Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 71 23 Φεβρουαρίου , 20121


 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ

 

Μερικά σημαντικά νέα, που ανακοινώθηκαν μεν από τα ΜΜΕ, αλλά δεν πήραν και τις τεράστιες διαστάσεις όπως γίνονταν πριν 1-2 μήνες….Οι δικαστές του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Αρείου Πάγου της Αμερικής, αποφάσισαν ότι ο Ντόναλντ Τράμπ πρέπει να καταθέσει τις φορολογικές του δηλώσεις για τα τελευταία 8 χρόνια, στον Πολιτειακό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ο οποίος τα είχε ζητήσει και είχε καταθέσει και αγωγή εναντίον του πριν 1 ½ χρόνο, λόγω της άρνησης του Τράμπ να το κάνει. Αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για την εισαγγελική αρχή και είναι μόνο η αρχή του νήματος που θα ξεσκεπάσει πολλά πράγματα για τον πρώην πρόεδρο, αλλά και την οικογένεια του, για τον τρόπο που έκαναν τις διάφορες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες….Θα δούμε…Πάντος, σήμερα ο πρώην πρόεδρος κατέθεσε τις φορολογικές του δηλώσεις στον εισαγγελέα, όπως είχε αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο!...

 

ΚΑΝΑΛΙ TASC TV

 

Aγαπητοί φίλοι, πρέπει να σας ενημερώσω για μια, δυστυχώς,  πολύ δυναμική κίνηση από τους Τούρκους, οι οποίοι πρόσφατα πραγματοποίησαν ένα στρατηγικό βήμα τεράστιας σημασίας εδώ στις ΗΠΑ!
Προσπαθούν να βελτιώσουν την στρατιωτική τους δύναμη στο Αιγαίο και αλλού διά της πλαγίας οδού της προπαγάνδας:…. Κερδίζοντας πολιτική επιρροή μέσα στις ΗΠΑ!!...Για τον σκοπό αυτό οι Τουρκο-αμερικανοί ίδρυσαν δικό τους κανάλι, με την επωνυμία «
TASC TV» που προέρχεται από το Τουρκικο-αμερικανική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή τηλεοπτικό κανάλι TASC TV - Turkish-American National Steering Committee (TASCtelevision channel TASC TV.
Η είδηση αυτή, μια είδηση-«βόμβα» για τον Ελληνισμό, ήταν «θαμμένη» σε ένα θέμα που αφορούσε τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις.
΄Ηταν ένα μήνυμα που ο Ερντογάν έστειλε με την ευκαιρία της έναρξης του σταθμού. ΄Ενα μήνυμα με το οποίο έδινε και την κατεύθυνση των στόχων που θα πρέπει να στραφεί ο σταθμός λέγοντας….«Οι σχέσεις μας δοκιμάστηκαν σοβαρά πρόσφατα… Οι ΗΠΑ δεν προσέφεραν στην Τουρκία την επιθυμητή υποστήριξη και αλληλεγγύη»…..Αυτό ήταν και η πρώτη οδηγία. Κάνει ένα τεράστιο άλμα στην αξιοποίηση των Τουρκο-αμερικανών και των φίλων τους στην προώθηση των τουρκο-αμερικανικών στόχων….Η Τουρκία αποφάσισε –σωστά- ότι δεν μπορούσε να ιδρύσει η ίδια σταθμό…απαγορεύεται και είναι πολύ δύσκολο!... Τον έθεσε λοιπόν υπό την αιγίδα της συντονιστικής επιτροπής Τουρκο-αμερικανών και φυσικά χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, θα χρηματοδοτείται από την Άγκυρα.!
Το έχω πεί και σε άλλες σκέψεις μου, οι Τούρκοι ξοδεύουν τεράστια ποσά σε λόμπι από παλιά, και είχαν προσλάβει μέχρι και στρατηγούς, ( επί Τράμπ, που πήγαν και φυλακή), αλλά ποτέ τους δεν είχαν την  επιρροή στην εξωτερική πολιτική του Κογκρέσου, που έχει η Ελληνική ομογένεια, μέσω των συλλόγων της και των Ομοσπονδιών της, όλα αυτά τα χρόνια…. και αυτό τους ενοχλούσε αφάνταστα!!...
Ετσι αποφάσισαν να αποκτήσουν πολιτική δύναμη με ένα ελεγχόμενο ΜΜΕ εδώ στις ΗΠΑ.….Ενα σχετικά εύκολο πράγμα στην σημερινή αμερικανική πολιτική πραγματικότητα.
Τώρα λοιπόν, λόγω και των σοβαρών τους προβλημάτων που έχουν με τις ΗΠΑ, αποφάσισαν ότι πρέπει όχι μόνο να αντιγράψουν ό,τι κάνουμε εμείς, αλλά και να ξεπεράσουν σε επιρροή την Κοινότητά μας.                                                                                                                                                                                                                                                                

