Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Καλεντερίδης: “Η ΕΕ θα πληρώσει για το τέρας Τουρκία που εκτρέφει”

 >

Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης ,μιλώντας στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη, είχε προβλέψει τις δυσμενείς για την Ελλάδα εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. 

Τι είπε, ειδικά γι΄ αυτά που θα ακολουθήσουν: 

Όλα έχουν ένα τέλος: Πολλοί περίπαιζαν όταν ξεκίνησε ο αγώνας για τα F-35 της Τουρκίας και για τις κυρώσεις για τους S-400…Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Σε αντίθεση με τους εταίρους μας τους Ευρωπαίους, οι οποίοι δίνουν μάχες για την κατοχική δύναμη και τον Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να ντρέπονται, οι Αμερικανοί νομοθέτες έχουν πάρει εδώ και καιρό τις αποφάσεις τους για την ισλαμική Τουρκία.

Αυτό που «εξάγεται» από αρκετές πηγές, είναι ότι και ο υπουργός Εξωτερικών, ο Μάικ Πομπέο, είχε ανέβει στο τρένο των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας εδώ και μερικούς μήνες. Βαρέθηκε να ακούει τις ασυναρτησίες των γραφειοκρατών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίοι έπεσαν εντελώς έξω στις προβλέψεις τους.

Bloomberg: Ο Ντ.Τραμπ υπέγραψε κυρώσεις κατά της Τουρκίας!


Σύνοδος Κορυφής: Παρασκήνιο και συμφωνία - Ελαφρές κυρώσεις στην Τουρκία, ραντεβού ξανά τον Μάρτιο


ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ


Μεγάλες αλήθειες....

 Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ - Helene Ahrweiler
Εμένα δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογία, αλλά οι άνθρωποι.

-  Φίλος μου δεν είναι αυτός που πιστεύει στις ίδιες λύσεις με μένα, αλλά αυτός που είναι σωστός άνθρωπος.
-  Η καλοσύνη είναι μίμηση Θεού.
-  Όσοι κρύβουν τα χρόνια τους, χάνουν μαζί και τις αναμνήσεις.
-  Στη Γαλλία, ο υλικά πλούσιος δεν θεωρείται αστός, η αστική τάξη είναι παιδεία!
-  Κανένας λαός δεν έμεινε 400 χρόνια σκλάβος, υπήρχε μεγάλη έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς: Ανοικτή Επιστολή πρός τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Μητσοτάκη

Πρός τόν Ἐξοχώτατον Πρωθυπουργόν τῆς Ἑλλάδος

κ. Κυριάκον Μητσοτάκην

Μέγαρον Μαξίμου

Ἀθήνα

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

Μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ, ὡς ἁπλός κληρικός τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας, ἐπιθυμῶ νά σᾶς  ἀναφέρω τά κάτωθι:

1.    Ἀπό τήν πρώτη στιγμή πού ὁρκισθήκατε Πρωθυπουργός, δώσατε τήν εἰκόνα τοῦ πολιτικοῦ πού σέβεται τά ἱερά θέσμια τῆς Πατρίδος μας καί ὁρκισθήκατε μέ τήν παρουσία τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ. Ἱερωνύμου μέ θρησκευτικό ὅρκο. Ὡστόσο, οἱ πράξεις σας ἀπέδειξαν τήν ὑποκριτική σας συμπεριφορά ἀπέναντι στήν Ἐκκλησία.

ΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 


Δεν θα ασχοληθούμε με ανάλυση της απαράδεκτης απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γιατί δεν αξίζει να χάνουμε τον χρόνο μας με αποφάσεις που δεν έχουν νόημα και που οδηγούν την ΕΕ στην διάλυσή της, μιας και είναι ανίκανη να λειτουργεί αποτελεσματικά. Υπενθυμίζεται πάλι ότι όταν η Αργεντινή εισέβαλε στα νησιά Falklands το 1982, χρειάστηκαν  μόλις τρεις εβδομάδες για να επιβληθούν οι κυρώσεις στις 15 Απριλίου 1982. Η Ελλάδα υποστήριξε τότε  την λήψη κυρώσεων που περιελάμβαναν την  απαγόρευση των εξαγωγών όπλων στην Αργεντινή και την διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη χώρα αυτή. Καμία σχέση με την χθεσινή απόφαση που μεταχειρίζεται την Ελλάδα και την Κύπρο  σαν να ήταν τρίτες χώρες και όχι κράτη-μέλη της ΕΕ.

ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


                                                                     Δημήτρης Κ. Μπάκας

 

Είμαστε πλάσματα διανοητικά, αλλά και συναισθηματικά. Τοσυναίσθημα είναι η μεγάλη κινητήρια δύναμη της ζωής μας. Κανένας δεν έζησε με φρόνηση, χωρίς να χρησιμοποιήσει τη διάνοια, αλλά και κανένας μας δεν έζησε έντονα, χωρίς συναίσθημα! Χωρίς συγκίνηση ο άνθρωπος  καθίσταται απαθής. Όχι φυσικά με αχαλίνωτη συγκίνηση, αλλά  εν μέτρω. Ούτε πρόχειρη συγκίνηση που συνιστά συνήθως επικίνδυνη δύναμη, όπως και ο αχαλίνωτος φόβος που μας παραλύει. Κανένας άνθρωπος δεν έζησε ποτέ εντατικά ή δεν εργάσθηκε  σθεναρά για το καλό του κόσμου, χωρίς να υποκινηθεί από μια βαθιά συγκίνηση. Αποκλείοντας τη συγκίνηση, αποκλείουμε τη ψυχική  δύναμη για μια πιο ωραία και πιο αξιόλογη ζωή.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