Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Ελένη Φεσσά-Εμμανουήλ: Το έργο των Ρωμιών αρχιτεκτόνων της Κωνσταντινούπολης (1839-1923)

 

Ελένη Φεσσά-Εμμανουήλ

Το έργο των Ρωμιών αρχιτεκτόνων της Κωνσταντινούπολης
(1839-1923)
Προλεγόμενα

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – σύμβολο της απομάκρυνσης της Τουρκίας από τον κοσμικό κεμαλισμό και τη Δύση απέχει μία μόλις δεκαετία από τον αντίθετο συμβολισμό των εκδηλώσεων και εκδόσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την ανακήρυξη της Κωνσταντινούπολης ως «Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης».

Εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών στα σχολικά βιβλία!

 

 Περαστικά μας!
Δεν ξέρω τι ακριβώς θα γραφεί σε κάθε σημείο από αυτά που θα "διορθωθούν", αλλά μπορούμε να περιμένουμε το χειρότερο!

Με την διάθεση απόλυτης υποταγής που μας δέρνει, σε κανένα χρόνο θα "διορθώσουμε" τα περί συνόρων της Ελλάδας προς βορρά, προς ανατολάς...

Και να πω ότι μαθαίναμε πως το ίδιο συνεπείς είναι και οι γείτονές μας με την τήρηση της Συμφωνίας...

Γ. ΠαπαγιάννηςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

------- 

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 

Κτηνωδίες και απανθρωπιά στη Τουρκοκρατούμενη Κρήτη.
 

«Όποιος λησμονεί την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει», τονίζει ο φιλόσοφος G. Santayana, γι’ αυτό η Τουρκοκρατία στην Κρήτη δεν πρέπει να ξεχαστεί, επειδή ήταν γεμάτη κτηνωδίες, απανθρωπιά, φόνους, βιασμούς, αρπαγές, εξευτελισμούς, βασανισμούς, πόνο, αίμα  και δάκρυ.

Ο περίφημος Κρητικός λογοτέχνης Ι. Κονδυλάκης το 1896, διαρκούσης της Τουρκοκρατίας στην Κρήτη, γράφει χαρακτηριστικά: «Αναρχία πλήρης διά τους Τούρκους, τρομοκρατία απαραδειγμάτιστος διά τους Χριστιανούς. 
Ο φόνος Χριστιανού έμενεν ατιμώρητος, διό οι Τούρκοι εφόνευον πάντα Χριστιανόν ζωηρόν, εφόνευον προς απλήν τέρψιν, προς εξάσκησιν εις την σκοποβολήν.
Ο φόνος Τούρκου ετιμωρείτο δι’ εξοντώσεως χωρίου ολοκλήρου χριστιανικού. 

STOP New HITLER Now!!!


Head of SADAT and ASSAM Adnan Tanrıverdi

Erdogan’s former military advisor and head of paramilitary group SADAT in Turkey called for multi-nation Islamic army.

Nordic Monitor

 

The annual Islamic Union Congress organized by the Association of Justice Defenders Strategic Studies Center (Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi, ASSAM) focused on creating a joint Islamic army and common defense system for the “Confederation of Islamic Countries.”

The congress was held online on Saturday, December 12, under the theme of “Determination of Principles and Procedures of Common Defense System for the Islamic Union.” In his speech retired general Adnan Tanrıverdi, head of the ASSAM steering committee and former chief military aide to Turkish President Recep Tayyip Erdoğan, presented the defense structure of the “Asrica [Asia and Africa] Islamic Countries Union.”

Μ’ αυτούς θα συζητήσουμε; Τουρκικό πανεπιστήμιο δημοσίευσε χάρτη–πρόκληση!

  


Μια ανάρτηση με σχόλιο «τουρκικά ονόματα των Νήσων της Νησιωτικής Θάλασσας (σ.σ. Αιγαίο) που δόθηκαν από τους προγόνους μας», είναι το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ «τουρκική προπαγάνδα» που εκτυλίσσεται με συνέπεια από την Άγκυρα εδώ και πολύ καιρό.

Ένας χάρτης με τα ελληνικά νησιά να έχουν τουρκικά ονόματα, αγνοώντας την τεράστια ιστορία τους και το γεγονός ότι οι ονομασίες τους δόθηκαν πολύ πριν κατέβουν από τη Μογγολία οι τουρκικές φυλές που συνέθεσαν το τουρκικό κράτος…

Και δεν έχει γίνει από κανέναν τυχαίο η ανάρτηση, αλλά από τον λογαριασμό του Κέντρου ναυτιλιακών και παγκόσμιων στρατηγικών του πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης (BAU DEGS).