Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 83 22 Οκτωβρίου, 2021 (Στέλιος Κυριμλής )

 


Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας, ,Βλέπω και διαβάζω, σκέπτομαι και θυμώνω, διαβάζω και ξανασκέπτομαι και χαίρομαι και μερικές φορές ελπίζω …..έχω γίνει ένα συναισθηματικό γιό-γιό….. όλοι μιλούν και χειροκροτούν την Κυβέρνηση για τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και Αμερική, Ισραήλ, Αίγυπτο κλπ.κλπ. …όλα καλά δεν λέω, αλλά πρέπει σε κάποια φάση να κάνουμε και κάτι…Μας έχουν κάνει τόσα οι Τουρκαλάδες,…. μας απειλούν με πόλεμο, μας έχουν καταστήσει χωματερή αφροασιατών εγκληματιών ,σε καθημερινή βάση βρίσκονται σε ρατσιστικό παραλήρημα εναντίων μας , αλωνίζουν σε αέρα και θάλασσα ακόμα και με τα αλιευτικά που έχουν ξεπεράσει τις 3000 οι παραβιάσεις, ζητάνε Κρήτη, ζητάνε την Κύπρο ολόκληρη, ζητάνε την Χίο, Λέσβο, Ρόδο, δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ασκήσεις ακόμα και σε δικά μας ύδατα κλπ. κλπ.!

Τ έχω ξαναγράψει και είναι βαρετό το γνωρίζω,…Βλέπω ότι εμείς έχουμε ένα σωρό αναλυτές που λένε ότι οι Τούρκοι θα ξεσπάσουν επάνω μας, γιατί είναι στρυμωγμένοι, γιατί το ένα, γιατί το άλλο. Εγώ όμως δεν βλέπω στην Τουρκία να υπάρχει κανένας αναλυτής που να λέει « πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί κάποια στιγμή η Ελλάδα θα ξεσπάσει πάνω μας με όλα όσα της έχουμε κάνει», πράγμα που δείχνει ότι δεν εκπέμπουμε ισχύ, δεν εκπέμπουμε νεύρο, δεν εκπέμπουμε μηδενική ανοχή…. μας βλέπουν οι Τούρκοι ότι συνεχώς κάνουμε πίσω και όπως πάει το θέμα θα βρεθούμε και κερατάδες και δαρμένοι γιατί δεν θέλουμε να μην στεναχωρηθούν οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι χρηματοδότες μας….δεν επιθυμώ πόλεμο, αλλά είμαστε ικανοί και έτοιμοι τώρα και είναι καιρός να κηρύξουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια και είναι καιρός να σηκώσουμε κεφάλι και να αμυνθούμε ….να ρίξουμε κανένα αεροπλάνο, η να βουλιάξουμε καμία ακταιωρό η τουλάχιστον κανένα ….. ψαροκάϊκο που μπαίνει παράνομα και ψαρεύει στα χωρικά μας ύδατα βρε αδελφέ!Αγαπητοί φίλοι ,

Διαβάστε παρακάτω τι έγραψα πριν ένα χρόνο για συμφωνίες με τους Γάλλους και Αμερικανούς και για ανταλλάγματα!!!....τι να πώ????....εσείς

βγάλτε τα συμπεράσματα!!!...

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 65 1 Δεκεμβρίου, 2020

…… - F-35«…….Τα πρόσφατα σχόλια του Αμερικανού Πρέσβη Πάιατ ότι θα περάσουν μερικά χρόνια για να υλοποιηθεί η αγορά των F-35 από την Έλλάδα, δεν έγιναν χωρίς αιτία… αυτό είναι το δόλωμα για τον Ερντογάν να γυρίσει πίσω στο "Μαντρί" της Αμερικής...και σύντομα θα το δούμε, ίσως με την αλλαγή συμπεριφοράς του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, και τότε θα καταλάβουμε εάν ο Ερντογάν συμφωνεί....αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να έχουμε θερμό επεισόδιο κατά την διάρκεια των εορτών, δεν γνωρίζω πότε, ίσως μετά την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η ίσως πριν να φύγει ο Τράμπ....εγώ πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα υπακούσει στο κάλεσμα του Μπάιντεν γιατί μάλλον η οικονομία της Τουρκίας δεν πάει τόσο καλά (τουλάχιστον έτσι νομίζουμε οι περισσότεροι), όσο και να την βοηθάει το Κατάρ, του οποίου τα αποθέματα λιγοστεύουν, με την τιμή του πετρελαίου να είναι σε ιστορικά χαμηλά για ένα τόσο μεγάλο διάστημα, αλλά και για τουλάχιστον ακόμα 2 χρόνια, ίσως και περισσότερο, αλλά και λόγω των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι πολύ δημοφιλή τώρα και τα προωθούν όλες οι μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων!

