Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Οι δημοπίθηκοι που μας κυβερνούν…Οι άνθρωποι της εξουσίας έχουν την ίδια νοοτροπία σε όλους τους καιρούς και σε όλους τους τόπους.

Τους περιγράφει ο Πλάτων στην «Πολιτεία» του.

Φιλάργυροι για τα δικά τους, σπάταλοι για τα ξένα.

Θαυμάζουν, υπηρετούν, και προωθούν σε αξιώματα τους πλούσιους και περιφρονούν τους φτωχούς.
Αλλά και ο Αριστοτέλης ταυτίζει την εξουσία με τη διαφθορά.

Ο δρόμος των κυρώσεων είναι ορθάνοικτός, αλλά δύσκολος: Ο Τραμπ “κατεβάζει” βέτο… Το υστερόγραφο για τις κυρώσεις…

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε το βράδυ της Τρίτης ένα μεγάλο άλμα: Ενέκρινε το συμβιβαστικό νομοσχέδιο για την Άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών, με συντριπτική πλειοψηφία. Μία πλειοψηφία που άνετα μπορεί να νικήσει το βέτο, που αποφάσισε να ασκήσει ο απερχόμενος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι εντυπωσιακό :355 βουλευτές υπέρ του νομοσχεδίου και μόνο 78 κατά- και επειδή μας αφορά: Μέσω του νομοσχεδίου για τον προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου, εγκρίθηκαν και οι κυρώσεις εναντίον της κατοχικής Τουρκίας.

Εάν όλα πάνε καλά στη συνέχεια, σε 30 ημέρες από την υπογραφή του νόμου από το σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, θα επιβληθούν πέντε σκληρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Πολλά… Εν ολίγοις

 


\

Ακούσια βλακεία ‘Η εκούσια προδοσία;;;


Τo μηδενικό ειδικό βάρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η συνειδητή και διαρκής υποχώρηση στα εθνικά θέματα -μέσω της σιωπηλής παραχώρησης δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο στην Τουρκία-, η παράδοση των κλειδιών της χώρας στην εχθρική Γερμανία, οι λανθασμένες στρατηγικές αποφάσεις και κυρίως ο μονομερής αφοπλισμός της χώρας, παρά το γεγονός ότι η τουρκική εχθρότητα προς τον Ελληνισμό έχει παγιωθεί ως κρατική ιδεολογία από το 1996, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα και τη διάθεση του πολιτικού συστήματος και των ελίτ να υπερασπιστούν τα σύνορα της χώρας και τον Ελληνισμό.