Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

O I Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 70

       


ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

 

Eίχε δεν είχε ο Μητσοτάκης προσπάθησε να μας πάει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και στο τέλος ευτυχώς, για διάφορους λόγους μερικούς που γνωρίζουμε και πολλούς που δεν γνωρίζουμε, οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν, ανεξάρτητα από το πως τις ονομάζει η Κυβέρνηση. Το έχουν πεί πολλοί ειδικοί, όπως το έχω γράψει και εγώ στις σκέψεις μου, η φοβική αυτή κυβέρνηση πριν να κάνει καμία κίνηση για την Χάγη, να ασκήσει τα νόμιμα διεθνή δικαιώματά της, εξαγγέλλοντας 12 ν.μ. στο Αιγαίο και να ανακηρύξει την διεθνώς νόμιμη ΑΟΖ της χώρας μας, η οποία έχει κοινά σύνορα με την ΑΟΖ της μαρτυρικής και εγκαταλελειμμένης Κύπρου, χωρίς την οποία δεν νοείται Ελλάς.

Εν προκειμένω μετά τις δηλώσεις του κ. Δένδια, στη Βουλή, ότι υπάρχει μείζων Εθνικό θέμα, σχετιζόμενο με τα ελληνο-τουρκικά και την Χάγη, στην οποία η κυβέρνηση τόσο τραγικά επιπόλαια, δυστυχώς, θεωρεί πως ως δια μαγείας θα λυθούν τα πάντα. Κι αυτό, ενώ και ο τελευταίος κάτοικος της χώρας μας καταλαβαίνει ότι η Χάγη είναι ο φερετζές του εθνικού ακρωτηριασμού. Το έχω γράψει στις σκέψεις μου νο. 49, στις 18 Μαϊου, 2020!!!....

Οι Διερευνητικές Επαφές, όπως τις είπε ο ΥπΕξ  Τσαβούσογλου, γίνονται γιατί μας εξανάγκασαν σε αυτές οι ΗΠΑ , Ε.Ε. και η Γερμανία. Τον περασμένο μήνα, έχει πει  ο Τούρκος ΥπΕξ, χωρίς βέβαια  να διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση, ότι: « την Ελλάδα την προειδοποίησαν να ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν». Φαίνεται πώς ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος συνήθως λέει ψέματα και δεν μπορεί να τον εμπιστευθεί κανείς, ότι τώρα λέει μέρος της αλήθειας!!!.... Η λέξη  «προειδοποίησαν» φανερώνει πολλά για το πώς αντιμετωπίζουν την Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και ειδικά η Γερμανία. Aυτά βέβαια 2 εβδομάδες πριν να αναλάβει η καινούργια κυβέρνηση στις ΗΠΑ….Συνεχίζοντας ο Τσαβούσογλου και μιλώντας στην Ε.Ε., Βρυξέλες 22 Ιανουαρίου, επανέφερε την απειλή πολέμου και μίλησε για προβοκάτσια της Χώρας μας! …και όλα αυτά τρεις μέρες πριν αρχίσουν οι «Διερευνητικές»!!....καταλάβατε??

Εν τω μεταξύ, ο κ. Ν. Δένδιας μιλώντας στη Βουλή, διατύπωσε ξεκάθαρα διαφορετικές απόψεις από εκείνες του κ. Μητσοτάκη και των συμβούλων του στα Ευρωπαίκά θέματα, που ανακατεύονται σε αυτήν την υπόθεση…..Γιατί???.