‘Όμως, παρ´ όλα αυτά που ακούγονται στον τύπο,, η Τουρκική οικονομία, δυστυχώς, δεν έχει και τόσο μεγάλο πρόβλημα από ότι καταλαβαίνω. Οι Τουρκία έχει φτιάξει ένα κρατικό ταμείο με περίπου $280 δις, τα δημόσια οικονομικά της είναι σχετικώς καλά, η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί τουλάχιστον κατά 35%, αλλά αυτό βοηθάει τις εξαγωγές της, και οι ξένοι επενδυτές την θεωρούν καλό προορισμό για τις επενδύσεις τους ( ειπώθηκε αυτό ξανά προχθές από πάνελ διεθνών επενδυτών). Και να μην ξεχνάμε ότι έχει και την αμέριστη υποστήριξη της Γερμανίας, και της Ισπανία και του Κατάρ, για την οικονομία της!...Η μόνη σοβαρή αντιμετώπιση της Τουρκίας εις το μέλλον είναι, να την διασπάσουν σε 2 η 3 κομμάτια, ανάλογα με τον πληθυσμό και την Θρησκεία, κάτι που οι Αμερικάνοι το είχαν ανέκαθεν στον νού τους να το κάνουν κάποτε, αλλά το πραξικόπημα τους χάλασε τα σχέδια. Πιστεύω ότι ίσως πάλι δειλά-δειλά να το ξανασκέπτονται, για αυτό άρχισαν πάλι να οπλίζουν και να εκπαιδεύουν τους Κούρδους. Απλώς ο Τράμπ το σταμάτησε αυτό γιατί έκανε «δουλειές» με το Ερντογάν…. Θα πάρει καιρό, αλλά οι Αμερικάνοι και το Ισραήλ, δεν θα αφήσουν ποτέ μια ξέφρενη Τουρκία να γίνει πυρηνική δύναμη!... Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να την ξεγράψουν από την συμμαχία τελείως….Εάν oι Αμερικάνοι δεν την ανακόψουν, τότε πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να διαιρέσει το Αιγαίο και να πάρει τα Ελληνικά νησιά που θέλει!….Για σκεφτείτε το τι μπορεί να γίνει τότε!...

Το γεγονός ότι τώρα κτίζουν καινούργιες υποδομές υποδοχής η εγκατάστασης λαθρομεταναστών στην Λέσβο, υπό την εποπτεία της Γερμανίας και ΟΗΕ, δεν μου αρέσει καθόλου και δεν μου κάθεται καθόλου καλά!... Η φαντασία μου επεξεργάζεται διάφορα σενάρια και όλα είναι φρικιαστικά!!.

Τα αρνητικά σχόλια για την Τουρκία ήδη άρχισαν….ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπέρνς, (μέλος του κατεστημένου στις ΗΠΑ), είπε εχθές ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν το έχει παρακάνει και έχει γίνει μεγάλος πονοκέφαλος για το ΝΑΤΟ, και φοβάται ένα θερμό επεισόδιο και ότι η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο δε νεοεκλεγείς πρόεδρος Μπάϊντεν, είπε στην Ελλάδα ότι θα αντιδράσει στις Τουρκικές προκλήσεις σε αντίθεση με τον Τράμπ…..Μπορεί προς το παρών όλα αυτά να είναι μόνο λόγια…. αλλά μην ξεχνάτε ότι έτσι αρχίζουμε…… εμείς σίγουρα θέλουμε πράξεις και μάλιστα σήμερα!... Είναι καιρός να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία από την Ε.Ε., επίσης να διωχθεί έξω από το ΝΑΤΟ και να την αντικαταστήσουν με την Κύπρο και το Ισραήλ, και η Ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί άμεσα και στενά με την καινούργια Αμερικανική κυβέρνηση ….

