Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ...Οι σημερινές ημέρες είναι ξεχωριστές για την Ελλάδα μας στη σχέση της με τη Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Είναι δε συνηθισμένο στην όποια μορφή για κάθε επέτειο να γίνονται αναφορές σε όλα τα γεγονότα της χρονικής διαδρομής, ιδιαίτερα βέβαια τα ευχάριστα, τα γιορτινά της επετείου (40 έτη).

Έτσι λέγονται, γράφονται, παρουσιάζονται τα οικονομικά μας οφέλη, τα θεσμικά, τα πολιτιστικά και κυριότερα τα πολιτικά - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και συνακόλουθα ειρηνικά και άλλα τόσα πολλά μέχρι κατάργηση και για ΒΟΘΡΟΥΣ! (προγράμματα επεξεργασίας αστικών λυμάτων..)

«Μπήκαμε» στην Ευρώπη ΜΑΣ (τη δική μας και στο όνομα ακόμη ΕΥΡΩΠΗ), αποκλειστικά σχεδόν χάρη στη σχέση Καραμανλή - ΖΙΣΚΑΡ (με αρχικές σοβαρές αρνήσεις της Γερμανίας ..) και άλλων Βόρειων εταίρων. Ομοίως στη Νομισματική Ένωση χάρη στον κ. Σημίτη με τις προσωπικές του σχέσεις.

Στις υποχρεώσεις μας πάντα συνεπέστατοι και εγκαίρως  (όπως και στο ΝΑΤΟ εγκυρότατα χρονικά και «εις ολόκληρον» η συνδρομή, και όχι όπως η Γερμανία που δεν είναι συνεπής και κατηγορείται γι’ αυτό από τις ΗΠΑ!)

Βέβαια δε λησμονείται η «αρνητική παρένθεση» Έλληνα πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών: «Δεν πληρώνω» «μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο σβήνουμε τα μνημόνια» «θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν»! (οι Ευρωπαίοι..), θα κόψουμε «ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ» και τόσα τέτοια και άλλα όχι για τους Ευρωπαίους εταίρους μας αλλά μόνο για το «εσωτερικό», τις ψήφους των εύπιστων Ελλήνων ψηφοφόρων… Επίσης με βγαλμένα πουκάμισα «απειλούσαμε» τον κ. Σόϊμπλε για GREXIT..! και αυτά όχι κατά Ε.Ε. αλλά για Ελλαδικό στόχο (σήμερα είναι αρχηγός Ελλ. Κόμματος) !

Καλά όλα αυτά για επετειακά.. Όμως όμοια η πολύ «ΩΡΑΙΟΛΟΓΙΣΗ-ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ προκαλεί και προσκαλεί τον «ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ»..!

Αλλά υπάρχουν και πικρά ΓΙΑΤΙ; Γιατί ήταν αναγκαία να επιβάλει η Ε.Ε. την ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (ΚΑΤΑΤΣΑΚΙΣΜΑ ΜΕ ΕΚΣΚΑΦΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΚΑΦΩΝ (ΨΑΡΟΚΑΪΚΩΝ) των φτωχών Ελλήνων ΨΑΡΑΔΩΝ (τα τόσο όμορφα ΑΙΓΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΑ ΒΑΡΚΟΚΑΪΚΑ σκαριά μας..; To ΞΗΛΩΜΑ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ μας, ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΩΝ μας και τόσο άλλων ΓΙΑΤI ; που κανείς δε γράφει, δε μιλάει τίποτε γι’ αυτά τα ΓΙΑΤΙ ;

Πού είναι η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ  ΕΝΩΣΗ μας (Ε.Ε.) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ της στο «ΒΑΡΒΑΡΟΤΟΥΡΚΙΚΟ» που η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ της μας αναγκάζει κάθε τόσο στην ΤΡΑΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΔΗΦΑΓΙΑ να φωνάζουμε παρακλητικά : «Τα Ελληνικά  ΣΥΝΟΡΑ  μας ΕΙΝΑΙ και  Ε Υ Ρ Ω Π Α Ϊ Κ Α..! Με μια Ε.Ε. καθαρά προκλητικά ΜΕΡΚΕΛΙΚΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ) να προκαλεί ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΚΛΗΡΑ τον Ελληνικό Λαό όταν και τώρα προκαλεί στο Βερολίνο «ΝΕΑ  Δ Ι Α Σ Κ Ε Ψ Η  ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ» (Δ.Β.) για το ΤουρκοΛΥΒΙΚΟ πρόβλημα  όλους ακόμη και το Κογκό!! Και περιφρονητικά δεν προσκαλεί αλλά Α Π Ο Κ Λ Υ Ε Ι τον άμεσα  π λ η τ τ ό μ ε ν ο  -  ενδιαφερόμενο (κατά γενική ομολογία) ΛΑΟ της ΕΛΛΑΔΑΣ και τον ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ !! Η φιλοτουρκική αυτή Δ.Β. προκαλεί άμεσα τη ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – ΓΝΩΜΗ.. και όχι μόνο για τα συμφέροντά της.

Τέλος η ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΗ πρόκληση – παρέμβαση που έχει καθαρά Μερκελική «σφραγίδα» της επαίσχυντης Συνθήκης Των Πρεσπών (Σ.Π.) να Μακεδονοποιεί ΣΛΑΒΟΥΣ κλπ. σα Μακεδόνες -  απόγονους του Μ. Αλέξανδρου..! Μια τέτοια επέτειο τουλάχιστον να γράφονται και τα πικρά ΓΙΑΤΙ ;


Με τιμή,       


Βασίλειος Δ. Βασιλειάδης

  Πολ. Επιστήμων - Οικονομολόγος ΑΠΘ