Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ - Steve Kirimlis

                27  Σεπτεμβρίου, 2021 -  ΓΕΝΙΚΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ


Πολλά τα γεγονότα που εξελίσσονται τώρα τελευταία και μάλιστα με ταχύτητα που δεν σου δίνεται η ευκαιρία ούτε να τα καταλάβεις αλλά ούτε και να τα αναλύσεις , απλώς τα δεχόμαστε όπως μας έρχονται και ελπίζουμε να είναι για το καλό μας. Θα προσπαθήσω να σας δώσω πάλι τις σκέψεις μου σε μερικά από τα γεγονότα που μας απασχόλησαν τώρα τελευταία, τουλάχιστον όπως τα καταλαβαίνω εγώ. Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας ήταν στην Ν. Υόρκη, στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου έκανε πολλές επαφές με αντιπροσώπους από πάρα πολλά κράτη. Σύντομα όμως θα τον έχουμε πάλι εδώ στην Ουάσιγκτον στις 14 Οκτωβρίου, για τον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας -ΗΠΑ και για την συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας. Υποθέτω ότι, αυτή η συνεργασία θα περιέχει μεταξύ άλλων και…..συμβουλές και οδηγίες! Στις τελευταίες εκλογές στην Γερμανία, νίκησαν οι Σοσιαλιστές με μικρή διαφορά. Το πόσο θα ωφεληθεί από αυτό η Ελλάδα, θα εξαρτηθεί από το ποιος συνασπισμός θα κυβερνήσει την Χώρα….Πάντως η ζημιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε από την Μέρκελ που έφερε μέσα τουλάχιστον 10 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, είναι ανεπανόρθωτη και ο κίνδυνος διαμελισμού της δεν είναι και πολύ μακριά δυστυχώς!!!...Θα το δούμε σύντομα!!! Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που κατόρθωσε και έκανε μία Αμυντική συμφωνία εξοπλιστικών προγραμμάτων με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, όχι μόνο για τις Γαλλικές Φρεγάτες και Κορβέτες για το πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και μία Στρατιωτική Αμυντική Συμφωνία, όπου σε περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, η Γαλλία θα πολεμήσει στο πλευρό της Ελλάδας. Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτή η συμφωνία είναι ότι καλύτερο μπορούσε για την Ελλάδα. Βέβαια, εγώ πιστεύω ότι αυτό έγινε με την έγκριση της Αμερικής, αλλά δεν παύει να είναι μία τρομερή συμφωνία που οπωσδήποτε χρειαζόταν η Ελλάδα και σίγουρα θα βάλει φρένο στην τρέλα του Ερντογάν και σε όσους τον υποστηρίζουν!!

Αυτέ τις ημέρες έχουμε και την μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων» όπου το πρώτο Ελληνικό ντρόουν, έκανε την πρώτη δοκιμαστική του πτήση από καράβι του πολεμικού Ναυτικού. Το ντρόουν αυτό σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από Έλληνα Πλωτάρχη του πολεμικού Ναυτικού, υποψήφιο διδάκτορα Μηχανολόγο-Ηλεκτρονικό μηχανικό μαζί με την ομάδα του, που φοιτεί σε Πανεπιστήμιο εδώ στην Ουάσιγκτον και τον οποίο γνωρίζω καλά. Συγχαρητήρια λοιπόν στον Πλωτάρχη και στην ομάδα του!! Ελπίζω σε μικρό χρονικό διάστημα, το πολεμικό Ναυτικό μας αλλά και ο Στρατός μας, να έχουν δεκάδες από αυτά! Και πάλι συγχαρητήρια !!!