 Πριν περίπου 28  χρόνια, υπήρχαν δύο σοβαρά Ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα εδώ στην Ουάσιγκτον, με μεγάλη ακροαματικότητα τα οποία ενημέρωναν όχι μόνο την ομογένεια, αλλά και την τοπική κοινωνία με διάφορα νέα για την Ελλάδα και την Τουρκία, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα….Μάλιστα ένα από αυτά ήταν και αυτό της αδελφής μου!!!.....Εάν θυμάμαι καλά, η αιτία που σταμάτησε το πρόγραμμα η αδελφή μου ήταν ότι τα τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής, δεν της διέθεταν κατάλληλες ώρες εκπομπής προς ενοικίαση…..κάτι που ίσως να είχε να κάνει και μία δόση πίεσης από το Υπουργείο Εξωτερικών εδώ, λόγω του Σκοπιανού θέματος!
Με τον νέο τηλεοπτικό σταθμό, οι Τουρκο-Αμερικάνοι θα προσπαθήσουν να φτάσουν πιο πέρα στην αμερικανική κοινωνία. Να δώσουν ψήφους σε πολιτικούς της αρεσκείας τους. Να οργανώσουν συνέδρια. Να απασχολήσουν Αμερικανούς δημοσιογράφους. Να αυξήσουν με λίγα λόγια τους λόγους για τους οποίους Αμερικανοί πολιτικοί θα δουν την Τουρκία με… άλλο μάτι….Είναι αυτά που κάναμε εμείς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Προσέξτε: Η Τουρκία δεν προσκολλά σε κάποιο τουρκικό κανάλι που εκπέμπει στις ΗΠΑ να κάνει τη δουλειά της. Να προσθέσει και «κάτι» για την κοινότητά τους. Δεν βασίζεται σε κρατικά ακριβοπληρωμένα πασαλείμματα. Η τουρκική κυβέρνηση γνωρίζει ότι αυτοί δεν 
 έχουν ουσιαστική απήχηση. Δεν μιλούν την «γλώσσα» των Τουρκο-αμερικανών.
Οργανώνονται, λοιπόν, σοβαρά. Δυναμικά. Για μακροχρόνια αποτελέσματα, όπως συνήθως κάνουν σε όλα εναντίον μας!
Εγώ παρατηρώ για δεκαετίες τώρα, ότι η Ελλάδα διαχρονικά -με εξαίρεση την περίοδο μετά την πτώση της χούντας- είτε αγνόησε, είτε υποτίμησε, είτε σαρκάστηκε, 
 είτε πήρε ως δεδομένο τον Απόδημο Ελληνισμό, κατάργησε ακόμα και το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού!....Τώρα ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να καταργήσει και τους Ελληνικούς συλλόγους και Ομοσπονδίες και να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο προπαγάνδας της Ομογένειας, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος της Αρχιεπισκοπή Αμερικής!....Σας το έχω γράψει για αυτό σε προηγούμενες σκέψεις μου…..
Ακόμα και στο θέμα της ψήφου η Τουρκία προηγείται πολύ περισσότερο της Ελλάδας. Και εννοώ την πλήρους δικαιώματος ψήφου των αποδήμων Τούρκων, όπως οι Τούρκοι της Τουρκίας. Η Ελλάδα δεν θέλησε να δει το θέμα του δικαιώματος ψήφου του Απόδημου Ελληνισμού γι’ αυτό που είναι: Ως ένα υπερκομματικό θέμα, μεγάλης Εθνικής σημασίας!.
Πριν μερικούς μήνες, στην Ελληνική Βουλή πέρασαν ένα νομοσχέδιο της πλάκας για την ψήφο του αποδήμου Ελληνισμού….Δεν θέλησε η Βουλή να δει και να καταλάβει ότι η Ομογένεια     στις  ΗΠΑ, αξίζει όσο ένας επί πλέον μικρός μεν, αλλά ισχυρός στρατός, που πολεμά για την Ελλάδα!!!....Η Ελλάδα, θα αναγκαστεί τώρα, με την τουρκική επέλαση στις ΗΠΑ, να αντιδράσει
…..Δεν είναι αργά για να χαράξει μια εθνική πολιτική!!...
Αλλά με έναν Τσίπρα στην αντιπολίτευση στην Βουλή, νομίζω δεν θα είναι και τόσο εύκολο να γίνει!....μακάρι να κάνω λάθος!!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

 

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, ένας οργανισμός με ιστορία στους εθνικούς αγώνες και στην εθνική προσφορά προς την πατρίδα, έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την επιστολή ζητεί από τον κ. Μητσοτάκη να προβεί σε άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδος και να επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια,

όπως έχουμε ζητήσει επανειλημμένα και εμείς εδώ από τις ΗΠΑ, και το έχω γράψει πολλές φορές στις σκέψεις μου!!...

Ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη και μέλος του Δ.Σ. του αντίστοιχου οργανισμού εδώ στις ΗΠΑ,  το Ελληνικό Κογκρέσο (Hellenic Congress) που σύντομα θα αντιπροσωπεύει όλες τις ομογενειακές οργανώσεις, σας παραθέτω λοιπόν, τιμής ένεκεν, την επιστολή αυτή, προς ενημέρωση σας!!

 

 

Προς κ. Μητσοτάκη: Προβείτε σε άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδος και επεκτείνατε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια

 

Μοντρεάλ, 16 Φεβρουαρίου 2021 Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :
primeminister@primeminister.gr;
kyriakos@parliament.gr
Αξιότιμο κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Ηρώδου Αττικού 19
106 74 Αθήνα
Θέμα: Άσκηση του νόμιμου και αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας να
 επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια

 

Φίλτατε κύριε Πρωθυπουργέ της αγαπημένης μας Ελλάδας,

 

Θεωρούμε σκόπιμο, εκπροσωπώντας το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και εκφράζοντας τα πάνδημα αισθήματα ολόκληρου του απόδημου Ελληνισμού στον Καναδά, να σας γνωρίσουμε την στήριξή μας στις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, για την οριστική διευθέτηση του εκκρεμούς ζητήματος με την γείτονα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία, που αφορά την οριοθέτηση της ζώνης της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας στο ανατολικό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

 

Ένα θέμα που απασχόλησε όλες τις ελληνικές Κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, ως η μόνη προς διευθέτηση νομική διαφορά με τη γείτονα Τουρκία, κάτι που άλλωστε συνιστά πάγια εθνική θέση, υιοθετηθείσα και υποστηρισθείσα ρητώς από όλες ανεξαρτήτως τις ελληνικές Κυβερνήσεις, ειδικά από το 2004 και εντεύθεν.

 

Κατόπιν αυτού (αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την αντιπαραγωγική στάση της Τουρκίας ενόψει της ενάρξεως της διαδικασίας διαπραγματεύσεως, μέσω της αρχικής φάσεως των διερευνητικών συνομιλιών), θεωρούμε επίσης σκόπιμο να τονίσουμε ότι στηρίζουμε ανεπιφυλάκτως την προοπτική της από κοινού προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο (κατά προτίμηση το International Court of Justice – ICJ), αν οι διμερείς διαπραγματεύσεις για το θέμα της οριοθετήσεως καταλήξουν άγονες. Μια προοπτική, την οποία δεν αξιολογούμε ως ιδιαζόντως πιθανή, λόγω των σταθερά αρνητικών θέσεων της Τουρκίας σε ζητήματα που αφορούν το εφαρμοστέο Δίκαιο της Θάλασσας (βλέπε μη υιοθέτηση της UNCLOS III [1982]), αλλά και της αρνήσεως αναγνωρίσεως εκ μέρους της Τουρκίας, της υποχρεωτικής δικαιοδοσίας του εν λόγω Διεθνούς Δικαστηρίου. Εντούτοις δεν θεωρούμε σκόπιμο να αποκλεισθεί ως ενδεχόμενο.

 

Σε περίπτωση λοιπόν προσφυγής εις το Δικαστήριο της Χάγης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι κατά την διαδικασία διαμορφώσεως του Συνυποσχετικού (compromis) την απαιτούμενη να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο προσφευγόντων μερών, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, από πλευράς Ελλάδος, τα ακόλουθα:

 

