Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 73 15 Μαρτίου, 2021


 

Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας

Νομίζω έχουμε αρκετά καλά νέα, τουλάχιστον από εδώ, όπως τα ακούω και τα καταλαβαίνω, αλλά και μερικά όχι και τόσο καλά κυρίως από την Ελλάδα.       

Θα προσπαθήσω να σας τα πώ, όπως τουλάχιστον εγώ τα καταλαβαίνω και πως θα επιρρεάσουν την Πατρίδα μας…

 

ΑΓΟΡΕΣ

 

Την περασμένη Τετάρτη, στις 10 Μαρτίου, το Κογκρέσο, πέρασε ένα κονδύλι $ 1.9 τρισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στους πληγέντες από τον ιό!...

Οι αγορές τρελάθηκαν….όπου ο δείκτης του DOW JONES στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης έκλεισε σε ιστορικά ύψη…

Το πακέτο αυτό αναμένεται να βοηθήσει την οικονομία της Αμερικής, όμως πρέπει να προσέξουμε τα Κρατικά ομόλογα αλλά και τα επιτόκια.

Ήδη αρχίσαμε  να βλέπουμε τον πληθωρισμό να προχωρεί σε πιο υψηλά επίπεδα από ότι το 2014…Προσθέτοντας τα 5 τρισεκατομμύρια (δύο πακέτα)

στην οικονομία του κράτους, που ήδη άρχισε να ξυπνάει σιγά σιγά, όπου οι αγορές είναι ανοικτές βέβαια, θα βάλει πίεση στον πληθωρισμό και αυτό σημαίνει… υψηλότερα επιτόκια…. ξανά!

Ο φόβος λοιπόν είναι, ότι για να πληρωθεί αυτό το χρέος, η Χώρα θα πρέπει να πουλήσει κρατικά ομόλογα στις διάφορες αγορές, με υψηλότερο επιτόκιο!

Τώρα ποιος θα τα αγοράσει για να εξυπηρετήσει αυτό το χρέος και σε πιά τιμή και με τι επιτόκιο…είναι άγνωστο! Εγώ βέβαια έχω τις δικές μου υποψίες !....

Τα επιτόκια για τα δεκαετή ομόλογα, εδώ στις ΗΠΑ, έφτασαν γρήγορα στα 1.60 % που είναι και το ανώτερο όριο που έθεσε το Υπουργείο Οικονομικών. Αντιθέτως, τα αντίστοιχα κρατικά ομόλογα της Γερμανίας έχουν απόδοση μείον -0.33 %, και τα Γιαπωνέζικα στο 0.10 %, οπότε βλέπουμε οι επενδυτές να επιστρέφουν πίσω στις ΗΠΑ και να ξεκινούν την Οικονομία…Άρα η απάντηση στα υψηλά επιτόκια είναι….υψηλά επιτόκια!...

Αυτό όμως είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει όταν θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά οι οικονομίες άλλων κρατών…Πάντως η γνώμη μου για το μέλλον είναι , πληθωρισμός και υψηλότερα επιτόκια!!!

Θα τα αφήσουμε όμως αυτά  για αυτούς που γνωρίζουν….εγώ απλώς μίλησα για το τι συμβαίνει στις αγορές και έθεσα την ερώτηση!!!

 

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Oι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να  μας δώσουν 9 ελικόπτερα Απάτσι, 50 ΟΗ-58D επιθετικά ελικόπτερα, 350 Θωρακισμένα Μ-2Α2 μεταφοράς προσωπικού, 60 Ρουκετοβόλα MLRS και 120 M109AHowitzer Τάνκς......

Χμμμ...εάν αυτό αληθεύει, σε εμένα δεν υπάρχει ερωτηματικό για πιες φρεγάτες θα πάρει το Ελληνικό πολεμικό Ναυτικό...μάλιστα, όταν επίσης μας προσφέρουν να κατασκευασθούν και σε Ελληνικά ναυπηγία, με μεταφορά υψηλής τεχνολογίας, δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας για αρκετά χρόνια, κλπ, κλπ.!!....καταλάβατε γιατί έγραφα για τόσα χρόνια συνέχεια, ότι όλα όσα δίνουμε, σε κάποια δύναμη, πρέπει να γίνονται με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ??