Έμαθα επίσης ότι ο Ερντογάν, μόλις πρόσφατα, προσέλαβε την δικηγορική εταιρεία ARNOLD & PORTER, μία από τις μεγαλύτερες εδώ στην Ουάσιγκτον, με πολύ καλές διασυνδέσεις στο Κογκρέσο, που ειδικεύεται σε Λόμπινγ για ξένα Κράτη! Ο Ερντογάν μέσω της εταιρείας αυτής (Α & P) θα προσπαθήσει να βάλει πίεση στο Κογκρέσο να ελαφρώσουν η και να ακυρώσουν τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας λόγω των S-400 και φυσικά θα ζητήσει να επανέλθει η Τουρκία στην παραγωγή των F-35!...Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου….την εταιρεία αυτήν την γνωρίζω καλά από τις ημέρες που αγωνιζόμασταν για την Μακεδονία μας. Πριν πολλά χρόνια την είχαν προσλάβει και οι Σκοπιανοί με χρήματα της Τουρκίας. Επίσης έχω φίλους και φίλες που δουλεύουν σε αυτήν την δικηγορική εταιρεία για χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν και αυτό με ανησυχεί!!... Ευτυχώς ο καλός μας φίλος Ρόμπερτ Μενέντεζ καραδοκεί και δεν θα το αφήσει. Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο καινούργιος Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία…Πρέπει όμως να έχουμε τον νου μας και τα μάτια μας ανοικτά!

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ για αυτά που γράφω και δεν συνηθίζω να δικαιολογούμαι. Μεγάλωσα με την Εκκλησία και από ηλικία 14 ετών ασχολούμαι με την Βυζαντινή Μουσική, την οποία διδάχτηκα από κορυφαίους δασκάλους της Μ.τ.Χ.Ε. και υπηρέτησα την Εκκλησία, εδώ στην Αμερική, για 40 χρόνια και συνεχίζω να το κάνω. Είναι αρχή μου να μην ασχολούμαι με τα πολύπλοκα θέματα της Εκκλησίας, να μην κρίνω και να μην υποστηρίζω παρατάξεις…. Όμως πρέπει να γράψω τα παρακάτω….

Είχα γράψει πριν καιρό, για τις παράξενες κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, π.χ. για τις αδικαιολόγητες καθαιρέσεις των επισκόπων Ν. Υερσέης και της Βοστώνης, αμέσως μετά που ανέλαβε καθήκοντα, και φυσικά είχα γράψει και για διάφορες εκδηλώσεις της Αρχιεπισκοπής, με τον πατέρα Καρλούτσο να συμμετέχει σε εκδηλώσεις ενός ιδρύματος που ονομάζετε Μέγας Αλέξανδρος και ανήκει στον γιό του Τζώρτζ Σόρρος!. . Δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η επίδειξη γνωριμιών, και διασυνδέσεων του πάτερ Καρλούτσου, με ανθελληνικές οργανώσεις και δεν γνωρίζω τι μηνύματα θέλει να μας στείλει με τέτοιες προσπάθειες.....Εγώ θα προτιμούσα να μας στείλει μερικά Χριστιανικά μηνύματα εάν δυνατόν!

Οι πρόσφατες απανωτές άστοχες ενέργειες του Ελπιδοφόρου στην Ν.Υόρκη, να συμμετέχει στην επίδειξη Τουρκο-υπηκόων υποτακτικών του Ερντογάν, μας ξάφνιασαν και στεναχώρησαν όλους τους Ελληνορθόδοξους καθώς και τους Κύπριους αδελφούς μας. Εμείς στην Παμμακεδονική, τον προειδοποιήσαμε αρκετές φορές να μην παρευρεθεί σε αυτήν την εκδήλωση, αλλά δεν μας άκουσε, όπως δεν άκουσε και καμία άλλη οργάνωση και σε άλλα Εθνικά θέματα, όταν του ζητήσαμε να προσκαλέσει τον Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ η και τον ΒανΧόλεν στις εκδηλώσεις που είχαν στην Αρχιεπισκοπή για την Επανάσταση του Αγώνα του 1821 και δεν το έκανε!!...Μας πίκρανε όλους!!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Αρχιεπισκοπή έχει πολλά προβλήματα, αλλά ο Ελπιδοφόρος, αντί να στρέψει την προσοχή του εκεί, προτίμησε να μας δείξει την πυγμή του με την άμεση καθαίρεση 2 επισκόπων, για αιτίες που ακόμα δεν γνωρίζουμε και έτσι φόβισε και "έκλεισε" όλα τα στόματα των επικριτών, όχι μόνο για τον αυταρχικό τρόπο που διοικεί αλλά και για την απαίτηση του για αλλαγή του Καταστατικού της Αρχιεπισκοπής, χωρίς καθόλου να ακουστούν αντιδράσεις!!!

