Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Συγκλονιστική συνέντευξη του Τούρκου ακαδημαϊκού και ιστορικού Τανέρ Ακσάμ, στην διαδικτυακή εφημερίδα Ahval.

 


"Ζούμε στον 21ο αιώνα, η νοοτροπία μας είναι ακόμα εκείνη του 1453"

"Στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα που έπρεπε να πει κανείς για το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι “ανάρμοστο” και "ντροπή".

Σκέπτομαι, όμως, ότι οι συνομιλητές μου δεν διαθέτουν την πολιτιστική λεπτότητα να αντιληφθούν το νόημα αυτών των λέξεων.

Γι’ αυτό θα μιλήσω ανοιχτά για το θέμα και με τον τρόπο που θα τον καταλάβουν.

Επιτέλους… Ο Τραμπ δεν μπορεί να σώσει πια τον Ερντογάν: Το φοβερό “κόλπο” του Μενέντεζ…Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Πόσοι άραγε κατάλαβαν στην Ελλάδα και την Κύπρο ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας είναι πλέον στη …γωνία. Και ένας μεγάλος αγώνας της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, του οποίου (αγώνα) ηγήθηκε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ -βοήθησαν και άλλοι συνάδελφοι του και των δύο κομμάτων- φαίνεται να φτάνει στο τέλος του.

Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια για να επιβληθούν οι κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης, ως τιμωρία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, λίγοι πίστευαν ότι θα φτάναμε στο παρά πέντε.

ΤΟΥΡΚΙΑ κ΄ΕΡΝΤΟΓΑΝ και «ΑΤΤΙΛΑΣ» ΙΙΙ (3)


Ο νομαδικός λαός των ΟΥΝΝΩΝ, μογγολικής καταγωγής, με άλλες σκληρές βαρβαρικές φυλές (Βάνδαλοι, Βησιγότθοι κλπ.) σκορπούν τον τρόμο του θανάτου στους λαούς της Ρώμης και του Βυζαντίου με τις σφαγές και τις ολικές καταστροφές των πόλεων της Ασίας και Ανατολικής Ευρώπης. Ακόμη περισσότερο με τον νέο Βασιλιά τους Αττίλαο οποίος αφού σκότωσε τον μεγαλύτερο αδελφό του Μπλέντα (434μ.χ.), απόλυτος κυρίαρχος του λαού των Ούννων,  τους ενώνει με τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ίσης βαρβαρότητας νομαδικά φύλα.

Με οργανωτική στρατηγική εκφοβισμού και περιγραφές σφαγών και αιμοδιψών πράξεων (αυτοδιαφημίζοντας ότι δειπνούσε με τη σάρκα των θυμάτων του..!) έτρεπε σε φυγή στρατούς πριν από τις μάχες (Ανατολική-Βυζαντινή και Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.. έτρεμαν τη «ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» «FlagellumDei» Πάπας Ρώμης Λέων)..

Να καθιερωθεί στο Δημοτικό σχολείο μάθημα ετυμολογίας

 «Όταν οι εχθροί σου θα έχουν ξεμάθει την ορθογραφία τους, να ξέρεις ότι η νίκη πλησιάζει». Βλαντιμίρ Βολκώφ, Ρώσος λογοτέχνης

Αν είχαμε υπουργούς Παιδείας με ιθαγένεια ελληνική και με αίσθηση του τι βάρους και ποιότητας πολιτισμού είναι φορείς και όχι αχθοφόροι τυμπανιαίας αποφοράς ιδεών, το πρώτο πράγμα που θα καθιέρωναν στο Δημοτικό σχολείο είναι η ετυμολογία. Ένα δίωρο την εβδομάδα, θα αφιερωνόταν στην διδασκαλία του, γοητευτικότατου και πολύ ευχάριστου στους μαθητές, ταξιδιού στα γενέθλια, στην καταγωγή, στην αλήθεια των λέξεων. ( Έτυμον σημαίνει αληθινό, πραγματικό).