  •  Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την έγκαιρη ανάληψη πρωτοβουλίας σχετικώς με την χάραξη και την
    ανακοίνωση από πλευράς Ελλάδος, ευθειών γραμμών βάσεως καθ’ όλη την ελληνική ακτογραμμή
    και καθ’ άπασα την ελληνική ηπειρωτική και νησιωτική επικράτεια.
  • Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την έγκαιρη ανάληψη πρωτοβουλίας σχετικώς με την επέκταση της ζώνης της ελληνικής χωρικής θάλασσας (Αιγιαλίτιδας Ζώνης/ΑΖ) στο μέγιστο δυνατό όριο (12νμ), συμφώνως προς το μονομερές δικαίωμα (ως μονομερής δικαιοπραξία) που παρέχει η Σύμβαση UNCLOS
    III (1982) σε όλα τα παράκτια κράτη, από την ηπειρωτική ή νησιωτική ακτογραμμή τους (εν προκειμένω των ευθειών γραμμών βάσεως). Στην φάση αυτή πρέπει να ληφθούν, ασφαλώς, υπόψη οι περιπτώσεις μη δυνατότητος ασκήσεως πλήρους επηρείας λόγω υπάρξεως αντικειμένων ακτών άλλων κρατών σε απόσταση μικρότερη από το διπλάσιο του νέου εύρους της εν λόγω ζώνης. Αυτό θα ισχύει με δεδομένο ότι το κράτος με αντικείμενη ακτογραμμή θα υιοθετήσει και αυτό, κατ’ αμοιβαιότητα, αντίστοιχο εύρος ΑΖ, σε περιπτώσεις που το υφιστάμενο εύρος της ΑΖ του είναι ήδη μικρότερο αυτού.
  • Θα πρέπει να καταστεί γνωστό εγκαίρως στην άλλη πλευρά (Τουρκία), αλλά και να ανακοινωθεί δημοσίως στη διεθνή κοινότητα, ότι η ελληνική θέση αναφορικώς με το νομικό πλαίσιο περί της διαμορφώσεως των όρων του Συνυποσχετικού ως προς την αναγνώριση της δικαιοδοσίας του ICJ για την συγκεκριμένη υπόθεση, παραμένει αδιαπραγμάτευτα αμετακίνητο ως προς το καθορισθέν πλαίσιο δια της επισήμου δηλώσεως εκ μέρους της Ελλάδος (13 Ιανουαρίου 2015) περί «αναγνωρίσεως της δικαιοδοσίας» του εν λόγω Δικαστηρίου, αναφορικώς με τις εξαιρέσεις που συμπεριελήφθησαν ρητώς σε αυτήν, ειδικά δε, σε σχέση με ζητήματα αφορώντα την εθνική κυριαρχία.

Τέλος, είναι σκόπιμο να επισημάνουμε ότι θεωρούμε δεδομένο πως η αντίστοιχη δέουσα προσοχή θα δοθεί και στα συναφή νομικά ζητήματα, κατά τη διαδικασία προσφυγής στο ίδιο Δικαστήριο, με την Αλβανία, γεγονός που έχει ήδη ανακοινωθεί επισήμως, διασφαλίζοντας δεόντως ότι το οιοδήποτε νομικό προηγούμενο δεν θα αποτελέσει αντικείμενο εκμεταλλεύσεως εις βάρος της Ελλάδος, εκ μέρους της Τουρκίας.

 

Φίλτατε κύριε Πρωθυπουργέ,

 

δεχτείτε τις ευχές μας για επιτυχή έκβαση των συνομιλιών, για το καλό της Ελλάδος και του Ελληνισμού, εν γένει.

 

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
                                                         Ο Διοικητικός Αντιπρόεδρος & Γραμματέας

 

Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης                                                          Δρ. Κώστας Πάππας

 

Κοιν. : Κ. Κωνσταντίνο Α. Τασούλα, Πρόεδρο της Βουλής : president@parliament.gr
Κ. Αλέξη Π. Τσίπρα, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης :
 a.tsipras@parliament.gr
Κ. Κωνσταντίνο Π. Γκιουλέκα, Πρόεδρο Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας

 

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Όπως είχα γράψει και στο παρελθόν, η Τουρκία, παρόλα τα χρήματα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που έχει πάρει και συνεχίζει να παίρνει από το Κατάρ, Ε.Ε, ΙΣΙΣ και Κίνα, για αρκετά χρόνια, η διολίσθηση της τουρκικής λίρας ήταν ασταμάτητη και η οικονομία της έχει τα χάλια της με δραματικά ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους χωρίς προϋπηρεσία. Οι τιμές των βασικών αγαθών είναι απλησίαστες και ο κόσμος είναι σε απόγνωση!

 Όπως γνωρίζουμε, μετά από μεγάλη πίεση μέσα από  το κόμμα, ο Ερντογάν ζήτησε και πείρε την παραίτηση του  διοικητή της κεντρικής τράπεζας και στη συνέχεια του υπουργού Οικονομικών που είναι και γαμπρός του... Τις παραιτήσεις στο οικονομικό επιτελείο ακολούθησαν μερικές σκληρές αλλαγές στη νομισματική πολιτική, κάτι που ο Ερντογάν απέφευγε να κάνει για χρόνια...Το βασικό επιτόκιο αυξήθηκε άμεσα από το 10,25%, στο 15% και τον Δεκέμβριο στο 17%..!!!..

Αυτή η αλλαγή πολιτικής, με τις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων, φαίνεται να είχε ευεργετικές επιπτώσεις στις αγορές για την τουρκική λίρα, η οποία άρχισε να ανατιμάται απέναντι στο δολάριο και έχει πλέον αναπληρώσει το 18% της διολίσθησης του 2020…. Συγκεκριμένα, ένα δολάριο αντιστοιχεί σήμερα σε 7,02 λίρες, ενώ προ μηνών η ισοτιμία είχε διολισθήσει στις 8,50 λίρες.

και περιμέναμε να πάει και περισσότερο…. Οι αγορές έδειξαν στα προηγούμενα χρόνια ότι η εμπιστοσύνη τους στην τουρκική λίρα είχε κλονιστεί μετά από μία σειρά γεγονότων, όπως η υπερχρέωση του ιδιωτικού τομέα που ξεπέρασε τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ μετά τη σύλληψη του Αμερικανού ιερωμένου Άντριου Μπράνσον, η αγορά του Ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, οι πολεμικές εκστρατείες στην Συρία και Λιβύη και οι πολιτειακές αλλαγές στην Τουρκία με την εγκαθίδρυση ενός Βορειοκορεάτικου στυλ, προεδρικού αυταρχικού συστήματος το 2018....

Επί πλέον, δεν γνωρίζουμε το τεράστιο κόστος της πανδημίας του κοβιτ-19, που έχει υποστεί η τουρκική οικονομία, που θα προστεθούν στα μεγάλα προβλήματα που ήδη έχει....όμως η Τουρκία, όπως γνωρίζουμε,  είναι πρώτη στην παραπληροφόρηση και το κάνει πολύ καλά, σε υπερθετικό βαθμό και δεν πιστεύω ότι θα το μάθει κανείς, εκτός από τις στατιστικές πληροφορίες του ΔΝΤ.... Η προσωρινή αυτή ανάκαμψη στην αγορά συναλλάγματος δεν φαίνεται να βοηθά τον απλό πολίτη και την ζωή του.

Ο πληθωρισμός συνεχίζει την ανοδική του πορεία και έχει φτάσει στο 15%, την υψηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2019, με τις τιμές τροφίμων όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας,

αυγά, γάλα, ελαιόλαδο και πολλά άλλα βασικά αγαθά, να πωλούνται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές….Σας θυμίζει τίποτε αυτή η κατάσταση???....

 

 Ο κόσμος στην Τουρκία δεν μπορεί να καταλάβει πως μία χώρα που διαθέτει ιδανικό κλίμα για την καλλιέργεια της γης, αναγκάζεται να εισάγει αγροτικά προϊόντα. Επίσης με αυτήν την πολιτική στην παραγωγή τροφίμων, καθώς ανεβαίνει το δολάριο, θα υπάρχει συνεχής αύξηση στο κόστος παραγωγής  για τους Τούρκους αγρότες, οι οποίοι αναγκάζονται να εισάγουν πετρέλαιο, λιπάσματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Επιπλέον, δεν είναι κρυφό ότι τα τελευταία δέκα χρόνια μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις δεν χρησιμοποιούνται πλέον, ή έχουν διατεθεί για την κατασκευή κατοικιών, οι περισσότερες για ξένους οι οποίες έχουν μείνει απούλητες για αρκετά χρόνια!…

Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο 2020, η Τουρκία έλαβε άμεση ξένη επένδυση 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας και Γαλλίας,….Από το ποσό αυτό, η Ιταλία έκανε τις περισσότερες επενδύσεις με 970 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 769 εκατομμύρια δολάρια!

Καταλάβατε γιατί η Ιταλία συμμαχεί με την Τουρκία και όχι με εμάς, στα Εθνικά μας θέματα??....

 

Οι χθεσινές φήμες ότι ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να επαναφέρει τον γαμπρό του και τέως Υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Υπουργικό Συμβούλιο προκάλεσαν την αντίδραση της αγοράς στην Τουρκία, και το δολάριο αυξήθηκε από 6,9 που ήταν την περασμένη εβδομάδα, στα 7,21 έναντι της Τουρκικής λίρας!!...πιστεύω τώρα οι σύμβουλοι του Ερντογάν θα τρέχουν να του αλλάξουν τα σχέδια, αλλά και τις φήμες!!!!...

 

 

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν είναι στην κοσμάρα του, και έχει μεγαλεπήβολα σχέδια και εξαγγέλλει την πρώτη … διαστημική αποστολή της χώρας του στο Φεγγάρι μέχρι το 2023,  βέβαια αυτό πάντα με την βοήθεια ισχυρών συμμάχων της  όπως το Κατάρ , εορτάζοντας τα 100 χρόνια από  την ίδρυση του σύγχρονου κεμαλικού κράτους...... Αυτό που δεν μας λέει είναι, ποιός θα τα πληρώσει όλα αυτά, με τα χάλια που έχει η οικονομία της?..... Εγώ ρωτάω ξανά…σας θυμίζει κάτι αυτή η κατάσταση???...και ξέρετε γιατί είναι και αναγκασμένη να κάνει μπούλιγκ σε όλους τους «μικρούς» γύρω της???.... γιατί έχει ανάγκη να πουλήσει τα όπλα που κατασκευάζει η βιομηχανία της!!!..

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

 

Το έχω γράψει επανειλημμένα σε πολλές από τις σκέψεις μου για τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστάει η Γερμανία, και είμαι σίγουρος ότι βαρεθήκατε να το διαβάζετε, αλλά δεν θα σταματήσω….απλώς διαβάστε τι λέει ο Γερμανός ιστορικός Καρλ Ροθ στο πρόσφατο βιβλίο που έχει γράψει μετά από έρευνα του σε αυτό το θέμα….

 

Ούτε το 0,1% από τα χρήματα που οφείλει η Γερμανία δεν έχει επιστραφεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Καρλ Χάιντς Ροθ, Γερμανό ιστορικό και ενός εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου «Η οφειλή των Επανορθώσεων: υποθήκες της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» το οποίο παρουσιάστηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ροθ, τα χρήματα που έχουν πληρωθεί από πλευράς Γερμανίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι 700 εκατομμύρια ευρώ….Ψίχουλα!!!!

 

«Έχουμε συγκρίνει τα χρήματα που έχει πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια και διαπιστώνουμε ότι η Γερμανία χρωστάει 190 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα», τονίζει ο καθηγητής αναφερόμενος στις γερμανικές αποζημιώσεις.!!!

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως προκύπτουν και σε τι αφορούν αυτά τα 190 δισεκατομμύρια ο κ. Ροθ, είπε ότι η έρευνα έχει εστιαστεί στις καταστροφές των υποδομών, στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και τα χρήματα που δεν έχουν εισπραχτεί από την καταναγκαστική εργασία. «Αυτούς τους τρεις τομείς έχουμε εξετάσει κι έχουμε υπολογίσει και καταλήξαμε σ αυτό το συμπέρασμα» ανέφερε.

 

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη στην οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο των δύο Γερμανών ιστορικών Καρλ Χάιντς Ροθ (Κarl Heinz Roth) και Χάρτμουτ Ρούμπνερ (Hartmut Rubner) και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η παρουσίασή του σε Κατερίνη, Αθήνα, Δίστομο/Λειβαδιά και Ηράκλειο. Η πρώτη του έκδοση έγινε το 2017.

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση ο Γερμανός ιστορικός σχολίασε ότι το σημαντικότερο εκ των ντοκουμέντων που φιλοξενούνται στο βιβλίο, είναι τα στοιχεία που παραθέτει η ελληνική πλευρά όσον αφορά την ορθότητα της μεθόδου και της έρευνας με την οποία έχει υπολογιστεί το χρέος.

 

Παρακαλώ πολύ, μπορεί κάποιος να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη, η καλύτερα, μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα βιβλίο και να το δώσει στον κ. Μητσοτάκη?...και εγώ ευχαρίστως να  πληρώσω για το βιβλίο!!!...

 

ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΔ!

 

Πρίν 3 ημέρες, σε νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναγνωρίζει πλέον με νόμο, την ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα!!! Δηλαδή για πρώτη φορά από

το 1821, η Κυβέρνηση, μας λέει ότι υπάρχουν διάφορες μειονότητες, όπως  τουρκικές, σλαβομακεδόνων, ρομά, κλπ. Εκείνο που δεν είπαν και δεν πέρασαν ήταν για τις Ελληνικές                   

μειονότητες στην Ήπειρο, στα Σκόπια και στην Τουρκία.!!....ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!... Μία Ελληνική Κυβέρνηση να περάσει έναν τέτοιο νόμο!....Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλά ανίκανοι,

είναι εθνικά επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν!...¨όχι μόνο δεν ακυρώνουν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ψηφίζουν και νόμο για μειονότητες στην Ελλάδα!!!...

