Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Το νέο βιβλίο του Κοτζιά (Λογική της Λύσης) και ο ΓΥΜΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ!

 Ο «Βασιλιάς ήταν γυμνός» και περιφέρεται τυλιγμένος

από ένα σύννεφο ψεύδους.

 

Κριτική του Γεωργίου Τάτσιου 

στην «ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ» του Νίκου Κοτζιά.


Κυκλοφόρησε το βιβλίο του κ. Νίκου Κοτζιά με τίτλο «Η Λογική της Λύσης». Ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και υπόλογος για την «συμφωνία» που παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας προσπαθεί να μας «χρυσώσει το χάπι». Με περίσσιο θράσος λέει ότι πέτυχε την «καλύτερη» λύση από όσες είχαν προταθεί. Ωστόσο η «καλύτερη» από τις κακές λύσεις δεν παύει να είναι μια ΚΑΚΙΑ ΛΥΣΗ! Στη λογική της ωραιοποίησης της εθνικά επιζήμιας «συμφωνίας» είναι γραμμένες και οι 1008 σελίδες του βιβλίου του. Με άκρατο ναρκισσισμό και απροκάλυπτη αλαζονεία και υπεροψία εμφανίζει την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ως την «λύση» που συμφέρει στην Ελλάδα.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ’ΡΘΕΙ 

Αν είναι νά ’ρθει ανέσπερος ο ήλιος στις καρδιές μας,
θα μας το δείξει μια νυχτιά, πως στην καρδιά μας καίει φωτιά`
η ελπίδα και η προσμονή που φέγγουν τις σκιές μας
της βρύσης το αγίασμα, μια ουράνια μελωδία,
της φύσης τ’ αγαλλίασμα, των κήπων η ευωδία.
στο μέσα βάθος μια ματιά μες στης ψυχής μας τη μυρτιά
Αν είναι νά ’ρθει ανέσπερος ο ήλιος στις καρδιές μας!

Just a good reminder


 

Στρατηγικό αδιέξοδο στις Βρυξέλλες…

  Γράφει ο Θανάσης Κ.

Απέφυγα για κάποιες μέρες να γράψω για την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και τα… «αποτελέσματα» της.

Τις πρώτες ώρες επικράτησε το σοκ της απογοήτευσης από τη μια…

Και μια προσπάθεια πολιτικάντικες εκμετάλλευσής της από την άλλη.

Δεν ήθελα να εμπλακώ ούτε στο ένα ούτε στο άλλο.

Η απογοήτευση είναι δικαιολογημένη, αλλά το σοκ όχι. Το περιμέναμε αυτό που συνέβη. Όποιος “έπεσε από τα σύννεφα”,  βρισκόταν στα σύννεφα!

Εμβόλια, Κατάσκοποι, Hackers, Χρήμα: «Έφυγε» ο JohnleCarré,

          Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

 

     Στο προηγούμενο άρθρο μου «Μας νανούρισαν ως ‘Εμίρηδες’, ξυπνήσαμε ‘Κακομοίρηδες» που φιλοξενήθηκε εδώ αναφέρθηκα στη χρησιμότητα του αποκαλούμενου «πιασάρικου τίτλου» που λειτουργεί ως δέλεαρ για να κεντριστεί η προσοχή των αναγνωστών σε κάποιο κείμενό μας.

     Στο σημερινό άρθρο θα καταχρασθώ παραφραστικά την έννοια του όρου «ποιητική αδεία» ώστε με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του JohnleCarré ως μυστικού πράκτορα και επιτυχημένου συγγραφέα, να καλύψω με «μια συμβολική δρασκελιά» πηγαίνοντας ανατολικά, την απόσταση μεταξύ Λονδίνου και Μόσχας πηγαίνοντας δυτικά μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης.  

     Και πριν κατηγορηθώ για καταχρηστική παράφραση της «ποιητικής άδειας» μπαίνω αμέσως τώρα στο θέμα μου.

     Το σημερινό άρθρο μου το ξεκινώ, από τον τίτλο, με μια επίκαιρα χρήσιμη αναφορά στο γεγονός ότι δεν είναι πια μαζί μας ο JohnleCarré (κατά κόσμον DavidCornwell), οπαγκοσμίως γνωστός Βρετανός συγγραφέας κατασκοπικών μυθιστορημάτων που υπήρξε πράκτορας των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών ΜΙ-5 και ΜΙ6.

     Ο JohnleCarré καθιερώθηκε το 1963 με το best-seller μυθιστόρημά του (κάποιοι θεωρούν ότι περιέχει και αυτοβιογραφικά στοιχεία) «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο» το οποίο όταν μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη γνώρισε επίσης τεράστια επιτυχία ως κινηματογραφικό έργο με πρωταγωνιστή τον RichardBurton.