Η τελευταία του κίνηση όμως, να δείξει την υποταγή του στον Ερντογάν, ήταν μεγατόνων!...Μας έδειξε τι «καλός» Τούρκος υπήκοος ήταν και όχι πόσο μεγάλος Ελληνο-Αμερικανός ηγέτης της Ομογένειας είναι !!.. Τελικά μας έδειξε πόσο πολύ θέλει να γίνει Πατριάρχης….εντάξει, το καταλάβαμε!... και εμείς θέλουμε ο Θρησκευτικός μας ηγέτης τον οποίον πληρώνουμε, να υπηρετεί την Ορθοδοξία και την Ομογένεια!!!

Η Αρχιεπισκοπή και ο Ελληνισμός της Αμερικής διαχρονικά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και συνεχίζουν να παλεύουν για αυτά, όπως τα οικονομικά, τα Σχολεία μας, την διαφύλαξη της παράδοσης μας, την διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας, την διαθεσιμότητα Ιερέων σε διάφορες ενορίες και πολλά άλλα. Αντί αυτών, εξόργισε τον απανταχού Ελληνισμό με την αργοπορημένη και χλιαρή συγνώμη του. Τελικά η Αθήνα και η Λευκωσία έδειξαν μία σωστή κατανόηση και το θέμα κάπως ησύχασε, αλλά δεν ξεχάστηκε…. Η Ομογένεια και ο Ελληνισμός χρειάζονται έναν Αρχιεπίσκοπο που να είναι κοντά στην Ομογένεια και στις Οργανώσεις, που θα υπερασπίζεται την Θρησκεία μας , τον Πολιτισμό μας, την Ιστορία μας, την αλήθεια και την δικαιοσύνη……Έναν Αρχιεπίσκοπο που θα αναλάβει μία εκστρατεία και θα πολεμήσει μαζί μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Μικράς Ασίας και των Ελλήνων του Πόντου, από την Αμερικανική Κυβέρνηση, με αποφασιστικότητα και πυγμή, προς τιμή όλων αυτών που έχασαν την ζωή τους και να μην φαίνεται ότι προωθεί πρακτικές και γραμμές της αμεταμέλητης Τουρκίας, που να βλάπτουν τον Ελληνισμό.

Μετά από όλα όσα έγιναν, η σκέψη για αναθεώρηση του Καταστατικού της Αρχιεπισκοπής και αλλαγές για την ιδιοκτησία των περιουσιών των ενοριών, δεν φαίνεται να είναι στον σωστό χρόνο και σίγουρα η αναγκαιότητά του οφείλει να συζητηθεί με όλους τους ενδιαφερόμενους, προέδρους ενοριών, Ιερά Σύνοδο κλπ. πριν να γίνει καθεστώς!Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής ΕUMED9

