Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 32, 9 Οκτωβρίου, 2019

   

Αγαπητοί φίλοι γειά σας,

Δεν ήταν η πρόθεσή μου να σας ζαλίσω ξανά με τις σκέψεις μου τόσο σύντομα, όμως επειδή μου ήλθαν μερικές πληροφορίες, δεν μπορούσα να μην το κάνω….

Άκουσα εχθές, ότι ο πολύ γνωστός στην Ελλάδα κ. Paul Thompson από το ΔΝΤ, ετοιμάζετε να φύγει από την ενεργό υπηρεσία, μετά από αίτηση του Διεθνούς Ταμείου, ίσως λόγω της αλλαγής ηγεσίας του ταμείου….. Ο κ. Thompson που αρνείται να φύγει εθελοντικά, απειλεί ότι εάν τον απομακρύνουν, θα γράψει βιβλίο και θα πει όλα τα «βρώμικα» που συνέβησαν για την Ελλάδα και ίσως και άλλες χώρες!!!!

Σας λέει αυτό τίποτε ?....Λέτε να υπήρχε καμία συνωμοσία εναντίον της Ελλάδος που το Ταμείο δεν θα ήθελε να δημοσιευθεί??....Χα…χα, περιμένετε…. σε 6 μήνες θα κυκλοφορήσει και θα είναι πολύ ενδιαφέρον!!!,,

Σε πρόσφατη ερώτησή μου προς το Ταμείο, για την πρόοδο των επενδύσεων στην Ελλάδα,  η απάντηση που πήρα ήταν ότι την κυβέρνηση  Μητσοτάκη την βρίσκουν δυστυχώς πολύ…υποτονική… Οι αναμενόμενες επενδύσεις δεν έρχονται…. τουλάχιστον όχι ακόμα… Έμαθα ότι μερικές Εταιρείες πληροφορικής, όπως π.χ. η Hewlett Packard, έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ψηφιακή αναβάθμιση της Χώρας….καλό και αυτό! 

Ο υπουργός εμπορίου, Γουίλμπουλ Ρόσσ, που επισκέφτηκε την Ελλάδα πρόσφατα, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις Ελληνικές Τράπεζες, αλλά επίσης και για ποσοστά από τα κοιτάσματα του Φυσικού αερίου και Πετρελαίων, για τα Αμερικανικά Funds….Αυτά όμως δεν είναι επενδύσεις που θα φέρουν ρευστό χρήμα στην Χώρα και να δημιουργήσουν δουλειές γιατί τα χρήματα θα πάνε σε μετόχους…… αντιθέτως, μπορούν να βγάλουν ρευστό χρήμα έξω, παίρνοντας τα κέρδη τους έξω από την Ελλάδα όταν ρευστοποιήσουν την επένδυση τους.

Από ότι έχω καταλάβει, η κυβέρνηση προειδοποιεί το ΔΝΤ, ότι μάλλον η οικονομία δεν θα μπορέσει να πετύχει τους συμφωνηθέντα στόχους ανάπτυξης του 3%, που απαιτείται για την εξυπηρέτηση του χρέους, και ότι η ανάπτυξη της Χώρας θα είναι ίσως γύρω… στο 1 ½ % , κάτι που εγώ, έστω και αν δεν είμαι οικονομολόγος, το βρίσκω πολύ ανησυχητικό……               Η αλήθεια είναι, ότι κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, το ποσοστό αυτό θα ήταν αποδεκτό, γιατί δείχνει τέλος πάντων ότι υπάρχει μία ανάπτυξη στην οικονομία, υποτονική μεν αλλά στον καλό δρόμο…..ενώ με την σημερινή πραγματικότητα και ποσοστό ανάπτυξης 1 ½ %, πολύ φοβάμαι ότι μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα μπορεί δυστυχώς να έχει μεγάλα προβλήματα και να ξαναμπεί πάλι σε μνημόνια.!!!..