Για πολλαστή φορά, αποδεικνύεται δυστυχώς, ότι η κυβέρνηση, "πιάστηκε στην φάκα" και έτσι επιβεβαιώνονται οι χειρώτεροι εφιάλτες όλων μας!!!  Και τούτο γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη δεσμευτεί προς την Τουρκία, με την κ. Μέρκελ να επιβλέπει στις μυστικές συνομιλίες της «Συμφωνίας του Βερολίνου» -έτσι ακριβώς ονομάζεται στο πρωθυπουργικό έγγραφο που παρουσίασαν. Η Συμφωνία αυτή έγινε περί την 11η Ιουλίου 2020, μετά από μυστική Τριμερή σύνοδο Ελλάδος-Τουρκίας-Γερμανίας, στην οποία αποκαλύφθηκε, από τον κ. Τσαβούσογλου  ότι συμμετείχαν διάφοροι σύμβουλοι και υφυπουργοί των ΥΠΕΞ και από τις τρείς Χώρες!!!...άρα επρόκειτο για μια πολυμελή Σύνοδο, πολλών αρμοδιοτήτων… και όχι για κάτι επιφανειακό!

Το πολιτικό τοπίο είναι χαοτικό έως και εφιαλτικό. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο λαός φοβάται ένα «Πρέσπες νούμερο 2» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και ο λαός που αισθάνεται προδομένος, και δεν θα συγχωρήσει ποτέ, στον αιώνα τον άπαντα, την παράδοση της Μακεδονίας μας (όνομα, γλώσσα, εθνότητα), περιμένει να δει αν θα υπάρξει Έλληνας πρωθυπουργός να υπογράψει αυτή την νέα, τρομακτική παράδοση της Εθνικής μας υπόστασης..... Ούτε καν να του περάσει από το μυαλό του κ. Μητσοτάκη κάτι τέτοιο και να καθίσει στα αυγά του και να προστατεύσει την Εθνική μας Κυριαρχία όπως έχει υποχρέωση να κάνει!!...

 

ΛΙΒΥΗ

 

Πριν δύο εβδομάδες, το κοινοβούλιο της Λιβύης προχώρησε σε μία σημαντική ανακοίνωση...  Σε δελτίο τύπου της ανέφερε ότι το εφετείο της Al-Bayda, ακύρωσε τις συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων και συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας "Al-Wefaq" (GNA) στην Τρίπολη και της Τουρκίας!  

Το εφετείο Al-Bayda επίσης εξέδωσε απόφαση ακύρωσης των αποφάσεων του λεγόμενου GNA σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων με το κράτος της Τουρκίας, επιπλέον της συμφωνίας ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας μεταξυ των 2 πλευρών. 

Η απόφαση εκδόθηκε υπέρ της Βουλής των Αντιπροσώπων, βάσει της αγωγής που κατέθεσε νωρίτερα το Νομικό Τμήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Αυτή η απόφαση έχει πολλές πτυχές. Πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις που αντιτίθενται στη συμφωνία Άγκυρας-Τριπόλεως ως νομικό ''όπλο''. Πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί και η Αθήνα, καθώς η απόφαση πάρθηκε από επίσημο και αναγνωρισμένο δικαστήριο. 

Με λίγα λόγια μπορεί να γίνει προσφυγή και να ακυρωθεί και επίσημα η ασυμφωνία. Σίγουρα πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκεται η Αίγυπτος μαζί με τα ΗΑΕ, όπου έχουν τεράστια συμφέροντα στη περιοχή.  

To σημαντικότερο σε αυτή την συμφωνία βρίσκεται αλλού βέβαια. Το εφετείο δεν ανήκει στον LNA, αλλά είναι ανεξάρτητο όργανο και αυτό έχει την σημασία του. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, επί του παρόντος υπάρχουν 20.000 άνδρες ξένων δυνάμεων ή μισθοφόροι στη Λιβύη. Το Russian Wagner Group, το οποίο ανήκει στον επιχειρηματία Yevgeny Prigozhin, είναι γνωστό ως μία από τις κύριες ομάδες που έστειλαν μισθοφόρους να πολεμήσουν στη Λιβύη.

 

ΝΕΟΛΑΙΑ

 

 Πρέπει η νεολαία μας αν γυρίσει πίσω...Ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τους λαθρομετανάστες πως να μην τους στείλει πίσω, ενώ η Ελλάδα χάνει τα παιδιά της που αφήνουν τα Πανεπιστήμια και πηγαίνουν έξω η για να σπουδάσουν περαιτέρω η και για να ζήσουν…..