Όπως γνωρίζετε, πριν 2 εβδομάδες έγινε στην Αθήνα, η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής ΕUMED9 για την Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην Μεσόγειο που δυστυχώς είναι πολύ ευάλωτη. Σε αυτήν την σύνοδο, συμμετείχαν διάφοροι ηγέτες από την Ευρώπη, οι οποίοι στο τέλος της συνόδου, υιοθέτησαν τη Διακήρυξη της Αθήνας, στην οποία έβαλαν ορισμένους στόχους για το μέλλον. Φυσικά, για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, είναι απαραίτητο να γίνουν πολλές και σκληρές αλλαγές για να περιορίσουμε τις πρωτοφανές οικολογικές καταστροφές στις Χώρες μας και γενικά στον Πλανήτη. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν ανάκαμψη της τεχνολογίας, αλλά και σε πολλούς περιορισμούς σε όλα τα επίπεδα, από τις οικονομίες και τις παραγωγές, αλλά και γενικά σε όλες τις κοινωνικές ελευθερίες Πολιτών των Κρατών. Με την δικαιολογία για ανάκαμψη του Περιβάλλοντος, οι περιορισμοί αυτοί θα είναι τόσο άνισοι, που πιστεύω ότι θα κάνει πολλά Κράτη, λόγω ανταγωνισμού, να απομακρυνθούν μεταξύ τους, σε σημείο που να απειλείται ακόμα και η διάλυση της Ευρώπης! Με την Αγγλία να είναι εκτός περιορισμών, λόγω του ότι είναι εκτός Ευρώπης και λόγω της συμμαχίας της με τις ΗΠΑ, με την αποδυναμωμένη Γερμανία με τους πολύ περιοριστικούς όρους, λόγω της βαριάς βιομηχανίας της, όπως επίσης και πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης, βλέπουμε ότι η Γαλλία βασικά έμεινε μόνη της και απομονωμένη, αλλά λόγω του μεγέθους της και του ότι είναι μια Πυρηνική Δύναμης, της ανατέθηκε η περιφερειακή ηγεμονία των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης…. Βλέπουμε στην διακήρυξη επίσης να γίνεται εκτεταμένη μνεία για τον ιδιαίτερο ρόλο που θα παίξουν οι αδελφοποιημένες πόλεις της Θεσσαλονίκης και των Ιεροσολύμων!! Καταλάβατε καλά???....Καταλάβατε τώρα γιατί, εδώ και μερικές εβδομάδες, ο Τούρκος ΥπΕΘΑΜ κ. Ακάρ, σε ανακοινώσεις του έλεγε ότι σε περίπτωση πολέμου Ελλάδας -Τουρκίας, ο στόχος του Τουρκικού Στρατού θα είναι η…Θεσσαλονίκη??... Τι γνωρίζει ο κ. Ακάρ ??...γιατί μας τα λέει αυτά???....λέτε ίσως να μας τα είπε για να τρομοκρατηθεί η Ελλάδα και κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, και να μην αντιδράσουμε όταν οι Αμερικάνοι μας φέρουν μερικές χιλιάδες στρατιώτες να εγκατασταθούν στην Θεσσαλονίκη και στον Αξιό Ποταμό και όχι μόνο, και να μην αντιδράσουμε, αλλά και να τους καλώς ορίσουμε και να τους ευχαριστήσουμε που μας…έσωσαν???...Λέτε οι απειλές του Ακάρ να ήταν στημένες?Χα χα χα…Τελικά ο κ. Πάϊατ είναι μεγάλη …γάτα! Τον παραδέχομαι!!! Φίλοι μου, δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε ότι δεν σας ενημερώνω για πράγματα που θα γίνουν στην Πατρίδα μας. Μπορεί να σας τα λέγω λίγο πρόωρα, και δίχως καλή λογοτεχνία, αλλά πάντα σας προειδοποιώ για πολλά! …….Στις «Σκέψεις μου» Νο.33 που έγραψα στις 20 Οκτωβρίου, 2019, σχεδόν δύο χρόνια πριν, σας είχα εξηγήσει για τα σχέδια των Αμερικανών για τον Αξιό ποταμό…..και για αυτό έγραφα συνέχεια στους Τσίπρα και Μητσοτάκη να μην ακούν αυτά που τους λέει η Μέρκελ, αλλά να κάνουν αυτό που πρέπει....διαβάστε λοιπόν ξανά, τι σας είχα γράψει….

Σκέψεις νο. 33 20 Οκτωβρίου, 2019

«……Αγαπητοί φίλοι, μας λένε συνέχεια ότι, η Ελλάδα αναβαθμίστηκε και ότι έγινε στρατηγική σύμμαχος με την Αμερική, υπογράψαμε αμυντική συμφωνία και ότι θα γίνει η κυρίαρχος δύναμη στα Βαλκάνια, κλπ. κλπ., και μας ανέθεσαν ακόμα και την υπεράσπιση του εναερίου χώρου των Σκοπίων για να μας πείσουν!!!.......Χμμ…κάτι μου λέει ότι η συμφωνία των Πρεσπών ίσως να έγινε για έναν παρόμοιο κάπως σκοπό………..και κάτι επίσης μου λέει, ότι Τσίπρας και Ερντογάν….ίσως να έχουν το ίδιο αφεντικό???....καθόλου παράξενο, τουλάχιστον όχι για μένα……