 

Όπως γνωρίζουμε ο Ερντογάν δεν ζητάει ούτε παίρνει άδεια από κανέναν για να κάνει κάτι, και  έχει κάνει όλες τις επιτυχίες του μόνο με τσαμπουκά, χωρίς να κάνει πολέμους. Παρόλους τους λεονταρισμούς της Τουρκίας τα τελευταία δύο χρόνια, εγώ βασικά δεν πίστευα ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να κάνει   ένα θερμό επεισόδιο, γιατί γνωρίζει ότι η Ελλάδα σε μία τέτοια περίπτωση, είναι αποφασισμένη να κάνει ολοκληρωτικό πόλεμο και είναι η μόνη Χώρα που μπορεί να την σταματήσει.   

Η Τουρκία επίσης γνωρίζει ότι, η Ελλάδα με τον άμεσο εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της με τα αεροπλάνα Ραφάλ, ρουκέτες μεγάλης εμβέλειας, ντρόουνς από το Ισραήλ, και καινούργιες κορβέτες σε 2-3 χρόνια, θα είναι ακτύπητη, οπότε η γνώμη μου είναι, ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κάνει ένα θερμό επεισόδιο σε κάποιο νησί, αυτό το καλοκαίρι που μας έρχεται!…..

Ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος που οι Αμερικάνοι αποφάσισαν να φέρουν στρατό και ελικόπτερα στον Βόλο, στην Αλεξανδρούπολη και στην Κρήτη, για μίας άμεση αντιμετώπιση κάποιας τέτοιας βλακώδους προσπάθειας.!!....

 

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

 

Όπως είχα πεί τον καιρό που συνέβησαν τα γεγονότα, η Αμερικανική Δικαιοσύνη δεν ξεχνά ούτε χαρίζει!!...Με μια κοινή γνωμοδότηση που κατατέθηκε μαζί με ένα υπόμνημα, στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την μυστική αστυνομία (secret service) αποφάσησε ότι η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της ασυλίας που προβλέπεται στον νόμο «Foreign Sovereign Immunities Act» (FSIA) σχετικά με τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν το 2017 εδώ στην Ουάσιγκτον.

 

Θυμάστε που οι άνδρες της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου είχαν επιτεθεί και χτυπήσει βίαια ειρηνικούς, Κούρδους διαδηλωτές στην πλατεία Σέρινταν και στην συνέχεια είχαν εμπλακεί σε ξυλοδαρμό με το προσωπικό της αμερικανικής Μυστικής Αστυνομίας??.

Βέβαια μόλις βγήκε η απόφαση, η τουρκική πλευρά, άσκησε έφεση με βασικό επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν για λόγους ασφαλείας του προέδρου…σιγά να μην το χάψουν οι Αμερικάνοι…οι δικαστές ζήτησαν την γνώμη από τρείς υπηρεσίες που ήταν παρούσες(Υπουργείο Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και την Μυστική Αστυνομία). Η απόφαση ήταν ότι αυτοί (οι Τούρκοι) που ενεπλάκησαν, δεν είχαν ασυλία και θα τιμωρηθούν. Οι περισσότεροι ήταν από την προεδρική φρουρά του Ερντογάν!.

Μην ξεχνάμε ότι η επιτροπή διεθνών σχέσεων της Βουλής είχε στείλει πριν, επιστολή στον ΥπΕξ. Άντονι Μπλίνκεν, όπου του ζητούσαν να ξεκαθαρίσει ότι οι μπράβοι του Ερντογάν βάσει του νόμου, δεν είχαν ασυλία! Περιμένουμε την απόφαση του εφετείου σύντομα και μετά άμεσα την τιμωρία τους και να ξέρετε δεν μπορούν να κρυφτούν!...