Έχοντας ζήσει στην Αμερική δεκαετίες,  καθώς και από την εμπειρία μου, γνωρίζω  πολύ καλά πως λειτουργεί ένα «καλό» η ένα «σωστό» πανεπιστήμιο.

Στο πανεπιστήμιο ενώνονται η εμπειρία του ώριμου δασκάλου με το νεανικό ενθουσιασμό και τη φαντασία του φοιτητή και  αυτός είναι ένας από τους κύριους σκοπούς του πανεπιστημίου. Αν δεν υπάρχει αυτή η ένωση, δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται το πανεπιστήμιο, κυρίως από την εποχή που βγήκαν τα βιβλία και ιδιαίτερα σήμερα με τη σύγχρονη τεχνολογία, όπου τη γνώση κάποιος μπορεί να τη βρει στο διαδίκτυο παντού.                                                                                                                                   Στο πανεπιστήμιο, ο καθηγητής διδάσκει, ο μαθητής μαθαίνει αλλά και οι δύο μαζί πλουτίζουν τη γνώση τους, προωθείται η γνώση με έρευνα και δημιουργείται το μέλλον όχι μόνο των μαθητών αλλά και της χώρας. Με αυτή την ένωση, η «το κράμα» θα έλεγα, του έμπειρου δασκάλου με τον ενθουσιασμό και τη φαντασία του νεαρού φοιτητή, η μετάδοση της γνώσης, δηλαδή η διδασκαλία, είναι πιο αποτελεσματική και η προαγωγή της γνώσης, δηλαδή η έρευνα, είναι πιο παραγωγική. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η προαγωγή της γνώσης που προέρχεται από την έρευνα «δεν μετριέται με το στρέμμα», για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Εθνικού μας ποιητή Παλαμά, δηλαδή τον αριθμό των δημοσιεύσεων, όπως κάνουν πολλοί, αλλά κυρίως από τη σημαντικότητα των ανακαλύψεων…                                                                                                                                                          Αγαπητοί μου φίλοι, δυστυχώς δίχως τα παιδιά μας με τις Πανεπιστημιακές τους γνώσεις, δεν θα υπάρξει ποτέ ανάπτυξη στην Ελλάδα…                                                     Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πράγματι ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει τις προτεραιότητες του!!!....

 

 S-400 Της Τουρκίας….λειτουργικότητά τους είναι κατώτερη!!....

 

Ακούστε τι ανακοινώθηκε πριν δύο εβδομάδες σε άρθρα από τα Ρωσικά ΜΜΕ!...

«....Στο ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 Triumph που πωλήθηκε στην Τουρκία έχει χρησιμοποιηθεί διαφορετικός εξοπλισμός και τεχνολογία ανίχνευσης – εμπλοκής στόχων, ώστε να είναι απίθανη η απόκτηση οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τα ρωσικά όπλα,.....»

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξέι Βαλιουζένιτς, σε συνέντευξή του στη Moskovskiy komsomolets, τόνισε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 που έχουν σταλεί στην Άγκυρα, απέχουν πολύ από τα καλύτερα ρωσικά και είναι πολύ διαφορετικά από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που βρίσκονται στην κατοχή του ρωσικού στρατού… «΄Οταν εξάγονται σύγχρονα όπλα, λαμβάνουμε πάντα υπόψη την πιθανότητα να πέσουν στα χέρια πιθανού εχθρού. Κανείς δεν πουλάει τα καλύτερα» εξηγεί ο Ρώσος εμπειρογνώμονας, και ανέφερε ως παράδειγμα «τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 που παραδόθηκαν στην Τουρκία, στη λειτουργικότητά τους είναι κατώτερα από αυτά που καλύπτουν τον εναέριο χώρο μας !..... Χαχα....Αυτό δεν είναι νέο....Αυτό φίλοι μου έαν θυμάσται, το έγραψα στις σκέψεις μου νο. στις ....... Άντε, πάλι καλά που μας το λένε!!...

