Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΚΑΛΩ: Λαφαζάνη, Μακρή, Κωνσταντοπούλου, Καπερνάρο, Συναδινό, Γούναρη,Τράγκα,Νικολόπουλο κά


 Αγαπητέ κύριε Σ.  Αντωνίου,

Συμφωνώ  μαζί σας για την ανάγκη συσπείρωσης των  πατριωτικών δυνάμεων για την σωτηρία του λαού από την σημερινή του κατάντια την οποία σωστά αποδίδετε στα εντός της Βουλής κόμματα. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω όμως στις προτεραιότητες που θέτετε όπως η καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας και τον τρόπο επίτευξης τους, που όπως προτείνετε είναι η αλλαγή του πολιτεύματος από Προεδρευομένη σε Προεδρική Δημοκρατία, αν και δεν το κατάλαβα ακριβώς τι εννοείτε, και το κάλεσμα συγκεκριμένων ανθρώπων για την επιτυχία του σκοπού, αλλά θα συμφωνήσω απόλυτα στην δημιουργία αυτοδιαχειριζομένων κοινοτήτων.

Η βασική μου διαφωνία είναι στην αιτία που δημιούργησε την σημερινή κατάντια του λαού μας στην οποία, όπως λέτε σωστά, συνέβαλλαν τα κόμματα του κυνοβουλίου, αν μου επιτρέπετε να κυριολεκτήσω. Το κακό που έχουν κάνει αυτά τα καθάρματα δεν είναι η φτώχεια και η καταλήστευση του Δημοσίου χρήματος αλλά η δημιουργία συνθηκών που καταστρέφουν την παραγωγικότητα των Ελλήνων και την εξάρτηση τους από την πελατειακή σχέση με τα κόμματα που την  καλλιεργούν για να παραμένουν στην εξουσία. Συντηρούν την υποτέλεια της χώρας στον αποικιοκρατικό θεσμό των μεγάλων δυνάμεων με την αποδοχή του πολιτεύματος που αυτές μας επέβαλαν, την παραχώρηση της εθνικής οικονομίας, την κατάργηση του εθνικού νομίσματος,

τον συνεχή δανεισμό, και την υπαγόρευση νομοθετημάτων που οδηγούν στην αλλοίωση του πολιτισμού μας, της ιστορίας μας και της γλώσσας μας με σκοπό την απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας και τον πιθηκισμό άλλων τρόπων ζωής.

Μας καλούν να εορτάσουμε τα 200 χρόνια της επανάστασης με τρόπο που να αγνοούμε την αυτοκτονική μετατροπή  του κράτους σε προτεκτοράτο χωρίς ιστορία και εθνική υπόσταση, λες και το έθνος μας γεννήθηκε με την πράξη ίδρυσης του νέο-Ελληνικού κράτους  το 1832 στο Λονδίνο με την υπογραφή Άγγλων, Γάλλων και Ρώσων που μας επέβαλλαν Γερμανούς βασιλείς και διαχειριστές. Σήμερα επιδιώκουν και την πληθυσμιακή μας αλλοίωση με τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες , όταν το 1821 χύθηκε  πολύ ελληνικό αίμα για να απαλλαγούμε από αυτούς.

Πολλοί από τους ανθρώπους τους οποίους  καλείτε ανήκουν στην εθνομηδενιστική «προοδευτική» αριστερά και τον σοσιαλισμό που εκτός του να διαμαρτύρονται για την φτώχεια του λαού δεν μπόρεσαν να την αποτρέψουν όταν πήραν την εξουσία, αλλά αντιθέτως αποβιομηχανοποίησαν την χώρα και δημιούργησαν μεγαλύτερη εξάρτηση, μη διαφέροντες από τους ψευτοπατριώτες συντηρητικούς, τους πιθηκίζοντες προς ξένους τρόπους ζωής, τους οποίους υπερέβησαν σε υποτέλεια και υποκρισία.

Αν και αναγνωρίζετε ότι το σύστημα προσπαθεί να καλύψει την φθορά του με την δημιουργία νεοφανών κομμάτων που θα μαντρώσουν τους διαμαρτυρομένους αποτρέποντας τους από κάθε αποτρεπτική ενέργει εντούτοις, καλείτε σε μία συσπείρωση στο κόμμα Θεσμός που το σύστημα θα το διαβάλλει και θα το παρουσιάσει σαν γραφικό εάν δεν δηλώσει υποταγή στους κανόνες του δικού του παιχνιδιού. Να σας θυμίσω ότι ο Ανδρέας ήλθε συστημένος και ο Τσίπρας, πριν γίνει πρωθυπουργός, χρειάστηκε να κάνει ένα ταξείδι στην Αμερική όπου υπέβαλε τα διαπιστευτήρια του και συμφώνησε στο πώς θα σκίσει τα μνημόνια και τι ρυθμό θα παίξει για να χορέψει η Μέρκελ.

Αγαπητέ κύριε Σ. Αντωνίου το σύστημα ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, το great reset όπως το ονομάζουν, που οδηγεί σε έναν νέο Μεσαίωνα και με αφορμή τον φόβο του θανάτου, που ενσπείρουν με μία γρίπη που ονόμασαν πανδημία, χειραγωγεί τον κόσμο σε συνθήκες υποταγής και ανελευθερίας όπου η σκέψη καθοδηγείται από την κεντρική εξουσία  και σε αυτήν τους τη προσπάθεια το ελληνικό πνεύμα της ελευθερίας τους είναι εμπόδιο. Φορέας αυτού του πνεύματος ελευθερίας είναι η μεσαία τάξη των ανθρώπων την οποίαν προσπαθούν να εξαφανίσουν. Ο διαχωρισμός  του λαού σε τάχα δεξιούς και αριστερούς και ο ατομικός ευδαιμονισμός είναι μέρος  της διάσπασης του λαού ενώ η εθνική και κοινοτική συνείδηση δημιουργεί συνοχή και συλλογική ταυτότητα ικανή να αντισταθεί. Για αυτόν τον λόγο συμφώνησα εξ αρχής με την πρόταση σας των αυτόνομων κοινοτήτων.

Ευρισκόμαστε σε πόλεμο και ο εχθρός είναι ήδη εντός των πυλών όπου κατέχει θέσεις εξουσίας. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να παράξει πρόοδο και πρέπει να ανατραπεί από δυνάμεις έξω από αυτό. Οι δυνάμεις αυτές χρειάζονται στρατηγική δράσης και τέτοια εμπειρία και φρόνημα υπάρχει στον Στρατό τον οποίον αφενός έχουν ευνουχίσει και υποτάξει στο πολιτικό θέλημα και αφετέρου έχουν συκοφαντήσει με αφορμή την ξενοκίνητη χούντα. Χρειάζεται υπέρβαση και πνεύμα αυτοθυσίας σε όλα τα επίπεδα και ο σημερινός μέσος άνθρωπος δεν είναι διατεθειμένος να το πράξει νομίζοντας ότι τα πράγματα θα διορθωθούν  αφού τώρα κάτι έχει και δεν θέλει να το διακινδυνεύσει. Ίσως να αλλάξει γνώμη όταν δεν θα έχει πλέον τίποτα για να χάσει και σαν τον φοίνικα θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του.

Ηλίας Σταμπολιάδης