Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Χαμένες ευκαιρίες κάθαρσης στους εξοπλισμούς! Όταν ο Σ. Σπηλιωτόπουλος έστελνε φακέλους στην Τουλουπάκη

 Διαξιφισμοί

Του Κώστα Φράγκου

Επικαιρότητα και τα πολιτικά ζόμπι

Πολιτικοί, κίβδηλοι και αγαθοφανέες, οι λόγω μεν άπαντα, έργω δε ουδέν πράττοντες.

Δημόκριτος

 • Ο φίλος στρατηγός, Επίτιμος Α/ΓΕΣ, Κώστας Ζιαζιάς με ξάφνιασε πάλι, με ένα επικαιρότατο κείμενο (Μ 07/06) με τίτλο Αναζητείται Ηγέτης. Το έγραψε, διαπιστώσας προφανώς, τις αμαρτίες, την ένδεια, την κενότητα, την έλλειψη ιδανικών, την ανευθυνότητα, την έλλειψη στοιχειώδους αυτοκριτικής της συντριπτικής πλειοψηφίας του σημερινού πολιτικού κόσμου που μας κυβερνά.
 • Δεν πρωτοτυπεί ο Στρατηγός. Έχει προηγηθεί ο έντιμος δημοσιογράφος κ. Γ.Π. Μαλούχος ο οποίος δημοσίευσε (ΒΗΜΑ 03/12/14) συγκλονιστικό κείμενο με τίτλο: Τα ένοχα κόμματα πρέπει να φύγουν. Όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά παραλίγο να εξοντώσουν τον Μαλούχο.
 • Τι έπρατταν αυτά τα κόμματα με επικεφαλής σημερινά στελέχη και αστέρια της σύγχρονης πολιτικής που οδήγησαν την Χώρα στην χρεωκοπία και ευτελισμό; Και την Άμυνα σε αδυναμία;
 • Πέραν των ληστειών εις βάρος των πολιτών (χρηματιστήριο, ΟΑ, εξοπλισμοι, κ.λπ.) περιγράφει τα έργα τους, μόλις προχθές (Καθ. 06/06) ο κ. Νότης Παπαδόπουλος. Γράφει (sic): Η χώρα χρεωκόπησε από τις σπατάλες του Δημοσίου και τις εκατοντάδες χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, τα παράνομα επιδόματα, τις συντάξεις – μαϊμού, τους εκατοντάδες δημόσιους οργανισμούς – σφραγίδες με εργαζόμενους φαντάσματα…
 • Πρόκειται για μια οργανωμένη στοά, κλεπτομανή συντεχνία, η οποία λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες και αρχές.o Κατάληψη και νομή εξουσίας.
  o Προστασία και διατήρηση των προνομίων της
 • o Νομοθετημένη εφαρμογή της ατιμωρησίας.

o Αλληλοσυγκάληψη. Την γραμμή αυτή επεκάλυψε σε ένα διάλειμμα ειλικρίνειας του, ο μεγαλοβαρώνος του παλαιοκομματισμού κ. Θ. Πάγκαλος σε ένα συγκλονιστικό του κείμενο (ΝΕΑ 20 Οκτ. 17) με τίτλο OMERTA (Βουλωμένα στόματα). Η OMERTA ομολογεί ο Πάγκαλος είναι κανόνας απαράβατος. Αφορούσε την, δια της σιωπής, συγκάλυψη συναδέλφων «πάση θυσία».Και ολίγη αναδρομή, προς επιβεβαίωση

• Επειδή τα παραπάνω ίσως θεωρηθούν θεωρίες θα σας δώσω ένα απτό, κραυγαλέο πρόβλημα, που αποδεικνύει πλήρως την μακροβιότητα των υπόλογων της σημερινής κατάντιας της Χώρας, η οποία επηρέασε τα μέγιστα την Άμυνα της Χώρας και το διεθνές κύρος της.