Πρωθυπουργέ, Κύριε Μητσοτάκη, αφήστε τους άχρηστους Γερμανούς, τους καταστροφείς της Ελλάδας, οι οποίοι δεν έχουν κότσια κα δεν πρόκειται να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία…. Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι, αλλά και ότι συμφωνίες θα κάνετε με αυτούς, κυρίως με τους Αμερικάνους, μην ξεχνάτε ….ΜΟΝΟ με ανταλλάγματα!!Αγαπητοί μου φίλοι αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και φυσικά να μου το πείτε!Με αγάπη και εκτίμηση,Στέλιος Κυριμλής, ………»----------------------------------------------------------------------ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝΑπλώς για ενημέρωση…..Αμέσως μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, σας είχα γράψει ότι τα αποθέματα τροφίμων στις αποθήκες των Ταλιμπάν σύντομα θα τελειώσουν σε μερικές ημέρες και ότι εάν δεν βρουν τρόπους και μέσα χρηματοδότησης της Χώρας, από διεθνείς οργανισμούς η Κράτη, κυριολεκτικά θα πεινάσουν!

Όπως θα έχετε ακούσει και διαβάσει, πριν 1-2 εβδομάδες, Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με του αντίστοιχους Ταλιμπάν στο Κατάρ, όπου είχαν εκ βάθους συνομιλίες οι οποίες μετά από μερικές ημέρες κατέληξαν σε κάποια συμφωνία, όπου η Αμερική θα προμηθεύσει τους Ταλιμπάν με «ανθρωπιστική βοήθεια» κυρίως τρόφιμα και πρώτες ύλες ως αντάλλαγμα την ελεύθερη αποχώρηση από την Χώρα , Αμερικανών υπηκόων, όσοι από τους ντόπιους που δούλευαν για αυτούς, και άλλων ξένων υπηκόων. Η επιστροφή των Αφγανών γυναικών σε Κυβερνητικές θέσεις όπως και όλων των κοριτσιών πίσω σε σχολεία και Πανεπιστήμια της Χώρας, ήταν μέρος της συμφωνίας.

Αυτά μας είπαν τα ΜΜΕ,… αλλά την πραγματική συμφωνία που περιέχει πολλά άλλα και διάφορα, δεν μας την είπε κανείς!...και ‘όπως έγραψα, όλα αυτά σε 3-4 εβδομάδες μετά που έφυγαν οι Αμερικανοί και βέβαια αυτό ήταν μόνο η αρχή!!!....ΔΙΑΦΟΡΑΌπως θα το έχετε καταλάβει, στο μεγάλο παιχνίδι της Παγκόσμιας σκακιέρας, οι Ρώσοι, για τα συμφέροντα τους στην Συρία και το Ιράκ, ενεργοποίησαν την Τουρκία. Οι Αμερικάνοι έκαναν το ίδιο με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την Ανατολική Μεσόγειο. Βασικά από ότι κατάλαβα, οι Ρώσοι είναι αυτοί που ευθύνονται που δεν έγινε τελικά το Κουρδικό Κράτος, όπως είναι υπεύθυνοι και για την ήττα της Αρμενίας από το Αζερμπαϊτζάν, γιατί έτσι τους βόλευε!...

Ο πρόεδρος Μπάϊντεν πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τον τσαμπουκά της Κίνας, χωρίς όμως να προκαλέσει πόλεμο! Πολλά από αυτά που συμβαίνουν έχουν την αρχή τους εκεί. Είμαι σίγουρος ότι οι Αμερικανοί θα κάνουν τους Κινέζους να πληρώσουν πολλά για αυτά που δημιούργησαν (κορωνοϊό) και έκαναν παγκόσμια επίθεση σε όλους!...Απλώς δεν υπάρχει άλλος εκτός από τον Μπάϊντεν να κάνει αυτήν την δουλειά!

Πολλοί λένε ότι η Αμερική «ξοφλησε» κλπ., εγώ βλέπω ότι η Αμερική τώρα μπαίνει στην αντεπίθεση και θα την πληρώσουν η Κίνα , η Ρωσία και η Ευρώπη!....αλλά και η Τουρκία! Περιμένετε λιγάκι….Κινέζοι, Ρώσοι, Ευρωπαίοι αλλά και Τούρκοι, σύντομα θα…..κρυώσουν και θα πεινάσουν λιγάκι παραπάνω και αυτό θα είναι το μήνυμα που θα στείλει η Αμερική σε όσους νομίζουν ότι «ξόφλισε». Η Κίνα, παρ’ όλο που τα τελευταία χρόνια γέμιζε τις αποθήκες της με το χρυσό του κόσμου, δεν κατάφερε να γεμίσει τις αποθήκες της με τρόφιμα που χρειάζεται και εκεί είναι που θα την κτυπήσει η Αμερική!...Δυστυχώς στην πορεία, θα πεινάσει πολύς κόσμος, τουλάχιστον για ένα ορισμένο διάστημα. Ήδη η οικονομία της Κίνα το τελευταίο τρίμηνο, έχει χαμηλώσει αρκετά!...Η ετήσια ανάπτυξη της από 8.9 % που ήταν, έχει πέσει στο 4.8% , περίπου στο ήμισυ!....επίσης η μεγαλύτερη κτηματο-επενδυτική εταιρεία στον κόσμο EVERGRANDE ετοιμάζεται να κηρύξει στάση πληρωμών στο τεράστιο χρέος της που είναι

πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια….και αυτό έχει ταράξει τις αγορές!...Θα δούμε σύντομα τι επιπτώσεις θα έχει στην Κινέζικη Οικονομία!Η προσπάθεια αυτή όμως, μπορεί να εκτροχιασθεί από τον πρώην πρόεδρο Τράμπ, με τους οπαδούς του να δημιουργούν πολλά προβλήματα στο εσωτερικό της Χώρας των ΗΠΑ , τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν η Ρωσία και η Κίνα…. Και αυτό νομίζω ήταν ένας από τους λόγους που οι εδώ, έβαλαν «φρένο» στο Facebook!....με αρχικό πρόστιμο $ 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια για αρχή και βλέπουμε!...εξαρτάτε από το τι μέτρα θα πάρει η ηγεσία του Facebook…..Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη!..

Πριν μερικές ημέρες , σε συνέδριο τους, οι G-7 έλαβαν απόφαση να βάλουν μπλόκο στην παραπληροφόρηση, τα ψέματα και τα «fake news”από την Ρωσία και την Κίνα που προσπαθούν να στείλουν στην Δύση, μέσω Facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων και να επιρρεάζουν πολιτικώς τις διάφορες χώρες…. Με άλλα λόγια, με αυτή την απόφαση , τα 7 ισχυρότερα κράτη του Πλανήτη κήρυξαν πόλεμο σε Κίνα και Ρωσία….

Τώρα, υπάρχει πλέον μία παγκόσμια συνεργασία να αποτρέψουν την Κίνα και την Ρωσία, σε αυτές τις προσπάθειες τους παραπληροφόρησης σε όλον τον πλανήτη. Μπορεί να μην πάνε σε πραγματικό πόλεμο, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν περιφερειακές συγκρούσεις και κάπου-κάπου θα πέφτουν και μερικές η και πολλές βόμβες!!

Μέσα σε όλα αυτά, είμαστε και εμείς κάπως μπλεγμένοι με τους Αμερικάνους, οι οποίοι μεταφέρουν στρατό, τάνκς, αεροπλάνα, ελικόπτερα, μεγάλα και μικρά καράβια κλπ. ,…ίσως και πυραύλους, στην Αλεξανδρούπολη, δημιουργώντας έτσι έναν άξονα μαζί με την Βουλγαρία και Ρουμανία και την Ουκρανία, στο ΝΔ μέρος της Ρωσίας, που πραγματικά την έχει θορυβήσει!...για αυτό τώρα όλοι κάνουν επίδειξη των όπλων τους.

Όσο για την Τουρκία, δεν νομίζω την εμπιστεύεται κανείς καθόλου. Μόλις τελευταία, οι Ρώσοι έκαναν ρεζίλι την Τουρκία διαδίδοντας, ότι οι Τούρκοι δεν είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν ακόμα τους S-400, γιατί δεν άφησαν Ρώσους στρατιώτες και τεχνικούς να επανδρώσουν τους πυραύλους και ότι προσπάθησαν να τους συναρμολογήσουν μόνοι τους χωρίς την βοήθεια Ρώσων τεχνικών, για να μπορέσουν να «κλέψουν» ορισμένα στοιχεία του λογισμικού των…..χαχα…μα, αυτό δεν είναι μυστικό…..εγώ το έγραψα αυτό στις σκέψεις μου νο. 61, στις 1 Νοεμβρίου 2020!!!...Τι να πώ??ΣΚΟΠΙΑ….πάλι!