Φαντάζεσθε λοιπόν να αναθέσουν στην Ελλάδα την προστασία του Αξιού ποταμού, που Αμερικανοί και Γερμανοί, σχεδιάζουν εδώ και χρόνια, να τον εκβαθύνουν και να τον κάνουν πλοηγήσημο μέχρι τον Δούναβη, (μέσω Μοράβα), με κόστος γύρω στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, γιατί θέλουν να τροφοδοτούν την Γερμανία και την Ευρώπη με υγροποιημένο φθηνό αέριο από το εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης η και της Αιγύπτου?.... η και γιατί οι Γερμανοί θέλουν να εκπληρωθεί το αιώνιο όνειρο τους, της άμεσης πρόσβασης στο Αιγαίο ??……Εάν γίνει κάτι τέτοιο , θα χρειάζεται οπωσδήποτε μία «Ζώνη ασφάλειας» εκατέρωθεν του ποταμού, στο κέντρο του Μακεδονικού Κάμπου, όπως κάνει ο Ερντογάν σήμερα στα σύνορα με την Συρία, και όπως είχαν οι Αμερικάνοι στη διώρυγα του Παναμά για σχεδόν 100 χρόνια (την επισκέφτηκα πριν 8 χρόνια)…..

Αυτή η «Ζώνη ασφάλειας» μπορεί να είναι 5, 10, 15 χιλιόμετρα σε φάρδος, καθ’όλο το μήκος του ποταμού, η οποία Ζώνη δεν θα είναι προσβάσιμη σε κανέναν και η οποία μπορεί να είναι αποκλειστικά Γερμανική, Αμερικανική, Νατοϊκή η μικτή Ελληνο-Αμερικανική, για ευνόητους λόγους, που εγώ νομίζω τελικά θα είναι, γιατί αλλιώς διχοτομείτε η Μακεδονία μας……

Πιστεύω λοιπόν ότι οι Αμερικάνοι θα αναλάβουν τον ίδιο ρόλο και στα Σκόπια.!!...

Δεν είναι τυχαίο που η κ. Μέρκελ ήλθε να δει τον Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές, αλλά ούτε και η αλλαγή της θέσης του Μητσοτάκη αργότερα, ως προς την τήρηση της συμφωνίας !!!....’Ηταν η απόλυτη ευκαιρία τότε για τον Μητσοτάκη να συζητήσει μαζί της και τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αντί να μας κουνάει η κ. Μέρκελ το δάκτυλο όλη την ώρα και οι Γερμανοί να μην λαμβάνουν καμία θέση υπέρ της Ελλάδος στο μεταναστευτικό.

Εμείς πάντως θα πρέπει να πιέζουμε συνέχεια για αυτό το θέμα, σε κάθε ευκαιρία που έχουμε, έστω και εάν δεν αρέσει αυτό στους Γερμανούς…..»Η Υποβάθμιση του ΝΑΤΟ και της ΕυρώπηςΔιάβασα προχθές για την συμφωνία συμμαχίας που έκαναν οι Αμερικανοί με την Αγγλία και την Αυστραλία εναντίον της Κίνας. Αυτή ήταν βόμβα μεγατόνων που έβαλε η Αμερική στην Κίνα, χωρίς να το αντιληφθεί κα μία χώρα κα καμία Μυστική Υπηρεσία στον Κόσμο. Βασικά η Αμερική και η Αγγλία έβαλαν έβαλαν στο περιθώριο την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης υπέγραψαν συμφωνία όπου η Αμερική θα κατασκευάσει και 14 πυρηνικά υποβρύχια για την Αυστραλία, η οποία συμφωνία θα κοστίσει την Γαλλία 54 δισεκατομμύρια δολάρια, γιατί είχαν ήδη κάνει ορισμένες διαπραγματεύσεις με την Αυστραλία. Αυτή η ζημία θα επηρεάσει σίγουρα την Γερμανία και Ισπανία με τις οποίες έχουν κοινές συμπαραγωγές σε πολλά Αμυντικά συστήματα. Είχα πει ότι η Αμερική θα τιμωρήσει την Ευρώπη( Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία) ) και ήταν θέμα χρόνου….Όπως και το ΝΑΤΟ, που είναι « εγκεφαλικά νεκρό» και είναι υπό μετάβαση, με τις καινούργιες συζητήσεις μέσα στην Ευρώπη, για την ανάγκη ενός Ευρωπαϊκού Στρατού, αλλά κανείς ακόμα δεν γνωρίζει ποιος θα πληρώσει για αυτό και ποιος θα κάνει κουμάντο! Δηλαδή όνειρα θερινής νυκτός!!..,