Μοιάζει σαν παραμύθι:
o Τον Απρίλιο 2004 η Κυβέρνηση Σημίτη, τον οποίο ο κ. Κ. Καραμανλής είχε ονομάσει Αρχιερέα της διαπλοκής, παρέδωσε το πνεύμα συνοδευόμενο με τα φοβερά, ατιμώρητα, σκάνδαλα χρηματιστηρίου, ΟΑ, εξοπλισμών. Ο νέος Πρωθυπουργός κ. Κων. Καραμανλής Β με υποσχέσεις κάθαρσης του οχετού και των ληστών παρουσιάζει στη Βουλή (12-5-02) το πρόγραμμα της Κυβέρνησης. Μια στιγμή ρίχνει βόμβα: Στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με καταστάσεις συνώνυμες της ασυδοσίας. Δεσμευθήκαμε προεκλογικά ότι θα προχωρήσουμε με υπευθυνότητα αλλά και αυστηρότητα σε εξονυχιστικό έλεγχο. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συγκάλυψη. Αναφέρω μόνο την περίπτωση των ραντάρ πυροβολικού TPQ-37, ύψους 130εκ. $. Η στρατιωτική Ηγεσία, στο σύνολό της, ήταν αρνητική, ήταν ακατάλληλα. Κι όμως αγοράσθηκαν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ. Το θέμα θα παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη… (Από τα πρακτικά της Βουλής)

Οι περιοικούντες το ΥΕΘΑ χειροκροτήσαμε. Θα γίνει, επί τέλους, έλεγχος είπαμε. Ο κ. Κ.Κ., την επόμενη σε γεύμα με Υπουργούς στο γνωστό φαγάδικο του Γιουσουρουμ (Μπαϊρακτάρης) προχώρησε ακόμη περισσότερο. Δήλωσε: «Την Ελλάδα σήμερα κυβερνούν 4-5 Νταβατζήδες. Θα τους εξαφανίσω.» Ουδέν έπραξε. Ούτε τα σκάνδαλα – ληστείες τιμώρησε ούτε τους Νταβατζήδες. Γι ́αυτό και κέρδισε τον τίτλο του Νταβατζηδοκτόνου ή Σκανδαλοθάφτη!

Εδώ προκύπτει το ερώτημα: Ποιος είναι περισσότερο υπόλογος. Ο διαπράττων το έγκλημα (ΠΑΣΟΚ) ή ο συγκαλύπτων (ΝΔ). Το ίδιο κίβδηλο νόμισμα με δύο όψεις. Κι’ από κοντά η ΟΜΕΡΤΑ. Αξίζει όμως να δούμε αυτό το τρατώδες σκάνδαλο των TPQ- 37, εν συντομία.

Ραντάρ TPQ – 37 (το κουκούλωμα)

(Οι πρωταγωνιστές με διευθύνσεις και ονόματα)