Από την Παμμακεδονική Ένωση, το έχουμε πεί πολλές φορές στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι ο Μακεδονικός αγώνας δεν έχει τελειώσει και θα συνεχίζουμε να το λέμε…..Μετά τους Σκοπιανούς, που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σε κάθε ευκαιρία το όνομα της Μακεδονίας, έρχεται τώρα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο σε επίσημο περιοδικό του αναφέρει τους γείτονες ως...«Macedonia»…..και δεν είναι το μοναδικό!....Ευτυχώς που η Ελληνική Κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εφαρμοστεί πλήρως η (προδοτική) Συμφωνία των Πρεσπών!!..Χαχα…. Γιατί επιμένει ο Πρωθυπουργός να στέλνει υπουργούς στα Σκόπια και να τους παρακαλούν να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα???...αυτό δεν θα γίνει από τους Σκοπιανούς ΠΟΤΕ!!!...το γνωρίζουμε όπως γνωρίζουμε ότι η συμφωνία αυτή είναι άκυρη και δεν πρόκειται να περάσει ποτέ από την Βουλή των πραγματικών Ελλήνων!!!

Την παραπάνω αποκάλυψη την έκανε μία Ελληνοκύπρια πολιτικός, και πρόεδρος της ''Αλληλεγγύης'', η Ελένη Θεοχάρους την οποία την ευχαριστούμε από καρδιάς!

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣΣυγχαρητήρια πάλι στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στην Κυβέρνηση του, για τις Αμυντικές Συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα με την Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δύο αυτές συμφωνίες είναι πολύ σημαντικές. Εγώ πιστεύω είναι περισσότερο πιο σημαντικές από Φρεγάτες, Κορβέτες, Αεροπλάνα κλπ. γιατί έχουμε τώρα δύο υπερδυνάμεις του Πλανήτη στο πλευρό μας που μπορούν να υπερασπισθούν μαζί μας, τα ιδανικά μας, τις αξίες μας, και το δίκαιο μας!!! ( α, μην ξεχάσουμε και τα συμφέροντα τους).

Φίλοι μου, αυτήν την στιγμή η Ελλάδα είναι στην καλύτερη θέση όσο ποτέ!!!... Οπότε εάν η Τουρκία και η Γερμανία θέλουν ένα «θερμό» επεισόδιο, για να ξεκαθαρίσει τάχα το τοπίο και να ησυχάσουν τα πράγματα, να είσαστε σίγουροι ότι θα είναι τόσο θερμό, που η Τουρκία θα καίγεται για πολύ καιρό!... Τους περιμένουμε…η μάλλον, αυτοί να μας περιμένουν γιατί τώρα που δεν θα κρύβονται πίσω από στημένες πλάτες της Γερμανίας και της Αγγλίας, εμείς μπορούμε να τους κτυπήσουμε όταν θέλουμε και εκεί που δεν θα το περιμένουν, και αυτήν την φορά με την ευλογία των συμμάχων μας!!!

Αλλά…όπως οι Τούρκοι, δυστυχώς έτσι και ο Α.Τσίπρας, το ΚΚΕ και ο Γ. Βαρουφάκης, είναι εναντίον της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας και αυτό το έδειξαν πριν μερικές ημέρες στην Ελληνική Βουλή και μάλιστα πήραν και συγχαρητήρια από την Τουρκία για την Πατριωτική τους στάση!!!... Θα τρελαθώ!!!! Άντε τώρα και εγώ να χαρακτηριστώ «φασίστας» ( έτσι με αποκάλεσαν στα συλλαλητήρια) , που έβαλα στο ίδιο τσουβάλι όλους αυτούς τους ανθέλληνες!.... Τα γεγονότα όμως, θέλω δεν θέλω, εκεί με οδηγούν!!!! Αγαπητοί μου φίλοι, Έλληνες και Ελληνίδες, σας παρακαλώ, μην τους ξεχνάτε όλους αυτούς όταν έλθει ο καιρός να ψηφίσετε!....Είναι καιρός να καθαρίσει η …κόπρος του Αυγεία από την Ελληνική Βουλή!!!!

