Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο ετοιμάζει η Τουρκία [φωτογραφίες]

 


Το Ulaq θα μπορεί να ελεγχθεί τόσο από σταθμούς εδάφους όσο και θαλάσσης, θα διαθέτει πυραυλικό σύστημα, ενώ θα μπορεί να φέρει τέσσερις αντιαρματικούς πυραύλους, βεληνεκούς 8.000 μέτρων

«Δεν υπάρχω. Δεν έχω φίλους. Oμως τα μάτια μου είναι εκεί. Ο αέρας μου είναι εκεί. Το θάρρος μου είναι εκεί. Είμαι το φάντασμα του ακοντίου στη «Θάλασσα των Νησιών». Εκεί που απλώνεται η «Γαλάζια Πατρίδα» βρίσκεται και η γενναία μου καρδιά». Το σποτ των 44 δευτερολέπτων κλείνει με τις λέξεις «Μη επανδρωμένο. Αδίστακτο».

Η ολίγιστη ΕΕ και τα επτά βήματα για την ανασύνταξη του Ελληνισμού

  


Η απογοητευτική κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τα συμφέροντα και τις δίκαιες επιδιώξεις του Ελληνισμού, υπογραμμίζει την πλαδαρότητα της Ευρώπης στα θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής και την προτεραιότητα που δίνουν τα κράτη μέλη στα οικονομικά συμφέροντά τους, οδηγώντας την Ένωση των 27 σε πολυδιάσπαση και ρητορική μόνον αλληλεγγύη!

Η Ευρώπη πολιτικός "νάνος" θριαμβεύει! Πήραμε για πολλοστή φορά μια πικρή γεύση μικροψυχίας, η οποία δεν αφήνει ουσιαστικές ελπίδες για την αναβολή που δόθηκε για τον Μάρτιο του 2021, αφού θα έχει δώσει δείγματα των επιλογών του ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου! Οι θλιβερές αυτές διαπιστώσεις, που συνδυάζονται με σωρεία άλλων δυσμενών και επικίνδυνων εξελίξεων στον περιφερειακό περίγυρό μας.

Ναι, η Τουρκία νικήθηκε: Αλλά, όπως πάντα, η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή…

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε στο τέλος του αγώνα, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 μετά τη σημερινή απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή κυρώσεων στην κατοχική δύναμη Τουρκία στη βάση του νόμου CAATSA, που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο για να τιμωρούνται οι εχθροί της Αμερικής.

Η ικανοποίηση των ανθρώπων που έδωσαν τις όμορφες μάχες και τις κέρδισαν είναι πολύ μεγάλη. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Τουρκία τιμωρήθηκε για τις αντισυμμαχικές ενέργειές της. Θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί προ πολλού για ένα σωρό απαράδεκτες πράξεις της, με πρώτη την άνανδρη εισβολή εναντίον της Κύπρου. Αλλά μονίμως την έσωζαν οι Αμερικανοί και οι Νατοϊκοί.

Οι αμερικανικές κυρώσεις στην “πολύτιμη” αλλά και “ανυπάκουη” Τουρκία

 


Η Ουάσινγκτον προχώρησε στην πολυαναμενόμενη κίνησή της επιβάλλοντας κυρώσεις εις βάρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας SSB για την αγορά και απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν απαγόρευση άδειας εξαγωγής από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία για οτιδήποτε έχει να κάνει με εξοπλισμούς, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

“Nα μοιράσουμε με τους Τούρκους τι διάολε”; Ο Δρ. Γ.Φίλης για το φιάσκο της Συνόδου Κορυφής

 Ο Δρ.Γιώργος Φίλης καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) μιλώντας στην εκπομπή Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο, ήταν λάβρος κατά του άρθρου 34 της Συνόδου Κορυφής

Η Ελλάδα αποδέχθηκε να οδηγηθεί σε συνέδριο πολυμερές για την Ανατολική Μεσόγειο. “Τι θα μοιράσουμε δηλαδή;” αναρωτήθηκε ο κ.Φίλης. “Θα έρθουν οι Ιταλοί που βοηθάνε τους Τούρκους, θα έρθουν οι Ισπανοί που βοηθάνε τους Τουρκούς, θα έρθουν Αιγύπτιοι, εντάξει, θα έρθουν οι Ισραηλινοί, θα έρθουν οι Τούρκοι. Να μοιράσουμε τι διάολε; Να μοιράσουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, την πραγματική ή δυνητική της Ελλάδος και την Κύπρου;”

Ιωάννης Μάζης: Κοροϊδέψαμε την Γαλλία και θα το πληρώσουμε-Να μην δεχθούμε Πολυμερή Διάσκεψη Μπορέλ

Φ.Φράγκος: «Η Τουρκία έχει στείλει πάνω από 300 εκπαιδευμένους τζιχαντιστές στην Ελλάδα» (βίντεο)

 Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος έδωσε συνέντευξη όπου και αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στην στρατολόγηση τζιχαντιστών από την Τουρκία.