 • Ακούσας την καταγγελία Πρωθυπουργού στη Βουλή ο νεόκοπος ΥΕΘΑ κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, που ίσως δεν είχε πάρει χαμπάρι με ποια συμμορία είχε μπλέξει, σπεύδει να στείλει τον φάκελο προμήθειας στην εισαγγελία. Την ανάκριση αναλαμβάνει η εξαίρετη Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ελένη Τουλουπάκη (που σήμερα βρίσκεται εν διωγμώ) Ταχέως, την 28/09/04 υποβάλει το πόρισμα της. Καταπέλτης. Τι να κάνει η Βουλή; Με πολύ ζόρι αποφασίζει την παραπομπή κ. Τζοχατζόπουλου – Παπαντωνίου σε εξεταστική επιτροπή.Προφητικά, ο κ. Χρ. Γιανναράς σχολιάζει (Κ. 27/11/04). Η θρασύτητα στην πολιτική οδηγεί στην ατιμωρησία. Σαφώς, η Εξεταστική Επιτροπή δεν πρόκειται να οδηγήσει κανένα πολιτικό στο σκαμνί. Ποτέ Ελλαδίτης πολιτικός δεν επιτρέπει να καταδικασθεί ομότεχνος του για κλοπή.
 • Η επιτροπή (πλειοψηφία η ΝΔ)
  Θαυμάστε τους. Πρόεδρος: Ο κ. Ι. Τραγάκης, που αργότερα δηλώνει (ΝΕΑ 2/2/07): «Εγώ δε θα έστελνα ποτέ βουλευτή στο απόσπασμα.» Μέλη: Α. Λυκουρέντζος (Γραμματέας), Κ. Γκιουλέκας, Ε. Ζαγορίτης, Χρ. Ζώης, Συμεών Κεδίκογλου, Β. Πολύδωρας κ.ά. (ΝΔ) Ε. Βενιζέλος, Μιχ. Καρχιμάκης, Κοσμίδης, Κουλούρης, Λοβέρδος, Νιώτης κ.ά. (ΠΑΣΟΚ), Πατσιλινάκος (ΚΚΕ), Ξυροτύρη – Αικατερινάρη (ΣΥΝ).
 • Οι Νεοδημοκράτες είναι απολύτως ήρεμοι (τους είχε ήδη κλείσει το μάτι ο Καραμανλής), οι Πασόκοι άκρως επιθετικοί, με σημαιοφόρους Βενιζέλο – Λοβέρδο, που υπεραμύνονται της αθωότητας του κατηγορούμενου, όχι με επιχειρήματα, αλλά φωνές και απειλές.
  Όταν κατέθεσε ο τ. Α/ΓΕΣ, έντιμος Στρατηγός κ. Κ. Παναγιωτάκης, κύριος μάρτυρας κατηγορίας, ο Βενιζέλος ξιφουλκεί και τον προσβάλλει ιταμά. «Να διερευνηθεί, εάν ορθώς ο Α/ΓΕΣ προσυπέγραψε έγγραφο των υφισταμένων του ενάντια στην αγορά των TPQ-37, εάν ήταν νόμιμη, δηλαδή, η διαδικασία αυτή ή εάν η μεγάλη παρανομία είναι εκεί, ότι δηλαδή, εστάλη το έγγραφο για να προωθηθούν συγκεκριμένα, άλλα συστήματα!!» Αυτός είναι ο ΒΕΝΙ. Αδίστακτος συκοφάντης! Δεν γνωρίζω γιατί ο έντιμος Αρχηγός Παναγιωτάκης παρέλειψε να μηνύσει τον αδόλεσχο ΒΕΝΙ, ο οποίος αργότερα, έγινε Υπουργός Άμυνας!

Λεπτομέρειες

Με το υπ’ αρ. 219/10.1197 πρακτικό του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, αποφασίζεται η προμήθεια 6 ραντάρ αντιπυροβολικού- αντιολμικού, για τις ανάγκες του Στρατού, σύμφωνα με τις συνταχθείσες προδιαγραφές.

 • Το θέμα παραπέμφθη στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (ΓΔΕ) για διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Αντί διαγωνισμού γίνεται απευθείας ανάθεση στην RAYTHEON!
 • Τα ραντάρ αξιολογούνται στη Σχολή Πυροβολικού, με αποτελέσματα όχι ευχάριστα στους πωλητές. Η επιτροπή του ΓΕΣ σημειώνει ότι οι Αμερικανοί έχουν έτοιμα για την αγορά τα TPQ-47 και θέλουν να ξεφορτωθούν τα TPQ-37. Προσθέτει ότι στην αγορά κυκλοφορούν, ήδη, ραντάρ πιο φθηνά και πιο σύγχρονα.
 • Μετά από αυτά συντάσσεται ΦΕΕ (Φύλλο Ενημέρωσης Εισήγησης), που υπογράφεται από το αρμόδιο Γραφείο της ΔΠΒ/ΓΕΣ, Δ/ντή Πυροβολικού, Διευθυντές Κλάδων, Α’ Υπαρχηγό, Β ́ Υπαρχηγό και, τελικά, από τον Α/ΓΕΣ, Αντ/γο κ. Κ. Παναγιωτάκη, με το οποίο προτείνεται:

o Ακύρωση προμήθειας των ΤΡQ-37.
o Συναξιολόγηση, εξ αρχής, ΤΡQ-37, CΟΒRΑ, ΑRTHOUR και όποιου άλλου ραντάρ υπάρχει στην αγορά.
Ο Αρχηγός προσθέτει ότι τα ραντάρ αυτά ΤΡQ-37 είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας και δεν πληρούν τις προδιαγραφές. Όταν το έγγραφο αυτό παρουσιάζεται στον Άκη, Υπουργό Άμυνας, αυτός χαμογελάει και σημειώνει: Να γίνει η προμήθεια, ως αρχική απόφαση. Άπαντες χειροκρότησαν την αποφασιστικότητα του Αρχιστράτηγου, που δεν είχε υπηρετήσει ούτε ως απλός στρατιώτης!

 • Κόστος 130 εκατομμύρια δολάρια.
 • Μετά την αποχώρηση του Άκη (Οκτώβριος 2001), επειδή τα παραληφθέντα ραντάρ ήταν αξιοθρήνητα, έγινε απεγνωσμένη προσπάθεια από το διάδοχό του, κ. Γ. Παπαντωνίου (συμπαράσταση στο συνάδελφο), να επαναξιολογηθούν (2003), με ψιλοδιορθώσεις της εταιρείας στο πεδίο βολής ΠΕΤΡΩΤΩΝ. Η νέα αναφορά γράφει, επί λέξει: «Δεν επιβεβαιώθηκαν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Πέραν αυτού, πληρώνουμε χωρίς λόγο πυρομαχικά και καταπονούμε προσωπικό για τις δοκιμές.» Ο κ. Γιάννος, αντί να επιστρέψει τα ραντάρ και να ζητήσει τα χρήματα πίσω, «εποίησεν τη νήσσαν».
  • Έτσι φορτώθηκε ο Ελληνικός Στρατός 6 άχρηστα ραντάρ (130 εκατομμύρια δολάρια), όπως είχε φορτωθεί προ ολίγου 12 πυροβόλα SUΖΑΝΑ (22,3 δις δρχ.).

Για την Άμυνα, ρε γαμώτο… Ο Σημίτης συνέχιζε να τυρβάζει.

Μικρός επίλογος

• Πέραν από τους επώνυμους, επαγγελματίες πολιτικούς, που συναπαρτίζουν τις θλιβερές Κυβερνήσεις, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή (ελάχιστες εξαιρέσεις, ασφαλώς, υπήρξαν) βλέπετε από την σύνθεση των Επιτροπών ότι θριαμβεύουν και σήμερα. Αθάνατοι κι’ αναντικατάστατοι.

o Οι κ.Λοβέρδος και Βενιζέλος,άμα το ακούσμα της αθώωσης του Άκη εκδίδουν μανιφέστο θριαμβολογίας. «Επικράτησε η αλήθεια, μαστιγώθηκε η συκοφαντία, λευκός ο κ. Τσοχατζόπουλος».

o Ο κ. Ι. Τραγάκης, συνεχίζει να είναι βουλευτής, έχει διορίσει τρία (3) μέλη της Οικογένειας του στη Βουλή και δηλώνει (Ελευθεροτυπία 12/01/14): Η υπ’ εμέ εξεταστική Επιτροπή είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία σε Βαθμό κακουργήματος του Άκη. Είχε εντοπισθεί με ακρίβεια δολαρίου η ευθύνη Άκη και Γιάννου στο πάρτι των προμήθειών ΕΔ, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε (!!) Ποιος τους σταμάτησε; Γιατί;

o Ο ΥΕΘΑ κ.Σπ.Σπηλιωτόπουλος θέλησε να στείλει κι άλλους φακέλους στον Εισαγγελέα, αντικαταστάθηκε από τον «μεγάλο» Βαγγέλα Μεϊμαράκη τον βίο και πολιτεία του στο ΥΕΘΑ, γνώριζετε.

 • Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις προσδοκίες, προσαρμόσθηκε στην ακραία ατμόσφαιρα των «αστικών» κομμάτων και εξέλεξε Π.Δ. έναν από τους πλέον φαύλους Υπουργούς της Ν.Δ.
 • Κραύγασε φίλε Αρχηγέ Ζιαζιά. Δεν σε ακούει κανείς. Μάταιες ελπίδες μη καταδεχθείς. Το σύστημα είναι άριστα οργανωμένο και μπετοναρισμένο.
 • Το ΓΕΣ, σήμερα, διαθέτει αξιόλογα RADARS; Ιδού η απορία. Γαλλική άσκηση CLEMENCLEAU 21
 • Συμμετείχαμε, και καλά κάναμε, με την Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ μαζί με Γαλλικές και Αμερικανικές ναυτικές Μονάδες.
 • Η άσκηση βαφτίστηκε με το όνομα του μεγάλου Γάλλου πολιτικού, του επονομαζόμενου Τίγρη της Γαλλίας, GEORGE CLEMENCEAU.
 • Στον πανέξυπνο αυτό πολιτικό αποδίδονται πολλά ωραία τσιτάτα ένα εκ των οποίων είναι: Τα δύο πλέον άχρηστα πράγματα στον κόσμο είναι ο προστάτης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 • Το κλεμαντιακό αυτό απόφθεγμα βρήκε πλήρη επαλήθευση στην Ελλάδα από τότε που εγκαθιδρύθηκε η Δημοκρατία, ιδιαίτερα σε τρεις από τους πέντε (5) Προέδρους.
 • Σήμερα που έχουμε κυρία ως Πρόεδρο, φυσικά, δεν ισχύει γιατί, έτσι ή αλλιώς, κάνει καλά την δουλειά της, πολύ καλλίτερα από τον προκάτοχό της, και καλά θα κάνει να γράφει όπου δει τις αθλιότητες των ηλιθίων που την κριτικάρουν γιατί σύγχισε το κατεστημένο. Μια άριστη κίνηση Μητσοτάκη: Η απομάκρυνση του Προκόπη και η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου.Πονηρές μπηχτές

 • Το να βαφτίζει ένας πολιτικός δεν αποτελεί γεγονός που αξίζει να προβάλλεται από τις εφημερίδες. Δεν είναι είδηση. Είναι ρουτίνα. Ο αείμνηστος Επίτιμος είχε κάνει, όπως λέγεται, περί τα 250 βαφτίσια.
 • Η εφημερίδα του δεξιού άκρου της ΝΔ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είχε δημοσιεύσει προ 15νθημέρου επαινετικό σχόλιο για τον ΓΓ/ΥΕΘΑ κ. Αντ. Οικονόμου. Σας τα έδωσα.
 • Το προηγούμενο Σάββατο (05-06) δημοσίευσε σχόλιο με τίτλο Νονός κ. Οικονόμου. Αν αρχίσω από τον τίτλο θα πω ότι δεν είναι κομψός γιατί ο όρος νονός έχει παρεξηγηθεί.
 • Στο μικρό κείμενο, μας πληροφορεί ότι ο κ. Α.Ο. θα βαφτίσει τον γιό κάποιου κ. Κουτουλοπάνη. Αυτή είναι η είδηση; Όχι βέβαια. Ακολουθεί το σχόλιο: Ο κ. Α.Ο. τυγχάνει επί χρόνια σταθερός και προσωπικός φίλος του κ. Αντώνη Σαμαρά (sic)
 • Δύο σελίδες πριν η καλή εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Σαμαράς δέχεται στο γραφείο του, κομματικά στελέχη, ακόμα και Υπουργούς της ΝΔ, και παρεμβαίνει στην Εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης! Αυτό συμβαίνει, όντως, πράγμα που έχει κάνει έξω φρενών τον κ. Μητσοτάκη. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε τα του Ιδρύματος Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει ανάποδες στροφές. Τι επιδιώκει ο Σαμαράς; Μήπως ονειρεύεται να προχωρήσει σε ανατροπή κι άλλης μιας κυβέρνησης Μητσοτάκη; Δεν θα το καταφέρει, σίγουρα. Άλλοι καιροί.
 • Συνδυάστε τα παραπάνω και δεν είναι δύσκολο ν’ αποφανθείτε ότι η καλή εφημερίδα επιχειρεί να τορπιλίσει τον κ. Οικονόμου.