Δεν το εύχομαι καθόλου αυτό και πιστεύω πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να το διορθώσει, όμως περνάμε  πολύ δύσκολες στιγμές με την Τουρκία και δεν γνωρίζω πως θα είναι εφικτό….σε αυτό δεν βοηθά καθόλου ούτε  και η στάση των Αμερικάνων που μας ζητούν πολλά για Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη και μας δίνουν πολύ λίγα….αλλά και με την πρόσφατη προδοτική συμπεριφορά του προέδρου Τράμπ προς τους Κούρδους…..   Δυστυχώς το περίμενα αυτό και το είχα γράψει πολλές φορές σε προηγούμενες «σκέψεις μου»…..Στην προηγούμενη ενημέρωση μου που σας έστειλα, σας υπενθύμισα ότι ο Ερντογάν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Τράμπ!...Δυστυχώς αυτή η απόφαση του Τράμπ θα κοστίσει πάρα πολύ τη Αμερική που θα χάσει πάσα αξιοπιστία με τους συμμάχους της και αυτό δεν είναι καθόλου καλό…….για όλους μας!!! …Μία εκδοχή για αυτήν την απόφαση είναι, ότι  η δυσαρέσκεια του Τράμπ με τους ευρωπαίους είναι γνωστή, και έτσι θέλει να  τους αφήσει μόνους τους να ξεκαθαρίσουν την ανακατωσούρα με την Συρία, που είναι τελείως ανίκανοι να κάνουν. Εγώ σας είχα αναφέρει ότι θα κάνει ότι μπορεί να τους τιμωρήσει, ιδίως την ανταγωνιστική Γερμανία, που δεν συνεργάζονται με τις ΗΠΑ, μέσα στο ΝΑΤΟ, και φυσικά ούτε στα εκτεταμένα γεωπολιτικά σχέδια της….

Μία άλλη εκδοχή, για την ξαφνική απόφαση του Τράμπ να αποσύρει τους 140 Αμερικανούς στρατιώτες από την Κουρδική περιοχή της Β. Συρίας, λένε ότι, το έκανε για να δημιουργήσει μία χαοτική κατάσταση στο Κογκρέσο, με τους Γερουσιαστές ξαφνικά να προσπαθούν να βρούν τρόπους να διορθώσουν τη ζημία στο κύρος της Αμερικής με τους συμμάχους και έτσι να καθυστερήσει η καταγγελία  καθαίρεσης του στο Κογκρέσο….. μία άλλη εκδοχή είναι ότι ήθελε να εμπλέξει την Τουρκία σε έναν μακροχρόνιο και πολυέξοδο πόλεμο με τους Κούρδους, που θα ήταν το «Βιετ-Νάμ» της Τουρκίας, που με την πιθανή οικονομική εξασθένηση της, θα μπορούσε να γίνει η δημιουργία του Κουρδικού κράτους πιo εύκολη…….

Επίσης  γνωρίζουμε ότι ο Τράμπ έχει και κάποια συνεργασία με τον Πούτιν σε πολλά επίπεδα, και δεν διστάζει να το δείξει, και έχει πει δημόσια,  και ότι ο κοινός εχθρός και ανταγωνιστής και των δύο αυτήν την στιγμή, είναι η Κίνα και μία απόδειξη για αυτό είναι οι οικονομικές κυρώσεις προς αυτήν…..

Αλήθεια,….με αυτόν τον νάρκισσο άνθρωπο είναι να τρελαίνεσαι και  όλα είναι πιθανά!!!.......Βλέποντας όμως όλα αυτά, αγαπητοί φίλοι, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο μόνος κερδισμένος απ’όλην αυτήν την υπόθεση, ανεξάρτητα της πραγματικής αιτίας,…….. θα είναι η Ρωσία !!!!!....               

Ταπεινή μου γνώμη, ..έτσι?….

