Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Η βουλγαρική κατοχή (4/1941 – 10/1944), μια κατοχή αλλιώτικη απ’ όλες τις άλλες
Η θεση της Τουρκιας αλλαζει


Κορρές: μια παγκόσμια ελληνική επιχειρηματική επιτυχία!

 Έχοντας μπουτίκ και shop-in-shop απ’τη Βαρκελώνη ως το Τόκιο κι απ’το Λονδίνο ως τη Μελβούρνη, τα φυσικά καλλυντικά Κορρέ διατυμπανίζουν στην υφήλιο τον επιχειρηματικό οίστρο και- επιτέλους- το έξυπνο branding ενός προϊόντος “Made in Greece”.

Ο Γιώργος Κορρές ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία το 1996, λίγο μετά τη λήψη του πτυχίου του [Φαρμακευτικής] και της εργασίας του στο αρχαιότερο φαρμακείο ομοιοπαθητικών στην Αθήνα. Χρησιμοποιώντας απλά, φυσικά υλικά και κρατώντας τις τιμές σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, ο Κορρές κατάφερε μέσα σε 10 χρόνια να είναι μια αξιόλογη μάρκα με διεθνή αναγνώριση. Πριν λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν και οι διαδικασίες για την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ..

Βασίλειου Δ. Βασιλειάδη 

Πολιτικού επιστήμονος – Οικονομολόγου ΑΠΘ


Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας ενός βιβλίου  για το Σκοπιανό ενός εκ των, ΔΥΟ μόνο Ελλήνων, πρωταγωνιστών (κ. Κοτζιά) που συγκλόνισαν ολόκληρο το Έθνος (Συμφωνία Πρεσπών Σ.Π.) είναι πολύ σοβαρότατο γεγονός. Στην ένοχη συνείδηση «απολογίας», θεωρείται μάλιστα ότι άργησε, για ένα τέτοιο προειλημμένο ΕΓΚΛΗΜΑ, προσχεδιασμένο (Γερμανία-ΗΠΑ) που ανέμενε μόνο την ανεύρεση των Εκτελεστών..

Των δύο Ελλήνων εκτελεστών τελείως άσχετων προς ένα τόσο μεγάλο, γεωπολιτικής σημασίας, πρόβλημα των δύο υπερδυνάμεων (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ). Ενός αδόκιμου πολιτικού, τελείως «άσχετου» δήθεν αριστερού (με δοτή αρχηγία κόμματος αξίας 3%) που «ανάρτησαν»,

Οι μολυσμένες πληγές του Ερντογάν
 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος IHA

Καθώς πολλές και σημαντικές ενδείξεις οδηγούν πλέον στο συμπέρασμα πως η εποχή Ερντογάν στην Τουρκία έχει αρχίσει την κάθοδο προς την συντριβή, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε τις ήδη μολυσμένες πληγές που έχει ανοίξει ο συνασπισμός ισλαμιστών και φασιστών εκθέτοντας την Τουρκία σε πρωτόγνωρους, εδώ και εβδομήντα ολόκληρα χρόνια, κινδύνους:

(1)    ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ: Το «μέτωπο» αυτό αριθμεί ολόκληρες δεκαετίες – αν όχι αιώνες. Απλά την εποχή των ισλαμοφασιστών της Τουρκίας οξύνθηκε επικίνδυνα με τον απροκάλυπτο υβριδικό πόλεμο που κήρυξε τον Νοέμβριο του 2019 η Τουρκία με σειρά προκλητικών ενεργειών: (α) υπέγραψε «μνημόνιο συνεργασίας» με τον «υπάλληλο» της στην διοίκηση της Τρίπολης Λιβύης σε μια απόπειρα πειρατείας ενεργειακού πλούτου άλλων χωρών, (β) επιχείρησε εισβολή άτακτων βασιβουζούκων μεταμφιεσμένων σε «πρόσφυγες» στον Έβρο τον Φεβρουάριο του 2020, (γ) επιχείρησε (και επιχειρεί ακόμα) ανάλογη εισβολή σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες Σομαλούς που μεταφέρθηκαν στην Σμύρνη από τα βάθη της Αφρικής, (δ) μετέτρεψε χριστιανικούς ναούς – μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε τεμένη, (ε) μετέτρεψε τις περιοδικές παραβιάσεις του εναέριου ή θαλάσσιου χώρου Ελλάδος και Κύπρου σε καθημερινές,

Η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία στον ελληνικό και ξένο Τύπο

 

Ποια είναι τα «εθνικά συμφέροντα» της Τουρκίας κ. Πούτιν; Τα εγκλήματα, οι εθνοκαθάρσεις και οι κατοχές ξένων εδαφών και θαλασσών;


 Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Όπου αναμειγνύεται η Τουρκία, διαπράττονται εθνοκαθάρσεις και εγκλήματα πολέμου. Όπου παρεμβαίνει, καταργεί το διεθνές δίκαιο και καταλύει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Με τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και τις επεκτατικές επιδιώξεις τού τουρκικού καθεστώτος αποδεικνύεται συνεχώς ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σωστής διαπραγμάτευσης και ηθικού συμβιβασμού. Κι όταν ο Ερντογάν εμφανίζεται ως «περιστερά ειρήνης», τότε ετοιμάζεται για νέες αρπαγές εδαφών και θαλασσών.

Στα Άκρα