Αστοχεί όμως προς τούτο. Ο ΓΓ μπορεί μεν να έχει κοινωνικές σχέσεις με τον τ. Πρωθυπουργό αλλά, όπως λέγεται, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαξίμου. Ο χρόνος θα το δείξει.

Περί Αλκιβιάδου

Όχι του δικού μας, του ΥΦΕΘΑ, του αρχαίου. Γράφει ο Πλούταρχος: Ο Αλκιβιάδης μετέβη στην Αχαϊα για να πείσει τους πολίτες της να συμμετάσχουν στην Αθηναϊκή Συμμαχία. Κατά την ομιλία ένας «τοπικός παράγων» κραύγασε στους συμπολίτες του «προσέξτε γιατί οι Αθηναίοι θα μας καταπιούν (καταπιούνται ημάς)» Τον διέκοψε όμως, ο Αλκιβιάδης, χαριτολογώντας «Ίσως, αλλά σιγά – σιγά από τα πόδια (κατά μικρόν και κατά πόδας) ενώ οι Σπαρτιάτες θα σας καταπιούν με το κεφάλι και με μιας (κατά κεφαλήν και αθρόους)»

Τελικά αν θυμάμαι καλά τους έπεισε ο Αθηναίος.
Ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης, ακούραστος, αεικίνητος, επίμονος, πολυσχιδής αυτή την εποχή ασχολείται σε λα ματζόρε και με το θέμα του ΑΟΟΑ, που ταλαιπωρεί επί δεκαετίες Αξιωματικούς, προσπαθών όπως ως ο Αρχαίος Αλκιβιάδης να πείσει τα εμπλεκόμενα Υπουργεία να σπεύσουν ώστε το θέμα να φθάσει στο τέλος. Είθε.
Δεν θέλω να γρουσουζέψω την υπόθεση αλλά αν ο Αλκιβιάδης δεν προκάνει, το εγχείρημα θα καταρρεύσει. Είναι γνωστό ότι βάλλεται πανταχόθεν γιατί η απόδοση και το έργο του ενοχλεί πολλούς, τύπου γιαβάς – γιαβάς, πολιτικούς. Λάθη κάνει βέβαια αλλά ας αναζητήσουμε τον άσφαλτο, που λέει η εθνική μας αοιδός κ. Άντζελα.

Ελλάς – Τρελάς

Αναζητούνται 117 εγκληματίες που αποφυλακίσθηκαν με τον Νόμο Παρασκευόπουλου (ΝΕΑ 05/06). Αλβανός γκάγκστερ, καταδικάσθηκε το 2015 σε κάθειρξη 14 ετών, αποφυλακίσθηκε το 2019, έκανε απόπειρα ληστείας 20 ημέρες μετά την αποφυλάκισή του. Αργότερα εντοπίσθηκε αλλά διέφυγε πυροβολώντας αστυνομικούς.

Ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου

Ο φάκελος για τον εκσυγχρονισμό των έξι (6) φρεγατών βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα κ. Κώστα Σπυρόπουλου.
Αναμένεται η έκδοση εισήγησης του στο αρμόδιο Συμβούλιο για την δίωξη του ή την παύση της είκοσι χρόνια μετά!!