Τελικά η Ευρώπη είναι σε αμηχανία και εκτός παιχνιδιού στο καινούργιο αναμορφωμένο Διεθνές Σύστημα Παγκόσμιας κυριαρχίας!!...Για να δείτε τι ακριβώς σας έλεγα, σας παραθέτω στις «Σκέψεις μου¨ Νο. 61, που έγραψα στις 1 Νοεμβρίου 2020, πριν έναν χρόνο περίπου, όπου είχα γράψει τα κάτωθι :Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 61 1 Νοεμβρίου, 2020«…… Όπως σας έχω πεί και στο παρελθόν, η Ρωσία και η Κίνα και σε λιγότερο βαθμό η Γερμανία, είναι αυτές που κατευθύνουν την Τουρκία, η κάθε μια βέβαια για τους δικούς της λόγους. Ο Πούτιν θέλει πρόσβαση στην Μεσόγειο, την διάσπαση του ΝΑΤΟ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι σχεδόν σίγουρο, αφού το ΝΑΤΟ (όπως έχουν πει πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες) είναι «εγκεφαλικά Νεκρό»…οι Τούρκοι στρατιωτικοί δεν συμμετέχουν πλέον σε συνεδριάσεις η αποφάσεις της συμμαχίας, (για αυτό δεν έχουν βγάλει και καμία, τώρα τελευταία) , επίσης το ΝΑΤΟ έχει αλλάξει και τον κώδικα αναγνώρισης IFF σε όλα τα συμμαχικά αεροπλάνα, εκτός της Τουρκίας, λόγω των S-400, και δεν πρόκειται να τους πάρουν ποτέ!... Επί πλέον, υπάρχει ένα πολύ ισχυρό κίνημα από διάφορα κράτη, να εκδιωχθεί η Τουρκία από την συμμαχία. Η Αμερική έχει τους δικούς της λόγους να σκέπτεται να αποσυρθεί από αυτήν, στο μέλλον, λόγω οικονομικών διαφορών. Άρα το ΝΑΤΟ είναι…..καπούτ!!!

Τώρα, όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή είναι επίσης υπό διάλυση και θα το δούμε σε 2-3 χρόνια! .

Η αιτία είναι η οικονομική και πολιτική ηγεμονία της Γερμανίας σε όλα τα κράτη-μέλη, όπου επιβάλει τον δικό της νόμο του ισχυρού και όχι του δικαίου!.. όπως π.χ. πρόσφατα στις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, που έχουν ζητήσει διάφορα κράτη-μέλη λόγω της επιθετικότητας της. Η Αγγλία ήδη το είχε καταλάβει αυτό και είναι ίσως αυτός ο σημαντικότερος λόγος που βγήκε από την Ένωση, έστω και με διάφορες άσχετες προσποιήσεις. Σύντομα θα δούμε την Αγγλία να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην Παγκόσμια πολιτική σκακιέρα. Προς το παρών κρατάει χαμηλό προφίλ έως ότου κλείσει η συμφωνία αποχώρησης της από την Ένωση.