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία έστειλε μήνυμα στην Αμερικανική Κυβέρνηση, ότι είναι έτοιμη να υποχωρήσει μερικώς στο θέμα των S-400, με μια συμφωνία, ότι η χρήση τους θα είναι περιορισμένη, εάν η Αμερική σταματήσει να υποστηρίζει τους Κούρδους και συνεχίσει να προμηθεύει τον Τουρκικό στρατό με τα απαραίτητα ανταλλακτικά για τα οπλικά του συστήματα που έχει…                                                                                                           

Την ίδια ημέρα, ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία Ντεϊβιντ Σάτερφιλντ, είπε στα Τουρκικά ΜΜΕ ότι η πολιτική συνεργασίας της Ουάσινγκτον με τους Κούρδους, δεν έχει αλλάξει και ότι το καλό θα ήταν, η Τουρκία να απαλλαγεί από τους S-400 εάν θέλει να σταματήσουν οι κυρώσεις εναντίον της! …       

Παρ’όλα αυτά φίλοι μου, ο παράφρων Ερντογάν, συνεχίζει να  διαπραγματεύεται με τους Ρώσους για μια δεύτερη συστοιχία πυραύλων S-400 και κανείς πλέον δεν τον πιστεύει......  Εχθές, 56 Γερουσιαστές με επιστολή τους, ζήτησαν από τον πρόεδρο Μπάϊντεν να τελειώνει με την Τουρκία άμεσα. Να προσπαθήσει να την φέρει πίσω στην συμμαχία η να εκδιωxθεί χωρίς καμία καθυστέρηση από την συμμαχία!!

Μόλις το έμαθε αυτό η Τουρκία, στέλνει και άλλο μήνυμα στην Αμερική, ότι θα μπορούσε να παραδώσει τους S-400 στην Αμερική, με αντάλλαγμα τα F-35 αεροπλάνα για την αεροπορία της....Περιμένετε... αυτή είναι μόνο η αρχή και ακόμα δεν μπήκαν σε ισχύ οι κυρώσεις τις οποίες έχουν ήδη ψηφίσει το Κογκρέσο και η Γερουσία.!!...Περιμένουμε λοιπόν!....ακούσατε κ. Μητσοτάκη??....περιμένουμεεεε!.....Δεν διαπραγματευόμαστε!.... ούτε πάμε στην Χάγη!!!...

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Μια ιστορικής σημασίας απόφαση κινδυνεύει να μην προσεχθεί αρκετά σε έναν Κόσμο που πολιορκείται από τόσα προβλήματα και τόσες άλλες μεγάλες αλλαγές.
Πρόκειται για την απόφαση της General
 Motors (GM) να σταματήσει να παράγει κάθε τύπου αυτοκινήτου που κινείται με πετρέλαιο μέχρι το 2035.
Η GM, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην χώρα, θα επενδύσει προς τον σκοπό αυτό $27 δισεκατομμύρια δολάρια στα επόμενα πέντε χρόνια.
Η απόφασή της θα επηρεάσει βέβαια τις ανταγωνίστριες εταιρείες, όπως η Ford και η Toyota κλπ..
Επιπλέον, οι επιπτώσεις της θα έχουν αντίκτυπο σε όλη την Οικονομία, επιταχύνοντας την μετάβασή της στην γενική χρήση ανανεώσιμης ενέργειας. (΄Ενα γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει θαυματουργά στην Οικονομία της Ελλάδας, αν αξιοποιήσει την μεγάλη ηλιοφάνεια που έχει).Αυτή η απόφαση θα έχει και αντίκτυπο στην περιβαλλοντική κρίση μόλυνσης ολόκληρου του Πλανήτη.
Η απόφαση της GM δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Αποτελεί μια κυριολεκτικά σεισμικών διαστάσεων απόφαση και τα συμφέροντα είναι τεράστια. Η εταιρεία αυτή πολέμησε για χρόνια, με νύχια και με δόντια, τον εξοπλισμό των αυτοκινήτων με ζώνες, παρά τα αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που υπήρχαν ότι σώζουν ζωές.
Και ακόμα για δεκαετίες πολέμησε με το ίδιο πάθος, κανονισμούς για την μείωση της μόλυνσης στην ατμόσφαιρα. A
ναφέρομαι σε αυτές τις αποφάσεις της General Motors γιατί σίγουρα θα έχουν αντίκτυπο στα πετρελαϊκά αποθέματα της Ελληνικής ΑΟΖ και ποιό θα είναι το οικονομικό όφελος στο εγγύς μέλλον, πάνω στο οποίο η Ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν χτίσει τα σχέδια τους και επίσης, (είμαι σίγουρος), ότι και οι δανειστές μας έχουν χτίσει τα  μνημόνια τους πάνω σε αυτά.!!.....Όμως εγώ πιστεύω, το καλό της ανθρωπότητας το απαιτεί!!!...