 

Όσο για το Καστελόριζο και την ΑΟΖ του,  όπου οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν γεωτρήσεις , έγραψα σχετικά σε προηγούμενες «σκέψεις μου» εκτεταμένα, την αιτία γιατί οι Τούρκοι δεν την αναγνωρίζουν…..

Είναι άκρως απαραίτητο η Ελλάδα, να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση κάθε τουρκικού γεωτρύπανου η πλοίου, από τα οριοθετημένα σύνορα της ΑΟΖ στην περιοχή Καστελόριζου, και εάν χρειασθεί να εφαρμόσει το σχέδιο «Ε» και να στείλει ναυτικές δυνάμεις και αν χρειασθεί να γίνει επιστράτευση, για να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα γιατί αυτό θα πρέπει να είναι CASUS BELI ……όμως όπως όλοι μας γνωρίζουμε….δεν θα είναι εύκολο και θα είμαστε μόνοι μας!

Η δυναμική συμπεριφορά της Ελλάδος προς τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, τώρα τελευταία, με το Ναυτικό και την Αεροπορία έχει εντυπωσιάσει και αρέσει σε πολλούς υποψήφιους επενδυτές και δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα πρόσφατα δανείστηκε χρήματα από τις τράπεζες για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο!!!!Είναι ακριβώς αυτό που είχαμε συστήσει στην κυβέρνηση να κάνει, όταν θα αναλάμβανε υπηρεσία, ως πρώτο της στόχο!!!

 

Οι Τούρκοι θέλουν μοιρασιά των πηγών γύρω από την Κύπρο και την Ανατ. Μεσόγειο.          Η μοιρασιά ήταν πάντα στο μυαλό των Αμερικάνων από την εποχή του σχεδίου Άτσεσον  του 1964, για ανταλλαγή μέρους της Κύπρου, με το Καστελόριζο, για τους Τούρκους, που ευτυχώς απέρριψαν και Ελλάδα και Τουρκία…Άλλωστε δεν είναι τυχαία και τα ξαφνικά σχόλια του Αμερικανού πρέσβη, για μοιρασιά του Αιγαίου, εκεί που δεν το περιμέναμε!!!...                      Από ότι γνωρίζω, η Ελλάδα δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει οριοθετήσει επίσημα την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της στην Ανατ. Μεσόγειο…πρέπει αυτό να το κάνει άμεσα και να καταθέσει τις προτάσεις της στον ΟΗΕ , βάση της UNCLOS του 1982, τώρα που τα βρήκε με την Κύπρο, Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία και Λίβανο κλπ.. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις απέφευγαν να το κάνουν μέχρι τώρα φοβούμενοι μήπως δυσαρεστήσουν τους Αμερικανούς και βέβαια τους Τούρκους…. Ναι,.. θα ήταν εξαγριωτικό για την Τουρκική κυβέρνηση και θα αντιδράσει σθεναρά, αλλά είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να γίνει  και να είναι αποφασισμένη και για τα δύσκολα…όχι μόνο αποτρεπτικές στρατηγικές με παχιά λόγια !!!

 

Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και έχετε το δικαίωμα να διαφωνείτε και βέβαια…. να μου το πείτε!

 

 


Με εκτίμηση,

Στέλιος Κυριμλής


Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.C. Area

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος 

Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

                                   