Εύχομαι να απαλλαγεί ώστε να τελειώνει ο πολιτικός κόσμος απ’ αυτό το απαράδεκτο και ανιαρό της δίωξης του για αρπαχτές. Ταχέως στην κανονικότητα. Μακάρι να τον δούμε ν’ αρθρογραφεί και στα ΝΕΑ, όπως κάνει ο φοβερός ΥΠΟΙΚ του Γιωργάκη κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου που έχει καταδικασθεί για την παραποίηση της λίστας Lagarnd.

Αφανής Ήρωας

• Αναδημοσιεύω από την Καθημερινή (05/06) σχόλιο ως έχει. Προσθέτω, μόνο, ένα δικό μας ΜΠΡΑΒΟ

Το σχέδιο εμβολιασμού της Ελλάδας, σε επίπεδο οργάνωσης και εκτέλεσης, είναι κατά κοινή ομολογία άριστο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους έχουν πάει να εμβολιαστούν. Πίσω από την καλή οργάνωση βρίσκεται ένας αφανής – και ως συνήθως άγνωστος – ήρωας. Πρόκειται για τον ταξίαρχο Αρίστο Περρή, ο οποίος έχει αναλάβει από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων το έργο ομαλής τροφοδοσίας των εμβολιαστικών κέντρων πανελλαδικά. Εξ ου και το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, για να του δώσει τα εύσημα για την καλή δουλειά του.

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας

 • Είδαμε ν’ αποδίδονται τιμές Αρχηγών Κράτους σε εικόνες, φανάρια με τον Άγιο φως. Να αποδίδονται ανώτατοι βαθμοί σε ιστορικά πρόσωπα, να…..
 • Η κ. Γιάννα Δασκαλάκη, ανεκηρύχθη επίτιμη Δημότης Σφακιών. Πολύ καλά.Είδα όμως μια φωτογραφία που με έκανε να ξεραθώ στα γέλια της κ. Δασκαλάκη συνοδευόμενη συνοδευόμενη από ιερέα ν’ αποδίδονται τιμές από ένοπλο άγημα. Το εθνικό μου φρόνημα εκτινάχθηκε στα ύψη. Ο Κολοκοτρώνης από το 1821 θα κραύγαζε «Σοβαρευτείτε ωρέ αφιλότιμοι…»

  Φρεγάτες

  Σαν βγεις στον πηγαιμό για αγορά φρεγατών να εύχεσαι να είναι βραχύς ο δρόμος χωρίς Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες…
  Ο Άγριος Ποσειδώνας παραμονεύει

  Γουλιέλμος Τέλος

 • Απορίες:

o Η ΓΔΑΕΕ έχει εκδώσει, επισήμως, RFI (Request for Information) ή όποιος δειρχόμενος από την Αθήνα επιχειρηματίας χώρου ρίχνει και μια προσφορά
o Κατά την πρόσφατη σύσκεψη υπό τον κ. Πρωθυπουργό στο Μέγαρο

Μαξίμου απεκλείσθηκαν οι προσφορές Ισπανίας – Ν. Κορέας για

διάφορους τεχνικούς λόγους. Η Τεχνική αξιολόγηση δεν είναι έργο της

ΓΔΑΕΕ.
o Το ΓΕΝ δεν είναι απόλυτα, υπεύθυνο για την επιχειρησιακή αξιολόγηση και σύνταξη short – list; Μήπως αναμένονται πρόσθετες πληροφορίες που θα μας υποχρεώσουν να περιμένουν μέχρι το φθινόπωρο.

o Οι ενδιάμεσες λύσεις προχωρούν ή αναμένουν την απόφαση για τις καινούριες.

Και μην ξεχνάμε: Λύσεις επιβαλλόμενες από πολιτική σκοπιμότητα και μη συνδυαζόμενες με την ποιότητα υπεδείχθησαν «πονηρές» οδυνηρές και ουδόλως ωφέλιμες.
Καλά μπάνια!

https://www.militaire.gr/