Εντάξει, οι συμφωνίες δεν είναι τέλειες έτσι?...Αναμφίβολα εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε την Πατρίδα μας και βέβαια θα είμαστε μόνοι μας. Αυτό δεν θα το κάνει κανένας άλλος! Αυτό που θα κάνουν οι Σύμμαχοι είναι, ότι ίσως να προσπαθήσουν να βάλουν ορισμένα μπλόκα, να προστατεύσουν τα νώτα μας και φυσικά να περιορίσουν το μέγεθος του πολέμου!….ΤΖΟΡΤΖ ΤΣΟΥΝΗΣΟ καινούργιος Αμερικανός πρέσβης Τζόρτς Τσούνις είναι Έλληνας στην καταγωγή και παιδί της Ομογένειας. Πρόκειται για ένα σημαντικά θετικό γεγονός που τιμά την Ομογένεια, και που ξαναζωντανεύει το ενδιαφέρον των εδώ γεννημένων παιδιών μας, δεύτερης και τρίτης γενεάς, με τα κοινά της Ελλάδας και που θα συμβάλει στην ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Ο Τσούνης είναι ευρύτερα γνωστός στην Ομογένεια από την συμμετοχή του και προσφορά του σε διάφορες οργανώσεις μας, μερικές εκ των οποίων όπως η HALC, PSEKA και η Παμμακεδονική Ένωση, είναι καθαρά εθνικής αποστολής.
Επίσης πολύ καλές είναι και οι σχέσεις του με την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι γιος μεταναστών, που πέρασε πολλά καλοκαίρια ως παιδί στην ιδιαίτερη πατρίδα των γονιών του κι αργότερα επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα με την δική του οικογένεια.

Είναι φίλος με τον πρόεδρο Τζο Μπάϊντεν, για πάνω από 20 χρόνια, από τότε που ο σημερινός πρόεδρος ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια θέση-«κλειδί» στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής, την οποία σήμερα κατέχει ο στενός φίλος του και φυσικά δικός μας φίλος , ο φιλέλληνας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
Πρόκειται για πολύτιμες σχέσεις που θα τον βοηθήσουν καθοριστικά να αποφεύγει τις τρικλοποδιές που του βάζουν οι διάφοροι μεγάλοι και πληρωμένοι του αμερικανικού κατεστημένου του ΥΠΕΞ, που ήδη ξεκίνησαν με σχόλια το ότι δεν είναι διπλωμάτης καριέρας κλπ.κλπ… είναι απολύτως εξοργιστικό να κατηγορείται ένας ομογενής μας ως ακατάλληλος για την θέση αυτή, επειδή δεν είναι διπλωμάτης καριέρας, όταν τόσοι και τόσοι άλλοι μη διπλωμάτες, διορίζονται σε σημαντικότατες θέσεις, ανάλογα με τις χρηματικές δωρεές που κάνουν στο κόμμα!...Έτσι δουλεύει εδώ το σύστημα!!!

Δυστυχώς και στην Αθήνα υπάρχουν μερικά πουλημένα ΜΜΕ , που γνωρίζουμε ότι παίρνουν «φακελάκια» από ξένες πρεσβείες, αλλά και κόμματα, που ακολουθούν την ίδια τακτική έναντι των ομογενών, και κάνουν την ίδια κριτική στον Τσούνη. Καταλάβατε πώς αισθάνεται η Τουρκία με αυτήν την επιλογή??...και θα κάνουν ότι μπορούν και θα πληρώσουν όσα χρειαστούν για να την εκτροχιάσουν !!!

Η συμβουλή μου είναι να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Να θυμόμαστε πάντα, ότι ο Τζόρτζ Τσούνης, όσο «΄Ελληνας» κι αν είναι, θα είναι πάντοτε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα… Θα είναι βέβαια ένας πρέσβης με αγάπη και με ενδιαφέρον για την χώρα της καταγωγής του, αλλά θα είναι ,όπως και θα πρέπει να είναι, ο Αμερικανός πρέσβης!
΄Εχοντας πει αυτό, η υποψηφιότητα αυτού του ευφυή, πεπειραμένου, παραδειγματικού οικογενειάρχη, βαθιά ποτισμένου ομογενή με αγάπη για την Ομογένεια και την Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τις σχέσεις της Αμερικής με την Ελλάδα. Εύχομαι, λοιπόν, όπως η υποψηφιότητά του εγκριθεί σύντομα από την Γερουσία και να αναλάβει τα καθήκοντά του στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Μια πρεσβεία που χωρίς αμφιβολία θα έχει τις πόρτες της ανοιχτές και στην Ομογένειά μας….Το θέλουμε και το ελπίζουμε.Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε… και εάν δεν τις επιθυμείτε, μπορείτε να μου στείλετε την λέξη ΣΤΟΠ και θα σταματήσω να σας τις στέλνω. .

 

Με αγάπη και εκτίμηση,

 

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.CArea,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

 

 

 

Steve A. Kirimlis, VP

Courtesy Title & Escrow Corp.

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301           8133 Leesburg Pike, Suite 380

Bethesda, MD 20817                                 Tysons Corner, Vienna, VA  22182