Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Τούρκοι και Γερμανοί κάνουν δουλειές στη Λιβύη και εδώ περιμέναμε…κυρώσεις!

  Η ENKA, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές και ενεργειακές εταιρείες της Τουρκίας, θα συνεργαστεί με τη γνωστή γερμανική εταιρεία  Siemens  για την κατασκευή δύο εργοστασίων παραγωγής ενέργειας στη Λιβύη! Κατά τ΄ άλλα στην Αθήνα από τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισαν να δώσουν τα κλειδιά για τα ελληνοτουρκικά στο Βερολίνο και κάποιοι ανέμεναν -έτσι δήλωναν τουλάχιστον- κυρώσεις κατά της Τουρκίας…

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν η τουρκική ENKA, σε κοινοπραξία με τη Siemens, θα ξεκινήσει την κατασκευή μονάδων  παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη πόλη Μιζράτα στη δυτική Λιβύη αλλά και στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη.

“Οι συμβάσεις για τα έργα έχουν υπογραφεί με την General Electricity Company of Libya (GECOL) για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Λιβύης”, αναφέρει η ανακοίνωση. Τα δύο έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2022.

Η τουρκική εταιρεία έχει αναλάβει κι  άλλα ενεργειακά έργα στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην κεντρική Λιβύη.

https://www.militaire.gr/