 

LINCOLN PROJECT

 

Ίσως να είναι μια μικρή λεπτομέρεια αλλά νομίζω αξίζει να την συζητήσουμε γιατί το δίδαγμα της θεωρώ ότι είναι σοβαρό....Τουλάχιστον για εδώ!
Το 
Lincoln Project, ήταν μία ομάδα βετεράνων Ρεπουμπλικανών πολιτικών συμβούλων (Rick Wilson,John WeaverGeorge ConwaySteve Schmidt,Jennifer HornReed Galen,Ron SteslowMike Madrid) που είχαν εργαστεί σε εκστρατείες όπως του Τζον Μακέιν (John Mccain) και άλλων πολιτικών και είχαν ένα συγκεκριμένο στόχο: Να προστατεύσουν την Αμερικανική Δημοκρατία και να εμποδίσουν την επανεκλογή του Τραμπ.
Για να το πετύχουν αυτό έπρεπε να νικηθεί στις εκλογές και αυτοί λοιπόν με συνεχείς διαφημίσεις, βίντεος και με καυστικές συνεντεύξεις με κριτική στα

ΜΜΕ, του κατάφεραν λοιπόν τεράστια ζημία !!!!.

Η Jennifer Horn που ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, πρώην ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Νιου Χαμπσάϊρ, παραιτήθηκε από το κόμμα τελείως και ανακήρυξε τον εαυτόν της «Ανεξάρτητη», έχοντας μέσα της «μεγάλη αναστάτωση και θυμό» όπως είπε στους δημοσιογράφους!
Το γεγονός ότι ήταν όλοι τους Ρεπουμπλικάνοι, αυτό τους «έντυνε» με ένα πέπλο αξιοπιστίας στο ακροατήριο που απευθύνονταν.
Για ένα αρκετό χρονικό διάστημα ήταν σχεδόν άγνωστοι, έως ότου ο Τράμπ τους θύμωσε και τους επιτέθηκε στο Τουίτερ και έτσι άθελα του τους έκανε διάσημους και δημοφιλείς και πάρα πολύς κόσμος σκεπτόμενοι ότι έκαναν το καθήκον τους, άρχισαν να τους στέλνουν δωρεές…μέσα σε 6 μήνες συγκέντρωσαν 87 εκατομμύρια δολάρια από 500 χιλιάδες περίπου δωρητές!!…΄Ηταν βλέπετε, μία πατριωτική οργάνωση που φαινόταν ακέραιη και με διαφάνεια και με στενή παρακολούθηση από ανθρώπους του Τράμπ, που τα ηγετικά της μέλη έβγαιναν στα κανάλια συχνά και αυτό βοηθούσε στις συνεισφορές του κόσμου. Αυτό, εξόργιζε ακόμα περισσότερο τον Τραμπ, ο οποίος, ασυγκράτητος όπως ήταν, τους έκανε συχνές επιθέσεις επιβεβαιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους.
Μέχρι που έσκασε πρόσφατα η βόμβα: 
Eνώ η δουλειά τους ήταν καταπληκτική, αποκαλύφθηκε ότι η ηθική ανωτερότητα που έδειχναν, ήταν ψεύτικη…
Ενώ οι τέσσερις ιδρυτές φαινόντουσαν περίπου ως εθελοντές, αποκαλύφθηκε ότι μοιράστηκαν μεταξύ τους περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς κανείς άλλος να το γνωρίζει και, επίσης, αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους βασικούς ιδρυτές είχε μακρά ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης νεαρών ανδρών.
Κάτι που είχε καταγγελθεί σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, χωρίς αυτά να πάρουν κάποια μέτρα.
Η οργάνωση αυτή, με τον επιτυχημένο τίτλο 
Lincoln, πιθανόν να ξεκίνησε με καλές προθέσεις. Τελικά φαίνεται όμως ότι πήρε στραβό δρόμο όταν άρχισαν τα χρήματα να ρέουν.
Όπως σας έχω γράψει στις σκέψεις μου, αυτό μου θυμίζει την αδιαφάνεια που επικράτησε και συνεχίζει να επικρατεί μετά τις εκλογές, στη συλλογή των 300 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Τράμπ, που τα ζητούσε με στόχο, όπως έλεγε, να πολεμήσει στα δικαστήρια για να μην επιτρέψει στους Δημοκρατικούς να του «κλέψουν» τις εκλογές.
Τι άραγε έχουν γίνει αυτά τα λεφτά??….μήπως αυτά είναι ο λόγος που όλοι τους στο κόμμα έχουν γίνει κότες και φοβούνται να κάνουν κάτι που θα τον δυσαρεστήσει????...εγώ λέω ΝΑΙ!!!.... Το αρνητικό τέτοιων ιστοριών είναι ότι δημιουργούν δυσπιστία στον κόσμο , με αποτέλεσμα να αποφεύγει να προσφέρει ακόμα και σε περιπτώσεις που αξίζουν, όπως απέφυγα και εγώ!!….Και αυτό αποτελεί μία πραγματική ζημία!!!.