Εφ’όσον η Γερμανική Ευρώπη δεν ξοδεύει και δεν αγοράζει Αμερικανικά προϊόντα (όπλα, ενέργεια, τεχνολογία και προ-πάντων Προστασία, κλπ.) και συνεχίζει να αγοράζει ενέργεια (Φυσικό Αέριο) αποκλειστικά από την Ρωσία, η διάσπαση της είναι σίγουρη και είναι ζήτημα χρόνου!! ….

Δεν είναι τυχαίο κ. Μητσοτάκη, όταν σας λέω μην δίνεται σημασία στο τι λέει η κ. Μέρκελ….κάντε αυτά που πρέπει, και όχι αυτά που σας λέει!!!...»

Φίλοι μου , εγώ έλεγα ότι θα πάρει 2-3 χρόνια, αλλά αυτό έγινε σε λιγότερο από ένα χρόνο!!....Τώρα εγώ, καταλαβαίνω γιατί η Αμερική αποχώρησε από το Αφγανιστάν και γιατί εγκατέλειψε όλα αυτά τα όπλα!!...Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο. Νομίζω οι θεωρίες μου για μία ακόμη φορά επαληθεύτηκαν! Διαβάστε επίσης τι έγραψα πριν 2 χρόνια ….Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 37 2 Δεκεμβρίου 2019«……Η εμμονή της Τουρκίας να διεκδικεί μερίδιο από τα κοιτάσματα φυσικού πλούτου της Κύπρου και της Ελλάδος δεν είναι τυχαίο….Τα πυρηνικά όπλα απαιτούν τεράστια χρηματικά ποσά για ανάπτυξη και συντήρηση και αυτό είναι μια από τις αιτίες των διεκδικήσεων της Τουρκίας από Συρία, Ελλάδα, Κύπρο, Λιβύη κλπ. πάση θυσίας!!!... Οι Αμερικάνοι όμως, μέσω των εγκαταστάσεων Ραντάρ που έχουν στην Αλεξανδρούπολη, παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις…Μια από τις σοβαρές αιτίες της απόκτησης των S-400 από την Τουρκία είναι και ο φόβος μιας ξαφνικής επίθεσης ίσως από τις ΗΠΑ, η και το Ισραήλ, στους πυρηνικούς σταθμούς και πυρηνικές εγκαταστάσεις της. Η Τουρκία έχει αποδείξει ότι δεν παίζει πλέον με τους κανόνες του ΝΑΤΟ και μπλοκάρει κάθε πολεμικό σχέδιο της συμμαχίας, εναντίον της Ρωσίας, όπως έκανε και πρόσφατα… ‘Ηδη έχει αποδείξει ότι δεν είναι μέλος της συμμαχίας πλέον, παρά μόνο στα …χαρτιά!... Παρ’ όλα αυτά όμως, ακόμα δεν μπορεί να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της Ρωσίας που πολύ φοβούνται, όπως είπε Ρώσος Στρατηγός πρόσφατα, ότι θα παραδώσει την τεχνολογία του λογισμικού των πυραύλων, στις ΗΠΑ!!!!!... ( Χα…εγώ το είπα αυτό πριν 1 ½ χρόνο!)

Στην Ελλάδα υπάρχει ένας πανικός στην Κυβέρνηση, μετά την συμφωνία Τράμπ- Ερντογάν για συνεκμετάλλευση του Φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο μαζί με την Ελλάδα και Κύπρο και για την άρση των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, κυρώσεις που τις ψήφισε το Κογκρέσο….. Η Ινδία περιμένει και αυτή το τελικό αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, γιατί παρήγγειλαν και αυτοί 3 συστοιχίες S-400, για τα οποία πλήρωσαν 800 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολή , και ετοιμάζονται να βγάλουν ένα ομόλογο στην αγορά για ολόκληρο το ποσό. Εάν υπάρξουν κυρώσεις στην Τουρκία, τότε το ομόλογο αυτό δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα και σίγουρα θα βλάψει πολύ άσχημα την οικονομία της Ινδίας….Από την άλλη μεριά ο Ερντογάν έχοντας πληρώσει πολλά δισεκατομμύρια για 2 συστοιχίες και γνωρίζοντας ότι τα έχει ακριβοπληρώσει, προσπαθεί να πάρει από την Ρωσία άλλες δύο συστοιχίες για 300 εκατομμύρια, (πολύ χαμηλότερη τιμή από τα άλλα) με την δικαιολογία των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, και φυσικά για να προστατεύσει την οικονομία του! ….Η Ρωσία (Πούτιν δηλ.) προτείνει να του δώσουν αναβαθμισμένα S-300 και όχι S-400 για αυτό το ποσό!!!...θα δούμε…