 

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

 

Αφού οι  πολλές διαφωνίες και συζητήσεις μεταξύ  Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για ελάττωση της παραγωγής πετρελαίου για κάποια σταθερότητα στην αγορά δεν απέδωσαν, η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή της και γέμισε τον κόσμο με άφθονο πετρέλαιο για να τιμωρήσει την Ρωσία η οποία δεν συμφωνούσε σε τίποτε, επειδή χρειαζόταν τα χρήματα για τον πόλεμο του Ιράκ και της Λιβύης. Τώρα τελευταία όμως ήλθαν σε κάποια συμφωνία με την διαμεσολάβηση άλλων και τώρα βλέπουμε μια σταθερή αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου εχθές έφτασε τα $60.00 δολάρια, σχεδόν στα ίδια επίπεδα που ήταν πριν τον Κοβιτ-19. Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου άρχισε περίπου ένα μήνα μετά τον κόβιτ-19 (Mάρτιο) και για ένα διάστημα έφτασε τα $24.00 δολάρια το βαρέλι για αρκετό  καιρό, που κυριολεκτικά βούλιαξε τις οικονομίες πολλών κρατών που έκαναν εξαγωγή του. Αυτό όμως, έδωσε επίσης την μεγάλη ευκαιρία σε άλλα κράτη να ανακάμψουν....Κυρίως η Κίνα, που αγόρασε τεράστιες ποσότητες με τις χαμηλές τιμές, αλλά και τεράστιες ποσότητες συμβολαίων μελλοντικής παραγωγής (Futures Contracts) με την ίδια τιμή...

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ίσως να βοηθήσει και την Ελλάδα, όταν θα βγει  ξανά στις αγορές, και να μπορέσει να δανεισθεί εύκολα και με χαμηλό επιτόκιο, με τα θαλάσσια αποθέματα της (όσα δεν έβαλε ενέχυρο), να αξίζουν λίγο περισσότερο....Απο πληροφορίες μου, αυτό έχει ήδη εγκριθεί απο το ΔΝΤ, οπότε δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία και να κάνει ότι του λέει η Μέρκερλ!!!......όμως όπως γνωρίζετε, οι αγορές είναι παράξενες, και επηρεάζονται από διάφορα γεγονότα ανά τον κόσμο, αλλά και από  διάφορα FUNDS που έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη!....

 

 ΤΡΑΜΠ

 

 Σήμερα γίνεται η δίκη του πρώην προέδρου Τράμπ, όπου οι γερουσιαστές θα αποφασίσουν εάν θα τιμωρηθεί η όχι....οι περισσότεροι γερουσιαστές που θα τον κρίνουν, είχαν πέσει θύματα και όμηροι του όχλου που έκανε εισβολή στο Καπιτώλιο  καθοδηγούμενος από τον πρώην πρόεδρο....Μέχρι στιγμής, μόνο δέκα ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές αποφάσισαν να συμμαχήσουν με τους δημοκρατικούς εναντίον του Τράμπ. Για την απόλυτη πλειοψηφία, χρειάζονται επτά ακόμα, για να καταδικαστεί, και ίσως στο τέλος, να μην γίνει....αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουν να τον απαγορεύσουν από  το να ξαναπάρει ποτέ , μια θέση στο Δημόσιο, λόγω παράβασης, η και εγκλήματος, εναντίον του Συντάγματος....    Ενα πανίσχυρο, ανατριχιαστικό, βίντεο. Ενα βίντεο που δεν άφηνε περιθώρια για την αλήθεια των γεγονότων. Ενα βίντεο που αποδεικνύει ποιος ήταν ο υποκινητής της εξέγερσης και ποια τα «έργα» του όχλου που κατέλαβε το Καπιτώλιο.
Είναι εκεί. Καταγεγραμμένα. Για τώρα, για αύριο
 για πάντα….Για την Ιστορία.
Είναι για τον λόγο αυτό που οι δικηγόροι του πρώην προέδρου Τραμπ δεν κατέβαλαν καμία προσπάθεια να αμφισβητήσουν τα γεγονότα. Τι θα έλεγαν, είναι fake news;
Στήριξαν την άμυνά τους στο ότι ο Τραμπ είναι τώρα ένας ιδιώτης. Και ότι ως τέτοιος, ισχυρίζονται, δεν μπορεί να καταδικαστεί από την Γερουσία για αυτά που έγιναν. Χρειάζονται 67 ψήφοι για την καταδίκη του Τράμπ. Μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο 57 και δεν πιστεύω ότι θα καταδικασθεί....Η πιθανότητα επιτυχίας κάτι τέτοιου, εξαρτάται από το εάν η ψηφοφορία θα είναι κρυφή η δια φωνής!!!...Βλέπετε πολλοί ακόμα τον φοβούνται γιατί ο Τράμπ ελέγχει τις χρηματικές χορηγίες του κόμματος προς τους υποψήφιους!...Τρελό αλλά αληθινό ! !!!.. 
Ειλικρινά δύσκολες ημέρες για την Αμερική και την Κυβέρνηση Μπάϊντεν.....όμως θα τις ξεπεράσει να είσθε σίγουροι!!!

    ΣΚΟΠΙΑ

Ο πρόεδρος της ΒΜ λέει ότι «παρερμηνεύτηκαν» οι δηλώσεις του αλλά δεν ανακαλεί για «”μακεδονική” μειονότητα»

Διάβασα πρίν μερικές ημέρες ότι ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, λίγα 24ωρα μετά την εξωφρενική του δήλωση περί «"μακεδονικής" μειονότητας» στην Ελλάδα, προσπάθησε να «μπαλώσει» το ατόπημά του, που ισοδυναμεί με παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με δήλωσή του, η οποία δεν είναι ικανοποιητική, αλλά και η Ελληνική Κυβέρνηση ΔΕΝ την ανακαλεί!!!....Τώρα έχουμε και τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να μας λέει το ίδιο! ….  Ακούσατε κ. Μητσοτάκη??  Μας λέει ότι είναι Μακεδόνας!!!  Πότε επί τέλους θα ανακηρύξετε αυτήν την εξευτελιστική συμφωνία άκυρη???...Πόσες φορές πρέπει να την παραβιάσουν για να το καταλάβετε???

 

Αγαπητοί μου φίλοι αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και βέβαια έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το 'πείτε…          

Σας εύχομαι Καλή Σαρακοστή σε όλους σας

Με αγάπη και εκτίμηση,

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.C. Area,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

 

 

 Stelios A. Kirimlis, V.P.                                                           

Courtesy Title & Escrow Corp.

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301           8133 Leesburg Pike, Suite 380

Bethesda, MD 20817                                 Tysons Corner, Vienna, VA  22182

 

Bus: 240-395-1391

Fax: 240-395-1393

Email: steve@courtesytitle.net

Licensed in MD/DC/VA/PA

www.courtesytitle.net