Κρίμα….ελπίζω κάποτε να έχουμε και μία κυβέρνηση που θα ενδιαφερθεί για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες!!

 

TΣΕΣΜΕ

 

Προχθές διάβασα ότι η Τουρκία ανακηρύσσει μια παράνομη NAVTEX και στέλνει ξανά ένα υδρογραφικό ερευνητικό σκάφος στην καρδιά του Αιγαίου με το όνομα Τσεσμέ, για να κάνει κάποιες μετρήσεις στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα .  Από ότι φαίνεται το σκάφος αυτό για δεν είναι κάποιο ανώδυνο ωκεανογραφικό σκάφος, αλλά είναι σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού!  Όλοι οι ειδικοί στην Ελλάδα, συμφωνούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκδώσει προειδοποίηση βύθισης του Τσεσμέ και των τουρκικών πολεμικών που θα το συνοδεύουν.

 

Η τεκμηρίωση μάλιστα των ειδικών, έγινε υπό όρους διεθνούς δικαίου και δικαίου της θάλασσας , με την επιστημονική βαρύτητα που συνοδεύουν όλους αυτούς τους ειδικούς και τις απόψεις των.  Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, δεν ήταν καθόλου ειλικρινείς την τελευταία φορά με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, να έχει παραβιάσει τα Εθνικά μας σύνορα πολλές φορές χωρίς να αντιδράσει η Κυβέρνηση και να υπερασπισθεί την Εθνική μας Κυριαρχία!.....                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

Οποιαδήποτε προπαγάνδα λοιπόν που αναμένεται από την πλευρά της κυβέρνησης και ήδη έχει ανοίξει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα υποστηρίζει ότι η διέλευση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην καρδιά του Αιγαίου είναι κάτι «ανώδυνο και συνηθισμένο», συνιστά εθνική μειοδοσία… Και το επαναλαμβάνω ..εάν το Τσεσμέ θεωρείται πολεμικό σκάφος, τότε θα πρέπει να υπάρξει προειδοποίηση βύθισης του από μεριά της Ελλάδας και πρέπει να γίνει γρήγορα πριν οι προδότες εταίροι μας στην Ε.Ε. προλάβουν να μας σταματήσουν και μας υποχρεώσουν να δεχθούμε και άλλη μια απώλεια Εθνικής κυριαρχίας!...Δυστυχώς με τον Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία μόνο τέτοιες «χαρές» θα ζούμε!...Να γιατί έπρεπε να ανακηρύξουμε την επέκταση των Χωρικών υδάτινων συνόρων μας στα 12 μίλια πριν μερικά χρόνια!

Όπως το έγραψα πολλές φορές στο παρελθόν και όπως το έγραψαν και οι αδελφοί μας από το ΕλληνοΚαναδικό  Κογκρέσσο στην επιστολή τους !!

 

Σήμερα σε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες διάβασα ότι 4 Ελληνικά F-16 έκαναν υπερπτήσεις πάνω από το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ στην μέση του Αιγαίου....  Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται ότι οι Έλληνες πάνε ζητώντας για θερμό επεισόδιο... Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τα κότσια να κάνει κάτι τέτοιο, παρόλο που η πολεμική αεροπορία και το Ελληνικό Ναυτικό είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο και μακάρι να το κάνουν!!.....όμως εγώ νομίζω το ρεπορτάζ είναι  Παραμύθια των πληρωμένων ΜΜΕ για να κατευνάσουν τον κόσμο, που έχει βαρεθεί να ακούει δικαιολογίες της Κυβέρνησης…. Αν τα μαχητικά μας δεν κάνουν υπερπτήσεις πάνω από το Τσεσμέ στα 200 πόδια ύψος, με υπερηχητικές ταχύτητες, εγώ δεν τις θεωρώ υπερπτήσεις αλλά τσάμπα μαγκιές!!!..

 

ΣΚΟΠΙΑ

 

Εμείς διαφωνούσαμε…. και για αυτό κάναμε τα μεγάλα συλλαλητήρια, αλλά αυτοί μας έλεγαν ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να αποκατασταθεί η αρχαία ιστορία και η ελληνικότητα της Μακεδονίας, δηλαδή η ελληνικότητα του Αλεξάνδρου, του Φιλίππου και των αρχαίων Μακεδόνων, όπως και ότι προβλέπει η πλήρη απάλειψη όλων των αλυτρωτικών διδασκαλιών του ψευδο-μακεδονισμού, στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων / Βόρειας Μακεδονίας.

Ωστόσο, ενώ εμείς βιαστήκαμε να το κάνουμε και έχουμε αλλάξει τα σχολικά βιβλία μας, στα Σκόπια έχουν κολλήσει σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα όπως, να αλλάξουν τα δικά τους βιβλία, να τοποθετηθούν επιγραφές σε όλα τα  αγάλματα που θα τονίζουν ότι αναπαριστούν ιστορικά πρόσωπα του ελληνισμού, η αμυντική συνεργασία του μικρού στρατού αυτής της χώρας με την Ελλάδα, η οικονομική συνεργασία κ.α.

Αυτά, εγώ θεωρώ, είναι πολύ σημαντικά για την εθνική μας ασφάλεια αλλά και την ηγεσία μας στα Βαλκάνια όπως τουλάχιστον μας είχαν υποσχεθεί!...

 

Mην ξεχνάμε ότι στις 27/9/2014 ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά, δήλωσε κατηγορηματικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ ότι η επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν η σύνθετη ονομασία και είπε…«Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη “Μακεδονία”, για κάθε χρήση, erga omnes», είπε ο κ. Βενιζέλος από το βήμα του ΟΗΕ.......αλήθεια.. που είναι τώρα ο κ. Βενιζέλος?????

 

Αυτή ήταν και η επίσημη διακομματική ελληνική θέση αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών από τότε, η οποία διαμορφώθηκε από τον Κώστα Καραμανλή και αυτή ήταν και η θέση της Ν.Δ. από τότε, αλλά η συμφωνία είχε γίνει πολύ πιο μπροστά, όπως με είχαν ενημερώσει από το Αμερικανικό Κογκρέσο σε επίσκεψή μου το 2013!!!......

Επίσης η Ν.Δ. , συνεχίζει να δεσμεύει διεθνώς τη χώρα των Σκοπίων, στη σύνθετη ονομασία, μια θέση δημιούργημα της Ν.Δ.  με την οποία εάν διαφωνούσε κάποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να είχε αλλάξει!!...αλλά δεν βρέθηκε κανένας !!!...

 

Βέβαια γνωρίζουμε ότι επί 150 χρόνια οι παλινωδίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής επέτρεψαν να δημιουργηθεί «μακεδονικό ζήτημα». Και οι ευθύνες είναι μοιρασμένες σε όλες τις παρατάξεις που κυβέρνησαν,  κυρίως στο Πασοκ και στην Νέα Δημοκρατία... Δεν είναι όλες όμως οι ευθύνες ίδιες και αθώες.

 

Ωστόσο, παρά την προδοτική  Συμφωνία των Πρεσπών είχαμε μία καλή ευκαιρία να λύσουμε οριστικά το μακεδονικό πρόβλημα. Πώς; Καθιστώντας τη Βόρεια Μακεδονία σε γεωγραφική επέκταση της Ελλάδας, κάτι που το έχουν δηλώσει δημόσια και οι Αμερικανοί που γνωρίζουν την κατάσταση!!...

 

 Οι διαφορές φίλοι μου δεν λύνονται με υπογραφές σε συμφωνίες, απόδειξη η Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά μόνο με την εφαρμογή των συμφωνιών.....Οι σκοπιανοί έχουν παραβιάσει την συμφωνία πάρα πολλές φορές και επί πλέον συνεχίζουν να κάνουν «έρωτα» με την Τουρκία, σε όλα τα επίπεδα!...Εμείς γιατί τους βάλαμε στο ΝΑΤΟ.???

΄Εχουν περάσει δύο χρόνια τώρα που δεν προχωρά η «επέκτασή» μας, δεν προχωρά η ολοκληρωτική μετατροπή αυτού του πολυεθνικού κράτους σε «προτεκτοράτο» μας, όπως μας έλεγαν και μας είχαν υποσχεθεί οι "σύμμαχοι μας", με αποτέλεσμα τώρα η Τουρκία να προσπαθεί να διεισδύσει ξανά στη Βόρεια Μακεδονία, όπως έκανε και με την Αλβανία, υπογράφοντας μνημόνια μαζί της!.....Απορώ, γιατί ο κ. Μητσοτάκης ακόμα καθυστερεί και δεν ανακηρύττει αυτήν την συμφωνία ΑΚΥΡΗ ???....

 

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το ‘πείτε!

 

Με αγάπη και εκτίμηση,

 

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.C. Area

Πρώην Υπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής