Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Δεύτερη σκληρή επιστολή Εμφιετζόγλου προς Μέρκελ: “Η Τουρκία είναι απειλή για όλη την Ευρώπη”

 “Η Τουρκία του Ερντογάν είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για την Γερμανία και για την Γαλλία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Αραβικές χώρες. Εάν δε αγοράσει  πυρηνικά από το Πακιστάν ή από αλλού; Στεφτείτε το”. 

Και όσο είναι καιρός:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΡΑ”.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου σε δεύτερη, σκληρή επιστολή του προς την Μέρκελ. Για τη πρώτη επιστολή παριστάνουν…τους Γερμανούς!

Η επιστολή Εμφιετζόγλου:

ΕΝΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


                                                     Δημήτρη Κ. Μπάκα 

Η αλήθεια, η ομορφιά( κάλλος), η αγαθότητα, η αγάπη, η πίστη δεν είναι απλώς ποιότητες, που μοχθούμε για να τις αποκτήσουμε, και πεθαίνουν μαζί με εμάς. Είναι αιώνιες αξίες του Κόσμου μας. Το ουσιαστικό νόημα ζωής πρέπει να το αναζητούμε ακριβώς εκεί, όπου οι αξίες αυτές ευδοκιμούν. Ένας επιθυμητός ρεαλιστικός στόχος, για  κάθε προσωπική μας προσπάθεια θα ήταν να ενισχυθούν όλες οι νοητικές μας ικανότητες ταυτόχρονα  και αρμονικά, τουτέστιν ολιστικά. Η βασιλική οδός της εξέλιξης,  σαφώς,  διήκει μέσω των ποιοτικών ατομικών και συλλογικών ποιοτικών αυτών ικανοτήτων μας. 

Μοναρχική δημοκρατία

 


Αφού η ερχόμενη σε λίγες μέρες χρονιά, το 2021, είναι επετειακή –διακόσια χρόνια από την Επανάσταση των τότε Ελλήνων και την αποτίναξη του ζυγού δουλείας στους Τούρκους– ας θυμηθούμε συνωδά και μία ακόμα συντυχία: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο 99ος πρωθυπουργός στο συμβατικό ελληνώνυμο κρατίδιο, αυτό που προέκυψε από τα κόκαλα τα ιερά των Ελλήνων, μυριάδων, θυσιασμένων στο όραμα της ελευθερίας.

Ενενήντα εννέα πρωθυπουργοί σε διακόσια χρόνια: περίπου ένας πρωθυπουργός κάθε δύο χρόνια. Επειδή κάποιοι πρωθυπούργευσαν περισσότερες από μία φορές, ας χαλαρώσουμε την ασφυκτική στενότητα της διαδοχής που παραμένει, ωστόσο, εντυπωσιακή. Οπως ζωτικό και πολύ γονιμότερο παραμένει το ερώτημα: Αυτή η πληθώρα των πρωθυπουργών, οι άνθρωποι που έφτασαν στο ανώτατο αξίωμα, τι άφησαν πίσω τους; Γιατί τόση η αποτυχία της χώρας και τόση η καχεξία; Γιατί οι ανήκεστες βλάβες; Γιατί σε δυναμικό πλεονασμό η πανουργία, η ψευτιά, η ανημπόρια στο κρατίδιο;

Με αφορμή μία διαφήμιση: Του είπαν ποτέ οι ομογενείς φίλοι του Τραμπ για τον Ερντογάν και την Ελλάδα;Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Εν μέσω των δικαιολογημένων πανηγυρισμών για την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, εμφανίστηκε μία διαφήμιση στην εφημερίδα New York Times, που έγινε μεγάλη είδηση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Δυστυχώς, αναφορά έκανε και η δική μας ιστοσελίδα, αναδημοσιεύοντας το κείμενο της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης. Και λέω δυστυχώς, διότι τέτοια γεγονότα πρέπει να παρουσιάζονται ως έχουν. Όχι όπως ευχόμαστε να είναι…

Δεν λέω. Με …εντυπωσίασε η διαφήμιση που δημοσίευσαν στην New York Times οι πέντε Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες Τζον Κατσιματίδης (John A. Catsimatidis), Αντριου Λιβέρης (Andrew Liveris), Ντένις Μεχίελ (Denis Mehiel), Μάικλ Ψαρός (Michael Psaros) και Τζορτζ Στάμας (George P. Stamas).

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΛΑ ΤΟ 1999 ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

 

Σε συνεντευξη που είχε δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το 1999 εξέφρασε τις ανησυχίες του και αναφέρθηκε τόσο στην παγκοσμιοποίηση όσο και στην επιστημονική κοινότητα η οποία όπως δήλωσε πρέπει να θέσει κάποιους ηθικούς φραγμούς-όρια ώστε να οι έρευνες και οι μελέτες να μην βλάψουν το ανθρώπινο γένος με παρέμβάσεις πέραν από αυτές της φύσης που δημιούργησε και έθεσε ο Θεός. 

Δυστυχώς η πατρίδα μας πτώχευσε τότε, πρώτα πνευματικά με τον πρόωρο θάνατο του (δολοφονία) του μακαριστού Χριστόδουλου.