Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

κον Κυριάκο Μητσοτάκη


                                                                            Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

                                                                            primeminister@primeminister.gr


Αξιότιμον κον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργόν της Ελλάδας

Ηρώδου Αττικού 19

106 74 ΑθήναTο Ιnternational Hellenic Association-I.H.A. (https:/professors-phds.com/), ένας μη κερδοσκοπικός μη κυβερνητικός και μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Η.Π.Α. και 4.000 περίπου μέλη ακαδημαϊκού επιπέδου σ’ ολόκληρο τον κόσμο, θα θέλαμε με την επιστολή μας αυτή  να σας γνωρίσουμε την στήριξή μας στην πολιτική  και τις δράσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να εφαρμόσετε μια πιο δυναμική πολιτική έναντι της Άγκυρας, θέτοντας π.χ. για καθαρά διαπραγματευτικούς λόγους την επιστροφή της Ίμβρου και της Τενέδου στην Ελλάδα λόγω μη εφαρμογής από την Τουρκία του άρθρου 14 της Συνθήκης της Λοζάνης που προβλέπει τοπική αυτοδιοίκηση και αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από τον αυτόχθονα πληθυσμό (Έλληνες).


Τό ελληνο-καναδικό  Κογκρέσο έθεσε υπόψη μας την από 16.02.21 επιστολή του προς εσάς αναφορικά με την άσκηση του νομίμου και αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια. Το Ι.Η.Α. συμφωνεί και υποστηρίζει το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής.


Παρακαλούμε, δεχθείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, την διαβεβαίωση της υψηλής μας εκτίμησης.

Υπογραφές