                                                                                  ,      

Y.Γ.Η πρώτη προσπάθεια για να επιτευχθεί η ανεξαρτησία της Μακεδονίας πραγματοποιείται απο τους Εβραίους το 1927 όταν εντός της ελληνικής Βουλής οι Εβραίοι ιδρυτές και βουλευτές του ΚΚΕ Αβραάμ Μπεναρόγια και Κούν Βεντούρα θέτουν θέμα ανεξαρτητοποιήσεως του ευρύτερου χώρου της Μακεδονίας.
Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε απο τον Γιόζιπ Μπρόζ Τίτο, και τον Υπουργό Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, οι οποίοι ήταν και οι δύο εβραϊκής καταγωγής, που υποστήριζαν την άμεση δημιουργία Μακεδονικού κράτους. Την ίδια εποχή 1945-6 πρέπει να σημειωθεί οτι οι πιέσεις του Αμερικανο-ισραηλινού λόμπι μέσω Εβραίων γερουσιαστών πίεζε τους πολιτικούς τις Ελλάδας να δεχθούν την κατάσταση αυτή στο Μακεδονικό γιατί αλλιώς δεν θα βοηθούσαν οικονομικά την Ελλάδα.

Η τρίτη προσπάθεια λαμβάνει χώρα στις μέρες μας. Εκατομμύρια δολάρια δαπανούνται στα Σκόπια απο τον Εβραίο Τζόρτζ Σόρος. Ο επίσης Εβραίος Ροκφέλλερ, είναι αυτός που πρώτος ύψωσε την σημαία των Σκοπίων στο μέγαρο της οικογένειας στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κάρνεγκι», Μόρτον Αμπράμοβιτς προπαγανδίζει ασταμάτητα υπέρ των Σκοπίων,   ο δε πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Μπέρνς(που γνωρίζω προσωπικά) εβραϊκής καταγωγής, επίσης πέρνει θέσεις υπέρ των Σκοπίων και πολλοί άλλοι γνωστοί και μη εξαιρεταίοι επιφανείς Εβραίοι προωθούν την «Μακεδονία» μέσα απο Ιδρύματα και Διεθνείς Οργανισμούς.
Την ίδια στιγμή που υποκριτικά «μάχονται» για το Μακεδονικό ζήτημα, υπονομεύουν κατά τον χειρότερο τρόπο τις Ελληνικές θέσεις σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που ελέγχουν.Ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης, ισχυρίζεται ότι το Μακεδονικό θα λυθεί «με αμοιβαίες υποχωρήσεις» και «συνεργασία», δηλώνοντας ότι «η συζήτηση γύρω από το όνομα των Σκοπίων δεν οδηγεί πουθενά», προαναγγέλλονταςτην επερχόμενη μειοδοτική υπαναχώρηση.Οι αμερικανοτραφείς πολιτικοί της Ελλάδας σήμερα προωθούν την σύνθετη ονομασία. Τα τέσσερα απο τα 5 κόμματα της Βουλής(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ) συμφωνούν στην σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια.
Είδαμε στα σχολικά βιβλία χώρα «Μακεδονία». Την ίδια στιγμή Εβραίοι καθηγητές πανεπιστημίων της Αμερικής διδάσκουν ότι οι Έλληνες έκλεψαν την γη των Μακεδόνων. Παρ’όλα αυτάπολ
Και ο Έλληνας λες και δεν τον αφορούν σιωπά. Σύντομα θα ξυπνήσει όταν θα ζήσει τον εφιάλτη στη γειτονιά του και στην πόλη του.Σήμερα, υπό την παρούσα κυβέρνηση και αφού μαζεύτηκε ικανός αριθμός… κατακτητών βρισκώμαστε στην  εφαρμογή τού 2ου Βήματος τής Άλωσης που αποβλέπει στην κατάκτηση τής Ενδοχώρας.

Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, η αλλαγή πρωταγωνιστών δεν έχει να κάνει τίποτα με το σενάριο που  γράφτηκε  από εκείνους που συνέλαβαν τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του.

Κι’ ας μη μου πει κάποιος οπαδός τού… παρδαλού, τού γαλάζιου ή οιουδήποτε άλλου χρώματος ότι όλα  αυτά έγιναν τυχαία και οφείλονται στις διεθνείς συγκυρίες. 

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι πίνουν νερό από την ίδια πηγή.

Το καυτό ερώτημα που αναφύεται είναι:  Οι Έλληνες τι κάνουν;