Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Οι κερκόπορτες της κυβερνητικής πολιτικής.

Giorgos Paraschos

 

Όλοι οι σοβαροί Έλληνες:
-Τάσσονται υπέρ της αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία αφού θωρακίζεται η χώρα.
Όμως η δηλωμένη θέση του Μητσοτάκη για αμοιβαίες υποχωρήσεις στον διάλογο με την Τουρκία και η με βάσει την διζωνική ομοσπονδία επίλυση του Κυπριακού αφήνουν ανοικτές κερκόπορτες στην εθνική πολιτική και έτσι αποθρασύνονται οι Τούρκοι.
Τα ίδια ισχύουν για τους Σκοπιανούς που αποθρασυνονται από την ερμαφρόδιτη πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στην εφαρμογή των όρων της Συμφωνίας των Πρεσπων.
-Ξέρουν ότι έχουν περιοριστεί πολύ οι εισαγωγές λαθρομεταναστών, αλλά και ότι πάλι μπαίνουν αρκετοί που αυξάνουν τους εκατοντάδες χιλιάδες που ήδη υπάρχουν από παλιά και έχουν εποικίσει περιοχές της χώρας.
Όμως η αντινατιβιστική θέση του Κυριάκου, η δηλωμένη του διάθεση να τους ενσωματώσει και η πρακτική να τους χορηγείται άσυλο αφήνει ανοικτή την κερκόπορτα για τον εξισλαμισμό της χώρας, με το δεδομένο ότι αυτοί κάνουν πολλά παιδιά, με πολλές περιοχές της να έχουν ήδη γίνει Καμπούλ.
-Θέλουν να παταχθεί η ανομία της αριστεράς και των συνδικαλιστών της.
Όμως ο δηλωμένος σεβασμός του Κυριακού προς τους αγώνες της αριστεράς, που φαίνεται στην πράξη αφού η αριστερά ηγεμονεύει στον δημόσιο βίο, είναι μια ανοικτή κερκόπορτα που υπονομεύει κάθε προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της χώρας αλλά και το φρόνημα των Ελλήνων, αφού η ιστορία του Έθνους διαμορφώνεται από τους ανθέλληνες αριστερούς που έχουν κατακλύσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα ΜΜΕ.
-Θέλουν να λειτουργούν ανεξάρτητα όλοι οι θεσμοί της δημοκρατίας.
Όμως το πρωθυπουργικοκεντρικό μοντέλο είναι μια κερκόπορτα για την αντιθεσμική διακυβέρνηση της χώρας.
-Απορρίπτουν τις νεομαρξιστικές πολιτικές του δικαιωματισμού και της πολιτικής ορθότητας.
Όμως ο Κυριάκος έχει ανοίξει όλες αυτές τις κερκόπορτες που υπονομεύουν την δημοκρατία.
-Θέλουν η Ελλάδα να έχει ισχυρή οικονομικά και ξέρουν ότι χωρίς αυτόν τον παράγοντα δεν μπορεί να έχει ούτε σοβαρή άμυνα ούτε ανεξάρτητη  εξωτερική πολιτική.
Όμως βλέπουν ότι η χώρα δεν απαλλάσσεται από τις παθογένειες του παρελθόντος που είναι η ισχυρή γραφειοκρατία, το φορομπηχτικό οικονομικό μοντέλο, ο κρατισμός και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες.
Αυτές είναι κερκόπορτες που δεν αφήνουν να γίνουν επενδύσεις ώστε ο ιδιωτικός τομέας να παράγει πλούτο που θα αυξήσει το ΑΕΠ, αφού μόνον έτσι θα μειωθεί το μεγάλο χρέος της χώρας και των νοικοκυριών.

Όλες αυτές οι κερκόπορτες δείχνουν την πραγματική βούληση του  πρωθυπουργού που είναι η διατήρηση του ίδιου πολιτικού στάτους όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα εναλλάσσονται στην εξουσία και θα εφαρμόζουν το ίδιο κρατικίστικο μοντέλο διακυβέρνησης, με διαφοροποιήσεις ως προς το ύφος και τον τρόπο, το οποίο όμως χρεοκόπησε την χώρα.
Αυτές οι κερκόπορτες μπορούν να κλείσουν ερμητικά μόνον με φιλελεύθερες πατριωτικές πολιτικές που θα κάνουν άμεσες δομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα καταστήσουν την χώρα ανταγωνιστική, θα την εκσυγχρονίσουν γιατί μόνον τότε θα αποκτήσουμε ισχυρή οικονομία και άμυνα και θα έχουμε υπολογίσιμη βαρύτητα στην εξωτερική πολιτική.