Το ΝΑΤΟ είναι σε παρακμή αυτήν την στιγμή, λόγω της διαφωνίας Τράμπ-Μακρόν-Μέρκελ για το μέλλον της συμμαχίας…..Την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ ο κ, Μητσοτάκης, στην σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Λονδίνο. Πιστεύω είναι μια πολύ σωστή κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό…. Οι σχέσεις όμως ΗΠΑ-Τουρκίας παραμένουν σταθερές, παρά τα πολλά λόγια που ακούμε. Στην Μεσόγειο οι Τούρκοι επιβάλλουν την κυριαρχία τους και εμείς απλώς παρακολουθούμε…… Η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού στρατού που μόλις δημοσιεύτηκε, λέει ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος, λόγω τοποθεσίας και μεγέθους, και λόγω της νέας επιθετικότητας της Ρωσίας και Ιράν, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την πάγια τακτική της υποστήριξης της . Οι Αμερικάνοι δεν εγγυούνται τα σύνορα της Ελλάδος εναντίον της Τουρκικής απειλής, επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά μόνο εναντίον της Ρωσίας, που έχει αποκτήσει μεγάλη παρουσία στην Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, και για αυτό οι Αμερικάνοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο, που θέλει την Ελλάδα ως κρίκο αλυσίδας «μετωπικών κρατών» (front states) με Πολωνία και Ισραήλ. Βέβαια ο Βόλος, η Λάρισα, η Αλεξανδρούπολη και η Σούδα παίζουν κύριο ρόλο σε αυτήν την νέα στρατηγική συμφωνία…..και τώρα αν το πιστεύετε.… σύμφωνα με τους Ρώσους και τα ΜΜΕ, οι Τούρκοι φοβούνται νέα απόπειρα πραξικοπήματος!….βλέπετε τι εξελίξεις φέρνουν οι S-400 ???

Η Βρετανία, μέσω μίας δικής της εταιρείας με έδρα το Μπράιτον, έδωσε αμυντικό εξοπλισμό που αφορούσε «κρίσιμο» πυραυλικό εξάρτημα προς την αντίστοιχη τουρκική αμυντική βιομηχανία, κάνοντας, δυστυχώς, την Τουρκία τον 2ο μεγαλύτερο χρήστη μη επανδρωμένων οχημάτων στον κόσμο!!..Αυτά για την φίλη μας Βρετανία!!!

Η γρήγορη απάντηση της Ελλάδος στο αίτημα της ΑΟΖ της στον ΟΗΕ, μετά από την παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη στο θέμα αυτό, ήταν η σωστή κίνηση όπως συμφωνεί και ο έμπειρος σε θέματα ΑΟΖ, Δρ. Θοδωρής Καριώτης, από το Πανεπιστήμιο του Μαίρυλαντ, τον οποίον μάλιστα έτυχε να γνωρίζω για πολλά χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο που η Τουρκία δεν υπέγραψε την συμφωνία του Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης. Με ανίσχυρους γείτονες γύρω της, γιατί να το υπογράψει? Πως αλλιώς οι Γερμανοί και Αμερικάνοι θα εκμεταλλευτούν τα τεράστια αποθέματα φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο?...Όπου σε έναν πόλεμο, η σύρραξη, μεταξύ Ελλάδος -Τουρκίας, θα παρουσιαστούν ως μεσολαβητές και θα υποχρεωθούμε σε συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου μας, με την μερίδα του Λέοντος να πηγαίνει σε αυτούς!.....»
Με αγάπη και εκτίμηση,Στέλιος ΚυριμλήςΠρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.C. Area,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής