Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΣΛΑΒΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ Ο Toni Deskoski, καθηγητής διεθνούς ιδιωτικού δικαίου και διεθνούς δικαίου διαιτησίας στη Νομική Σχολή “Iustiniana Prima” στα Σκόπια, πιστεύει ότι ο ήλιος από το Kutles είναι “το μεγαλύτερο φυτό του Μακεδονισμού”.

 

Η σημαία με τον Ήλιο από τη Βεργίνα δεν είναι εθνική σημαία της πΓΔΜ. Ήταν κρατικό μόνο για τρία χρόνια και αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη.

Ούτε οι άνθρωποι των Ιλίντεν ούτε οι αντιστασιακοί στον Εθνικό Απελευθερωτικό Πόλεμο ήξεραν αυτό το σύμβολο. Αυτή η σημαία είναι η μεγαλύτερη φάρσα του Μακεδονισμού. Πρέπει να απορρίψουμε ομόφωνα και να απαλλαγούμε από αυτό το ελληνικό σύμβολο.

«Αφήστε τους Έλληνες να δοξάσουν τα σύμβολα τους», σχολίασε ο σύζυγος της πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ρενάτα Ντεσκόσκα κάτω από τη δημοσίευση στο Facebook ενός από τους ιδρυτές του Εθνικού Συμβουλίου της πΓΔΜ, Ρόμπερτ Μίλσκι.

Ο Deskoski ήταν μέλος της ομάδας που εκπροσώπησε τα Σκόπια στη διαμάχη με την Ελλάδα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη το 2011 για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας.

 

 

Από το: republika

https://www.votegreece.gr/