Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Τσουκνίδες και γαρύφαλλα

 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, Μέλος του ΙΗΑ

Τις τελευταίες βδομάδες πυκνώνουν, εκ του πονηρού φυσικά, τα άρθρα και οι αναφορές στις τουρκικές τηλεοπτικές παραγωγές της Netflix σαν «ακλόνητο» επιχείρημα πως όλες οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές είναι εξαιρετικές, υπονοώντας πως είναι άδικη και απορριπτέα η εκστρατεία που πραγματοποιείται από τον Μάιο στην Ελλάδα προκειμένου να «κατέβουν» όλες οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές από την Ελληνική TV.

Όλα όμως όσα γράφονται ή ακούγονται από άγνοια ή σκοπιμότητα, προκαλούν σύγχυση στον μέσο τηλεθεατή, αφού μπερδεύουν με πολύ ύποπτη απλοϊκότητα τις τσουκνίδες με τα γαρύφαλλα, ώστε κινηματογραφική τέχνη και τουρκική προπαγάνδα να γίνουνε μαλλιά κουβάρια για να μην μπορεί κανείς να ξεχωρίσει εύκολα το ένα από τα άλλο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ! ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ: Ηγέτες, Kοινοβούλια και Ευρωπαίους Πολίτες.

Του Καθ. Πέτρου Π. Γρουμπού, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Μέλος του International Hellenic Association

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) σήμερα αναζητά μια νέα ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης που αποσκοπεί στην καθιέρωση μιας ισορροπημένης προσέγγισης για την αντιμετώπιση τόσο της τακτικής όσο και της παράτυπης μετανάστευσης που βασίζεται στην αλληλεγγύη, η οποία πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο για την ΕΕ. Θέλει να αναπτύξει μια νέα προσέγγιση για την καλύτερη διαχείριση όλων των πτυχών της μετανάστευσης. 

Στόχος της είναι:• να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση και το “εμπόριο” μεταναστών, • να σώσει ζωές και • να εξασφαλίσει τα εξωτερικά της σύνορα, προσελκύοντας ταυτόχρονα ταλέντο και δεξιότητες.