Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

«L' État, c'est moi» για τον «κληρονόμο του Ισλάμ» Ρ.Τ. Ερντογάν

  


Κρινιώ Καλογερίδου

«Ο ''βασιλιάς Ήλιος'' πέθανε!!! Ζήτω ο βασιλιάς Ρ.Τ. Ερντογάν!!!». Η απόσταση που χωρίζει τον Τούρκο Πρόεδρο απ' τον Λουδοβίκο 14ο είναι τρισήμισι... μόλις αιώνες δρόμος και τον έχει διανύσει ήδη με καλπάζουσα ταχύτητα σφιχτοδεμένη στο χρονικό ενός ιλιγγιωδώς τρέχοντος καιρού που τον έστεψε τον 21ο αιώνα διάδοχο του βασιλιά της Γαλλίας.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Αιτία πολέμου η εγκατάσταση από την Ελλάδα βάσης των UAV Heron στην Σκύρο»!

 


Τα τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως «casus belli» την εγκατάσταση από την ελληνική Αεροπορία στην Σκύρο βάσης των ισραηλινών drones Heron, που απόκτησε πρόσφατα η Ελλάδα.

Με τίτλο «Επίσημα το είπαν… Κίνηση από την Ελλάδα που θα προκαλέσει πόλεμο», δημοσίευμα της εφημερίδας Γενί Ακιτ, υποστηρίζει πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να στήσει βάση UAV στο μέσο του Αιγαίου, επιμένοντας στην στρατικοποίηση των νησιών και διευρύνοντάς τη συνεργασία της με το Ισραήλ. Όλα αυτά βέβαια, «παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μαθήματα γεωοικονομίας από το Brexit

           


                                             


     Του Νίκου Ιγγλέση  Μέλος ΙΗΑ

Το Brexit ολοκληρώθηκε. Η Βρετανία, μετά 4,5 χρόνια από το ιστορικό δημοψήφισμα του 2016, απαλλάχτηκε από τα δεσμά της ΕΕ και έγινε πάλι ένα ουσιαστικά ανεξάρτητο κράτος. Από την 1η Ιανουαρίου 2021, το Λονδίνο δε θα είναι υποχρεωμένο να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και τις οδηγίες των Βρυξελλών και κατ’ επέκταση της «Γερμανικής Ευρώπης». 

Το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) έγινε μέλος της τότε ΕΟΚ πριν από 48 χρόνια, το 1973. Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΕΟΚ το 1981 και η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ το 2004.