωνειακος βρήκε ένα άγαλμα του Λένιν στις αποσκευές του και τον ρώτησε, "Τι είναι αυτό;"                                                                                                               

                  Ο Εβραίος  απάντησε: "Τι είναι αυτό; Λάθος ερώτηση σύντροφε. Θα έπρεπε να ρωτήσεις: Ποιος είναι; Αυτός είναι ο σύντροφος Λένιν.

Παντελής Σαββίδης: Δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω υποχωρήσεων για την Ελλάδα

 


Υπάρχουν μερικά στοιχεία της επικαιρότητας τα οποία αξίζουν να επισημανθούν:

1.-Το ένα είναι η συνέντευξη που έδωσε στην “Καθημερινή” ο Ζίλ Κεπέλ, καθηγητής του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού και λέει πως η προεδρία Μπάιντεν θα είναι μια μεγάλη πρόσκληση για τον Ερντογάν. Δεν συμμερίζεται, δηλαδή, τις ελληνικές φοβικές προσεγγίσεις.
Θα δούμε ποιός έχει δίκαιο αλλά ο Μπάιντεν υπήρξε διαχρονικά ο Αμερικανός πολιτικός με τις καλύτερες σχέσεις με τους ελληνοαμερικανούς και την Ελλάδα. Ο τρόπος που θα πολιτευθεί απέναντι στη χώρα μας θα δείξει τα ακραία, ίσως, όρια στα οποία μπορεί να φθάσει με θετικό τρόπο για τη δική μας οπτική ένας αμερικανός πρόεδρος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ


 

IΡ


1.       Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ στο Ιράν - στη "μαύρη λίστα" ίδρυμα που ελέγχει ο Χαμενεΐ

https://www.capital.gr/diethni/3496376/nees-kuroseis-apo-ipa-sto-iran-sti-mauri-lista-idruma-pou-elegxei-o-xamenei

Στρατηγός Κωνσταντίνος Καλλάρης ( 20/9/1858 - 4/5/1940 )

     Για να γνωρίζουμε, τουλάχιστον,  από πού πήρε το όνομα η λεωφόρος "Στρατηγού Καλλάρη".
     «Εύγε παιδί μου, έκανες το καθήκον σου». Η φράση του στρατηγού Καλλάρη πάνω από το πτώμα του παιδιού του, που το έστειλε άρρωστο στην πρώτη γραμμή. Έχασε και άλλον γιο στη Μ. Ασία...
    Ο αξιωματικός Κωνσταντίνος Καλλάρης αφιέρωσε τη ζωή, αλλά και την οικογένειά του στην Ελλάδα. Ο Στρατηγός έχασε ένα γιο στο μέτωπο της Ηπείρου και άλλον ένα στην Μικρά Ασία. Ο Κωνσταντίνος Καλλάρης γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1858 στην Αθήνα. Το 1880, σε ηλικία 22 ετών, κατετάγη στον ελληνικό στρατό ως Ανθυπασπιστής στο Μηχανικό, αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων.

Γιάννης Ιωαννίδης, το ίνδαλμα των αρνητών της πανδημίας

 

Βαρύνουσα είναι η ευθύνη των πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων όσο και των επιστημόνων που προσφέρουν επιχειρήματα στην εκστρατεία αποπροσανατολισμού.

Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δίνει μια μεγάλη μάχη ενάντια στην επέκταση της πανδημίας, υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας που, για μικροπολιτικούς λόγους, συμφέροντα κάθε είδους, ατομικιστική αδιαφορία, είτε για λόγους άγνοιας, επιδεινώνουν την κατάσταση και τις υγειονομικές και οικονομικές της συνέπειες. Και αυτό διότι διεξάγουν μια «μάχη» όχι εναντίον του κορωνοϊού αλλά εναντίον… των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του.