Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

IΔΟΥ Η ΑΘΗΝΑ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟ (Σ) ΚΛΗΣΗ


Ο "εξοστρακισμός" των κλασικών σπουδών απο τα πανεπιστήμια της πάλαι ποτέ ακμάζουσας πνευματικά Δύσης, είναι μία λαμπρή ευκαιρία για την Ελλάδα, αν έχει όρεξη να δουλέψει και όχι να γκρινιάζει.
Με γρήγορες διαδικασίες να βρεθεί ο χώρος στον οποίο να ανεγερθεί μία απαστράπτουσα  Νέα Ακαδημία Ελληνικών Σπουδών (όπως θέλετε πες την), να καταστρωθεί το πρόγραμμα σπουδών και μεταπτυχιακών ερευνών και με διεθνή διαγωνισμό να προσληφθεί η παγκόσμια αφρόκρεμα των φιλολόγων, αρχαιολόγων και ιστορικών με τους μεγαλύτερους επίσης μισθούς και παροχές διεθνώς και αποστολή/στόχο να την αναδείξουν σε Νο 1 Πανεπιστήμιο Κλασικών Σπουδών στον Κόσμο.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Μια πρώτη σκέψη είναι να γίνει ένα ζηλευτό campus στους χώρους του Ελληνικού και για λόγους συμβολισμού, κάτι τις στους χώρους της Ακαδημίας Πλάτωνος και στο Λύκειο επί της Ρηγίλλης αντίστοιχα.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ανατεθεί το έργο σε ένα άτομο με διεθνή ακτινοβολία και διοικητικές ικανότητες και να πράξει τα δέοντα διαθέτοντας την απόλυτη εξουσία επί των διαδικασίων.
Να θυμάστε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός μιας τέτοιας φιλόδοξης προσπάθειας θα είναι οι εγχώριες μετριότητες παντός είδους και παντός καιρού.