Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΑΠΗ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

 

Αντ. Κοκορίκος: Προωθούν σχέδιο του ΕΛΙΑΜΕΠ, του μέγιστου πρακτορείου ξένων συμφερόντων, στο Μαξίμου

 

Η Ελληνική Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)!! Η απάντηση στον τουρκικό χάρτη με ονομασίες των νησιών του Αιγαίου

 


Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η απάντηση είναι απλή δεν υπάρχει πόλη ή τοπωνύμιο της Τουρκίας που να μην έχει Ελληνικό όνομα ή Ελληνική ρίζα..

Δημοσιεύεις αυτό το χάρτη ως Μικρά Ασία και διανεμεις σε ολόκληρο τον πλανήτη ως τουριστικούς χαρτες και κατακλύζεις το διαδίκτυο!!

Προτείνεται εφόσον υφίσταται ακόμα πολιτική βούληση και θάρρος στο θράσος των Τούρκων να δώσουν στα νησιά του Αιγαίου τουρκικά ονόματα, την μοναδική απάντηση «Ποια Τουρκία, Ποιοί Τούρκοι» και μια πλήρης αναφορά στα Αρχαία Ελληνικά μνημεία και πόλεις - αρχαιότητες στο βίντεο που παρατίθεται:

« Χριστούγεννα .. εν σκότει και σκιά θανάτου»


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Κλεισμένοι ερμητικά στα σπίτια τους, μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλειτούργητοι, κατηφείς και αγχωμένοι από τον φόβο της θανατηφόρου πανδημίας καλούνται φέτος οι χριστιανοί να γιορτάσουν την μεγάλη γιορτή της ενσάρκωσης του θείου Λόγου.

Οι φωτισμένοι με πολύχρωμα λαμπιόνια δρόμοι, τα καταστόλιστα στις πλατείες δέντρα και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες που διαχέονται στην έρημη πόλη απαρτίζουν ένα ψυχρό και άχαρο σκηνικό, που φέτος  δεν συγκινεί τους μασκοφορεμένους και προβληματισμένους για το «τί τέξεται η επιούσα» ελάχιστους διαβάτες. Την περιρρέουσα ζοφερή ατμόσφαιρα σκιαγραφεί στο ποίημα του «Merry Christmas” ο Αλέξανδρος Αραμπατζής: «Οι άνθρωποι σκληροί/τα σπίτια κρύα/οι άστεγοι έρμαια στο ξεροβόρι/αμείλικτος ο χειμώνας./Και το ψηλό χριστουγεννιάτικο δέντρο/αγέλαστο φωτίζει τη μοναξιά της ψυχής.» 

H εξάρτηση από το χρέος. Γιατί επιβλήθηκαν τα Μνημόνια;

 


Του Νίκου Ιγγλέση

Η εθνική κυριαρχία, ακόμα και για τις Μεγάλες Δυνάμεις, είναι ένα σχετικό, όχι απόλυτο,μέγεθος και εξαρτάται από τους συντελεστές ισχύος κάθε κρατικής οντότητας. Ένας από τους σημαντικότερους αν όχι ο σημαντικότερος, συντελεστής ισχύος είναι η νομισματική – οικονομική ανεξαρτησία. Για να γίνει κατανοητό το «Ελληνικό Ζήτημα Εθνικής Κυριαρχίας» πρέπει να απαντηθεί ένα καθοριστικό ερώτημα: Γιατί επιβλήθηκαν τα Μνημόνια; Βέβαια το πολιτικό σύστημα, που τα υπέγραψε, έδωσε τη δική του απάντηση. Είπε ότι ήταν αναγκαία, ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, ότι ήταν μονόδρομος.

Μια «επιχείρηση φόβος» τέθηκε σε άμεση εφαρμογή για να πείσει τους Έλληνες ότι χωρίς τα μνημόνια δε θα είχαν τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και άλλα αγαθά.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΑΠΗ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

                                                              Δημήτρη Κ. Μπάκα 

                                                                                  

Γνωρίζουμε όλα σχεδόν που έχουμε  ανάγκη να γνωρίζουμε. Φθάσαμε στο φεγγάρι. Φτιάξαμε βόμβες που καταστρέφουν τον Πλανήτη μας ολόκληρο! Επικοινωνούμε άμεσα με όλους τους κατοίκους της Γης.  Ξέρουμε ακόμη το πως δημιουργήθηκε η ζωή και επεμβαίνουμε μάλιστα σε αυτή. Αλλά δεν έχουμε ασχοληθεί, δεν γνωρίζουμε ούτε την αξία της  και το χειρότερο δεν πιστεύουμε  καν στην ανθρώπινη αγάπη, ούτε στη δύναμή της για επίτευξη κοινωνικής συνοχής. Γι’ αυτό δεν  την έχουμε  εντάξει στις αρετές μας, εάν και έχει ταυτισθεί, ορθότατα, με το Θεό.