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Βλέπω τα συνεχή λόκντάουν στην Ελλάδα και με στεναχωρεί πολύ... θα πρέπει να εμβολιασθεί ο περισσότερος κόσμος όσο πιο  γρήγορα γίνεται, πριν να αρχίσουμε να έχουμε καινούργιες μεταλλάξεις και τότε είναι που δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε από  την ολική καταστροφή....Αυτά παθαίνει κανείς κ. Μητσοτάκη όταν εμπιστεύεται τη φράου  Μέρκελ και την φράου Ούρσουλα να μας δώσουν εμβόλια και μας κοροϊδεύουνε και τα κρατούν για τους δικούς τους πολίτες...έπρεπε η Ελληνική Κυβέρνηση να είχε κάνει άλλες ξεχωριστές συμφωνίες με τις διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες για άλλα και επαρκή εμβόλια….Τέλος πάντων , άκουσα ότι εμβολιάσθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο κόσμος στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι όταν φτάσουμε και στο δεύτερο, θα ανοίξουν όλα στην Χώρα και θα ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητα!!!...

Εδώ εμείς έχουμε κάπως καλύτερα νέα, με 115 εκατομμύρια εμβολιασμένους μέχρι σήμερα και τα κρούσματα να λιγοστεύουν κάθε μέρα και οι αγορές και μέρη εστίασης και ψυχαγωγίας να ανοίγουν όλο και περισσότερο.  Το εύχομαι για όλους αλλά και γιατί ετοιμάζομαι να έλθω !!..

 

Η Μέρκελ λοιπόν, μας πιέζει για μία σύνοδο κορυφής, και μας πιέζει να υπάρχει θετική προσέγγιση για την Τουρκία και όχι κυρώσεις και να μην βγούν οι καταγγελίες εναντίον της Τουρκίας. Μας λέει ότι μόνο ο διάλογος θα λύσει τα προβλήματα και φυσικά κάνει πώς παίρνει τάχα ίσες αποστάσεις από Ελλάδα και Τουρκία...Αφού το πέτυχε αυτό η Τουρκία, με την άστοχη υποχώρηση δυστυχώς του Μητσοτάκη, τώρα έχει πάρει φόρα και  δεν σταματάει με τις σκληρές στάσεις της και απειλές και στέλνει διαφορετικά μηνύματα σε όλους.... Παραβιάζει το Αιγαίο, προσπαθεί να είναι η ηγέτιδα δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν αναγνωρίζει το Καστελόριζο ως Ελληνική κυριαρχία, απειλεί την Ελλάδα και την Ευρώπη με το μεταναστευτικό, ζητάει να ταξιδεύουν οι Τούρκοι στην Ευρώπη ελεύθερα χωρίς βίζα και ένα σωρό άλλα!....

 

Εμείς χάσαμε το παιχνίδι όταν ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε για την ακύρωση των κυρώσεων!.. Εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είχαν βάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις παραβιάσεις της Ελληνικής ΑΟΖ, τότε θα υπήρχε αυτόματα άμεση ντε φάκτο αναγνώριση της Ελληνικής ΑΟΖ από όλη την Ευρώπη... το ζήτημα θα ήταν τελειωμένο και δεν θα είχαμε αυτά τα βρώμικα παιχνίδια της Μέρκελ και του Ερντογάν, που μας έχουν κοστίσει πάρα πολλά!!!

 

Τώρα εμάς πλέον, δεν μας μένουν και πολλές επιλογές ....το πιο σωστό κατά την γνώμη  μου, που  θα πρέπει να κάνουμε είναι να επιμείνουμε συνέχεια σε αυτό που δίνουν μεγάλη βαρύτητα οι Γερμανοί και οι περισσότεροι εταίροι στην Ευρώπη....στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την Ευρωπαϊκή τελωνειακή συμφωνία με την Τουρκία, (όπου η Τουρκία έχει κέρδος περίπου500 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο),  αλλά και μια στρατιωτική συμφωνία με την μόνη δυνατή σύμμαχο που έχουμε στην Ευρώπη, την Γαλλία,  και ίσως με μία επι πλέον παραγγελία για αεροπλάνα Ραφάλ, σε βάθος χρόνου βέβαια, αντί για τις κορβέτες, εάν τελικά αποφασίσουμε να πάρουμε τις Αμερικάνικες!

 

Πρέπει να πιέζουμε συνέχεια την Ευρώπη για τις Τουρκικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων, που όπως φαίνεται είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει. Τελικά πρέπει να τονίσω το αυτονόητο, ότι τα Εθνικά ζητήματα στην Ελλάδα δεν πρέπει να γίνονται πιόνια στα διάφορα κόμματα και όλοι τους πρέπει επί τέλους να έχουν την ίδια γραμμή!

 

ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Εν τω μεταξύ ο Κορωνοϊός στην Τουρκία έχει ξεσπάσει παντού….Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι μέχρι προχθές είχαν 1,000,00 κρούσματα και 30,000 νεκρούς με 30,000 κρούσματα και 200 θανάτους την ημέρα!…Αυτές οι στατιστικές είναι από το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας που όντως είναι τρομακτικές, αλλά,  όπως όλα όσα λέει η Τουρκία, είναι συνήθως απολύτως ψέματα και φτιαγμένα για προπαγάνδα….. Είμαι σίγουρος ότι τα νούμερα αυτά θα είναι πολύ πιο μεγάλα, όταν κάποτε δουν το φώς της αλήθειας!!!

Όπως έγραψα πριν μερικές εβδομάδες η οικονομία της, δεν είναι όπως τα λένε οι Τούρκοι, που το κάνουν απλώς για προπαγάνδα….Αν και είχαν ένα κρυφό απόθεμα 280 δισεκατομμυρίων για ώρα «ανάγκης», αυτά κάπως βοήθησαν, αλλά έχουν εξατμισθεί σε μεγάλο βαθμό….Ο κόσμος πεινάει, η ανεργία και ο πληθωρισμός καλπάζουν, και δεν υπάρχουν δουλειές ….Έχουν εμπλακεί σε τρία διαφορετικά στρατιωτικά μέτωπα με μεγάλες απώλειες και τώρα ίσως εμπλακούν και στην Ουκρανία….Οι περισσότεροι «δωρητές» από τον ισλαμικό κόσμο, σταμάτησαν να τους δίνουν το χαράτσι κάθε μήνα….Ο στρατός και η αεροπορία τους είναι σε κακά χάλια, λόγω έλλειψης χρημάτων και λόγω του Αμερικανικού εμπάργκο σε πολλά ανταλλακτικά για αεροπλάνα, καράβια, πυρομαχικά κλπ.κλπ. και ότι άλλο απαραίτητο για τον στρατό της....….

Η Γεωργική τους παραγωγή είναι αρκετή αλλά τους τα παίρνουν όλα οι Κινέζοι (για αυτό και τους χρηματοδοτούν ), οπότε δεν υπάρχουν αρκετά αγαθά για εγχώρια κατανάλωση και πρέπει να τα κάνουν εισαγωγή με υποτιμημένο νόμισμα,  το οποίο νόμιζαν θα τους έφερνε επενδύσεις, οι οποίες ακόμα αργούν να έλθουν γιατί ο Πρόεδρος Μπάϊντεν με τον ΥπΕξ Μπλίκεν, έχουν στρυμώξει γερά τους Γερμανούς!….

 

ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΚΕΝ

 

Δεν είναι τυχαίο που τώρα τελευταία η Τουρκία έχει κατεβάσει τους επιθετικούς τόνους της, τουλάχιστον στο Αιγαίο….Την Τετάρτη 10 Μαρτίου, ο Αμερικανός ΥπΕξ κ. Αντονι Μπλίκεν κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων. Είναι μία διαδικασία που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό Εξωτερικών να καταθέτει την πολιτική που θα ακολουθήσει για όλα τα διεθνή προβλήματα.  Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από βουλευτές μέλη της Επιτροπής όπως ο κ. Σιτσιλίνε, η νεοεκλεγήσα κ. Μαλλιωτάκη(Ν.Υ.) και η κ. Ντίνα Τάϊτους(Νev.) με την οποία  έχω συναντηθεί πολλές φορές,  ξεκαθάρισε τα πράγματα για την Κύπρο και για το Αιγαίο, που αντιμετωπίζουν την ψυχοπαθητική επιθετικότητα του Ταγίπ Ερντογάν.   

 Είπε μία κουβέντα ο κ. Μπλίνκεν που πρέπει να την κρατήσουμεΜίλησε για την μεγάλη εμπλοκή του Πρόεδρου Μπάιντεν στο κυπριακό και όταν ήταν γερουσιαστής αλλά και αργότερα σαν αντιπρόεδρος της Αμερικής …

  …“Σημειώνω, επειδή το γνωρίζω, ότι αποτελεί θέμα το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά. Το χρωστά στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα που τον υποστήριξε από την πρώτη στιγμή -όταν κατέβηκε στον πολιτικό στίβο. Το χρωστά και στον Πρόεδρο της Κύπρου, τον οποίο χαρακτηρίζει φίλο του”.

 

Ανεξάρτητα από το τί λέει η Τουρκία τελευταία, για την Κύπρο, ότι τάχα θέλει μια διχοτομική λύση,  βασικά δεν θέλει μια τέτοια λύση με δύο ανεξάρτητα κράτη με καθαρά και καθιερωμένα σύνορα....γιατί έτσι δεν θα έχει καθόλου έλεγχο στο νότιο κομμάτι…Θέλει μόνο ένα ομοσπονδιακό διζωνικό κράτος με δικαίωμα βέτο από το Τουρκικό κομμάτι, και έτσι θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει πλήρως όλο το νησί!!!...Διαβολικό αλλά έξυπνο!

Η Λευκωσία και η Αθήνα και η Ουάσιγκτον στην προσπάθεια τους να μην διχοτομηθεί το νησί, έχουν κολλήσει στη φιλοτουρκική διευθέτηση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. (που ικανοποιεί τις παράλογες και παράνομες επιδιώξεις του Ερντογάν), και έτσι οι δικοί μας πανηγυρίζουν ότι επιτεύχθηκε ο στόχος τους. Εντάξει τώρα, εάν γίνει αυτό, μιλάμε για μπουνταλάδες σε όλες τις πλευρές. [Σ.Σ.: Ο μπουνταλάς είναι ο ευκολόπιστος, ο αφελής, ο χαζός και ο βλάκας. Διαλέγετε και παίρνετε]…

Ο κ. Μπλίνκεν, λοιπόν, υποστηρίζοντας αυτό που θέλουν η Λευκωσία και η Αθήνα. Είπε:

“Υποστηρίζουμε σθεναρά μία συνολική διευθέτηση που θα ενώνει ξανά την Κύπρο ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Θα εμπλακούμε στην προσπάθεια να προωθήσουμε αυτή την προοπτική, συμπεριλαμβανόμενης της υποστήριξης στον κρίσιμο ρόλο των Ηνωμένων Εθνών.  Νομίζω θα δείτε πλήρη εμπλοκή της αμερικανικής διπλωματίας.”….                                                                                                                                  

 Πρόσθεσε επίσης: :    “Μπορώ να σας δηλώσω με ασφάλεια ότι θα δείτε τις ΗΠΑ και τους διπλωμάτες μας πολύ αναμεμειγμένους στην Κύπρο και να προσπαθούν μετά από πάρα πολλά χρόνια να προχωρήσουν τα πράγματα Σημείωσε και κάτι άλλο αναφερόμενος στις συνεργασίες της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν οι ΗΠΑ για τα θέματα της ενέργειας και την διαφοροποίηση των πηγών και διαδρόμων.    “Eίναι κάτι που προωθεί την δική μας ασφάλεια, όπως και την ασφάλεια άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των εταίρων μας “.. Να μην ξεχάσουμε επίσης, την εχθρική στάση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στην Κίνα και τη Ρωσία. Πιστεύω είναι θέματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις σχέσεις της Αμερικής με την Ελλάδα και την Κύπρο…. Γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Για τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά και τις τριμερείς συνεργασίες της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ και την Κύπρο, ήταν και πάλι απόλυτος και δεν έκρυψε καθόλου τα λόγια του.

“Είναι πολύ σημαντικό οι ΗΠΑ να τοποθετηθούν και να προωθήσουν τη σταθερότητα και την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των μερών στην Ανατολική Μεσόγειο και να επιμείνουν πως τυχόν διαφορές οι οποίες προκύπτουν να επιλυθούν ειρηνικά, διπλωματικά, όχι στρατιωτικά και σίγουρα όχι μέσω προκλητικών ενεργειών. Έχουμε επικρίνει ενέργειες, μεταξύ άλλων και της Τουρκίας, οι οποίες κατά την κρίση μας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο ή τις δεσμεύσεις της ως συμμάχου του ΝΑΤΟ όπως στην περίπτωση των S-400 και που περιλαμβάνουν προκλητικές ενέργειες κατά της Ελλάδας, όπως παραβιάσεις του εναέριου χώρου κ.λπ.”

Αγαπητοί μου φίλοι αλήθεια, είπε κάτι που δεν καλύπτει την Ελλάδα και τις ανησυχίες της?... Ούτε αν και ήταν δικός μας υπουργός Εξωτερικών δεν θα τα έλεγε τόσο σωστά. Όπως ακριβώς τα θέλουμε…με ανησυχεί όμως η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία!...

Για όλα αυτά όμως, απαιτείται -και ο κ. Μπλίνκεν το γνωρίζει- η συνεχής αμερικανική παρέμβαση προς την Τουρκία. Και να μην επιτρέψει ξανά η Αμερική, να δούμε τις καταστάσεις που ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, αν και εγώ περιμένω κάποιο Θερμό επεισόδιο από την Τουρκία αυτό το καλοκαίρι!!! 

Σίγουρα οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν προς την ορθή κατεύθυνση…. Για μία ακόμη φορά έδειξε την Τουρκία ως ένοχο, και αναφέρθηκε στις τουρκικές απαράδεκτες προκλήσεις στο Αιγαίο που είναι καθημερινές και της ζήτησε να σταματήσει άμεσα!.. Νομίζω επιτέλους θα δούμε την πολυπόθητη αλλαγή στην άδικη μέχρι τώρα αμερικανική πολιτική προς την Ελλάδα και Κύπρο…..

Δεν είναι τυχαίο που, ξαφνικά, ακόμα και ο Μαίκαλ Ρούμπιν (Michael Rubin), μόνιμο στέλεχος του συντηρητικού Think Tank (Δεξαμενή Σκέψεων) American Enterprise Institute εδώ στην Ουάσιγκτον, και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της ΗΠΑ, σε πρόσφατο άρθρο του στο περιοδικό National Interest, αναρωτήθηκε γιατί η Κύπρος να είναι ακόμη διχοτομημένη μετά από τόσες δεκαετίες, και συνέστησε ότι είναι καιρός το πρόβλημα αυτό της Κύπρου να λυθεί και η παράνομη κατοχή του νησιού από ξένο στρατό(Τουρκία) να σταματήσει!!

Δεν υπάρχει  αμφιβολία ότι το «κατεστημένο» εδώ στην Ουάσιγκτον μετά από 47 χρόνια, άλλαξε πορεία, και η καινούργια Αμερικανική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει μια τελική λύσει στο Κυπριακό θέμα. Η μόνη που δεν θέλει λύση του Κυπριακού, είναι η κλεπταποδόχος και μόνιμος σύμμαχος της Τουρκίας, Αγγλία, γιατί οι Εγγλέζοι θέλουν την Κύπρο διχασμένη για να κρατήσουν για πάντα την αεροπορική βάση τους στο Ακρωτήρι!!...Αίσχος!

 

ΚΟΥΡΔΟΙ

 

Ο John Bolton που διετέλεσε σύμβουλος του Τράμπ για εξωτερική πολιτική κι έγραψε βιβλίο για τις εμπειρίες του στον Λευκό Οίκο, Γράφει ότι ο Τραμπ δωροδοκήθηκε από τον Ερντογάν με περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δολάρια κατά την εκτίμηση του, σε χρυσό, πετρέλαιο και ρευστό χρήμα.

Οι Αμερικανικές υπηρεσίες έχουν όλες τις πληροφορίες για το πως ο προσωπικός δικηγόρος του Τράμπ, Τζουλιάνι, πήγε στην Τουρκία και πήρε κοντά σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τον πρώην πρόεδρο και τον στενό του κύκλο και για αυτό απέσυρε τα Αμερικανικά στρατεύματα από το Κουρδιστάν....

Τώρα, η Αμερική ξαναγυρνάει πίσω στο Κουρδιστάν και ήδη έχουν βομβαρδίσει τοποθεσίες που ανήκουν στους τουρκόφιλους που πολεμούν για την Τουρκία αλλά και σε αυτές που ανήκουν στην Συρία/Ρωσία...με πολύ λίγες η και καθόλου διαμαρτυρίες από  κανέναν!...Κάτι μου λέει ότι ετοιμάζονται να ανακηρύξουν ένα καινούργιο Κουρδικό Κράτος...

Οι Κούρδοι υπολογίζονται να αποτελούν περίπου 30% του πληθυσμού της Τουρκίας, αλλά πραγματικά κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια γιατί οι Τούρκοι ποτέ δεν έχουν δείξει τις πραγματικές δημοσκοπήσεις που έχουν κάνειΟι εκτιμήσεις λένε ίσως και 35%!!...

Φανταστείτε να κάνουν ένα καινούργιο Κουρδικό κράτος με πολλά εκατομμύρια Κούρδους!!..Θα γίνει χαμός και σίγουρα ένας τρελός εμφύλιος πόλεμος….Πολλοί θέλουν τον διαμελισμό της Τουρκίας πριν να γίνει Πυρηνική δύναμης,  αλλά δεν μπορούν να τον διαχειριστούν, γιατί θα φέρει ένα απόλυτο χάος!...ίσως μια σταδιακή διάλυση της με δημιουργία δύο-τριών Κουρδικών κρατιδίων για να υπάρχει και ο κατάλληλος έλεγχος!!

 

Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες μου σκέψεις και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε και εάν δεν τις επιθυμείτε μπορείτε  να μου στείλετε την λέξη ΣΤΟΠ και θα σταματήσω να σας τις στέλνω. Σας εύχομαι καλή Σαρακοστή!!

 

Με αγάπη και εκτίμηση,

 

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.C. Area,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

 

 

 

 

Steve A. Kirimlis, VP

Courtesy Title & Escrow Corp.

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301           8133 Leesburg Pike, Suite 380

Bethesda, MD 20817                                 Tysons Corner, Vienna, VA  22182