Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΤΑ ΝΕΑ Σ Κ Ο Π Ι Α Ν Α ΜΝΗΜΟΝΙΑ (Σ.Μ.) ΜΑΣ…

 Οι  δύο και πλέον εκατομμύρια φωνές των Ελλήνων (στα συλλαλητήρια) κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών» (Σ.Π.) προκλητικά αγνοήθηκαν από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας και το 3% του κόμματος της «Πρώτη φορά Αριστερά», με πρωταγωνιστές (Πρωθυπουργό & Υπουργό Εξωτερικών) όπου επέβαλαν στον Ελληνικό λαό την επαίσχυντη - προδοτική Σ.Π., μάλιστα με επιπλέον παροχές (Εθνοτικό, γλώσσα κλπ.)

Παρά ταύτα ο εκεί κ. ΖΑΕΦ θεωρείται προδότης και υπήρχε σοβαρό κίνημα Σκοπιανών - Σλάβων καθαρών που δραστηριοποιούνταν για την ακύρωση της Σ.Π. ΣΚΟΠΙΑΝΑ.


Εδώ; Εδώ η «σιωπηλή» χθεσινή αντιπολίτευση και σημερινή Κυβέρνηση είναι έτοιμη να γνωρίσει - κυρώσει τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της Σ.Π. (εξίσου προδοτικά..), πλην μόνο ΕΝΟΣ (του κ. Α. Σαμαρά!), ώστε να  δώσουν στους Σκοπιανούς τα δικαιώματα χρήσης των λιμανιών Θεσ/νίκης, Καβάλας κλπ., (αλιείας και τόσα άλλα) σαν σύμπλευση, με τον φίλο - προστάτη τον Τούρκο κ. Ερντογάν της «γαλάζιας πατρίδας». Τί θα πράξουν για το ψήφισμα των Σκοπιανών Μνημονίων ιδιαίτερα οι βουλευτές της Μακεδονίας - Θράκης.. της ΝΔ και όχι μόνο?

Είναι βέβαιο πως οι Σκοπιανοί είναι τελείως ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ, όπως προηγούμενα με την «Ενδιάμεση Συμφωνία», και τώρα με το γεγονός του Εκκλησιαστικού ζητήματος, που πωλούνται προϊόντα διεθνώς και αναγράφουν μόνο Μακεδονία χωρίς προσδιορισμό..  Η ανέκαθεν παραχαράζουσα την Ιστορία «Ακαδημία Επιστημών και Τέχνης» συνεχίζει να προτάσσει τον όρο Μακεδονική(!). Δημιούργησαν τον «Μακεδονικό Τουριστικό Οδηγό» με χρηματοδότηση της ΕΕ., δηλαδή και δικιά μας..! Όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά διαμαρτυρία από την Ελλάδα, και για άλλες πολλές παραβιάσεις, αλλά η Ελληνική Βουλή τον Σεπτέμβριο έλαβε απόφαση για την  ε ν τ α τ ι κ ο π ο ί η σ η  των συνεργασιών με τα    Σκόπια (!!). Και ο Πρωθυπουργός μας;

Ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Τσίπρας για τα Σκοπιανά Μνημόνια (Σ.Μ.) αποθρασύνεται από την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ του και επιχαίρει για μια πολιτική «ρεβάνς»..! Αφού ενέπαιζε τον Ελληνικό λαό με το «ένα νόμο ένα άρθρο» θα εξαφάνιζε τα μνημόνια, αντίθετα ωστόσο «φόρτωσε» με άλλα πιο βαρύτατα τη χώρα.. Περιφέρεται στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στη Φλώρινα και προκαλεί: «Να με πάτε με στο  ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, με ένοχο υποσυνείδητο ειρωνεύεται «πού είναι οι «φουστανελομακεδόνες»..που θάψανε τις Σάρισσες..! Συνεχίζει με ανάλογο θράσος πως έρχεται για (2η) δεύτερη φορά Αριστερά να κατακτήσει τώρα και τους «ΑΡΜΟΥΣ», να τιμωρήσει τους αντιφρονούντες με ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ , και να λύσει τα προβλήματα με τον κ. Ερντογάν στο Αιγαίο, στη Δ. Θράκη κλπ. και να ικανοποιήσει τις λοιπές επιθυμίες της κ. Μέρκελ και τους διαδόχους του «φίλου» του κ. Κλίντον! 

Τότε, ο έτερος συνένοχος της Σ.Π. Υπουργός Εξωτερικών για να ενισχύσει προληπτικά την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ του, θα δώσει κύρος στην αχαρακτήριστη πράξη αλλά περισσότερο θα πλήξει την καρδιά της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Ε.Μ.Σ.), του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ «ΦΑΡΟΥ» που επί (80) και πλέον χρόνια ΜΑΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ- ΙΣΤΟΡΙΚΑ σε Παγκόσμιο Επίπεδο δράσεων (και με τα συγγράμματά του) για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ και το «ΣΚΟΠΙΑΝΟ».

Η ΕΜΣ ήταν η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ του Ελληνικού Βορρά και αυτήν είχε στόχο. Με τα ψηφισθησόμενα «ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ» (των απάντων ξεπούλημα) ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟ «ΦΩΣ» του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΦΑΡΟΥ..

Η ΕΜΣ όλα τα χρόνια στηρίζει οικονομικά το ΕΡΓΟ της στις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ Ελλήνων πατριωτών εσωτερικού και κυριότερα εξωτερικού όπως της Δυτικομακεδονικής οικογένειας ΚΑΡΟΥΤΑ κα. Πρόεδροι της ΕΜΣ διακεκριμένοι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μας, όπου ο αείμνηστος ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ και Μεγάλος Ευεργέτης με αξιόλογο ακίνητο που προσέφερε.

Η ΕΜΣ πρέπει να αναδιατάξει τους στόχους της αποδομώντας και τα ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ της επαίσχυντης πράξης ΟΧΙ των ΠΡΕΣΠΩΝ που συμβολίζουν τη γαλήνια λιμνική ομορφιά, την ηρεμία και ΕΙΡΗΝΗ, και τον πολιτισμό και του Αγίου Αχιλλείου… 
Με τιμή,       


Βασίλειος Δ. Βασιλειάδης,

          Πολ.Επιστήμων - Οικονομολόγος ΑΠΘ