Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Ομιλία Gysi στην Bundestag του Βερολίνου
 Ο δόκτωρ Gregor Gysi είναι Βουλευτής του Γερμανικού Κοινοβουλίου και μέλος του κόμματος Die Linke  της Αριστεράς. Την περίοδο αυτή είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Κατά την ομιλία του στο Γερμανικό Κοινοβούλιο για την επέτειο αφιερωμένη στον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, με μία πρωτοφανή για τα Γερμανικά αλλά και παγκόσμια χρονικά ομιλία του, κατακεραύνωσε την πολιτική του Βερολίνου έναντι της Ελλάδος, μιλώντας πεντακάθαρα και απροκάλυπτα για την υποχρέωση της συγχρόνου Γερμανίας, ως ακόλουθος και διάδοχος της ναζιστικής τοιαύτης, να αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο που έλαβε καταναγκαστικώς από την Ελλάδα και μάλιστα το οποίο είχε αρχίσει να αποπληρώνει η Γερμανία, και κατηγόρησε ευθέως την Γερμανική Κυβέρνηση ότι υποστηρίζει την Τουρκία, η οποία απειλεί ευθέως την Ελλάδα με Γερμανικά επιθετικά όπλα.

Ο Γερμανός Βουλευτής της Αριστεράς είπε μεγάλες αλήθειες και κινητοποίησε όλες τις ευαίσθητες χορδές των Ελλήνων που τον άκουσαν.

Κατά την γνώμη μου μίλησε καλύτερα και από τον καλύτερο Έλληνα δεξιό Πατριώτη Βουλευτή. Τέτοια εξαιρετική ομιλία υπέρ των Ελληνικών δικαίων από την Γερμανία, δεν έγινε ποτέ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Μίλησε για τη διάσωση των Γερμανικών Τραπεζών. Για τα κέρδη δισεκατομμυρίων που έβγαλε η Γερμανία από τα Ελληνικά δάνεια με λίαν σκληρούς όρους και από τα τραπεζικά ομόλογα. Ομολόγησε για τις ανθρώπινες και απώλειες και τις υλικές καταστροφές που επέφερε η ναζιστική Κυβέρνηση εναντίον της Χώρας μας. 

Από ότι γνωρίζω η Ελλάς διαθέτει όλα τα τεκμηριωμένα στοιχεία τα οποία δύναται να καταθέσει στην Γερμανία ή σε Διεθνές Δικαστήριο προκειμένου να διεκδικήσει 1) Αποζημίωση του κατοχικού Δανείου, 2) Αποζημιώσεις από τεράστιες πολεμικές καταστροφές στις κρατικές και ιδιωτικές υποδομές και 3) Αποζημιώσεις για τα Ελληνικά Ολοκαυτώματα που προκάλεσε, τις τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, παντελώς αναιτίως. Ήδη υπάρχει τουλάχιστον μία απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου η οποία αναφέρεται στις αποζημιώσεις λόγω ανθρωπίνων απωλειών.

Βεβαίως Γερμανοί πολιτικοί, του ήθους και του θάρρους και της αξίας του δόκτωρος Gregor Gysi είναι σπανιότατοι και εμφανίζονται ένας ανά αιώνα. Όμως, για καλή μας τύχη, στον αιώνα που ζούμε, μας παρουσιάστηκε. Ουδέν, έστω και ελάχιστο σχόλιο, δεν έγινε από την λεγόμενη Ελληνική Βουλή. Οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, ουδέν είπαν. Η Ελληνική Ραδιοφωνία ΕΡΤ που παρακολουθώ, ομοίως. Βουβαμάρα πλήρης. Οι Έλληνες πληροφορήθηκαν το γεγονός μέσω των κοινωνικών δικτύων. Αναφέρω, προς μεγάλην τιμήν του ανδρός, την μετάφρασην της ομιλίας του Γερμανού Βουλευτή έκανε ο κ. Γιάννης Σκλιάς, όπως διάβασα στο τέλος της ομιλίας, τον οποίο και ευχαριστούμε εγκαρδίως. Χωρίς αυτόν, δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτε.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να συλλέξω περισσότερα στοιχεία εκ του Βιογραφικού του δόκτωρος Gregor Gysi, διότι δεν γνωρίζω Γερμανικά για να ανατρέξω σε γερμανικά ιστολόγια, και ως εκ τούτου παραμένω μόνον στον εξαιρετικό του λόγο για τα δίκαια της Πατρίδος μας, έναντι της Γερμανίας.


Αυτά τα λίγα έγραψα σήμερα 3 Απριλίου 2021 για να σας ενημερώσω, ιδιαιτέρως όσους από τους αξιότιμους Φίλους δεν λάβατε γνώση της ΥΠΕΡΟΧΗΣ αυτής ομιλίας, η οποία όπως διαγιγνώσκω, θα παρέλθει ανεκμετάλλευτος.


Ιωάννης Κόντης

Υποστράτηγος ε.α.