Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 84 5 Νοεμβρίου, 2021

Στέλιος Κυριμλής

 

Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας, τελευταία πολλά συμβαίνουν παντού, άλλα με ενοχλούν, άλλα με λυπούν, άλλα με χαροποιούν και πάρα πολλά με αφήνουν αδιάφορο. Προσπαθώ λοιπόν τα μερικά που με ενδιαφέρουν, να τα καταλάβω και να τα βάλω σε μία τάξη στο μυαλό μου, για να μπορέσω να λειτουργήσω στην καθημερινότητα μου και εγώ σαν άνθρωπος.

 

 

ΓΕΝΙΚΑ

 

Δεν είναι μυστικό, πιστέψτε με, οι περισσότεροι, αν όχι όλες οι μεγάλες  Πετρελαϊκές Εταιρείες, εδώ και πολλά χρόνια, υποθάλπουν όχι μόνο τις εγχώριες αλλά

και Διεθνείς Συμφωνίες για τις κλιματικές αλλαγές.

Εδώ στην Αμερική, οι διάφορες κυβερνήσεις, από πολλά χρόνια πριν, τους παραχώρησαν τεράστιες εκτάσεις κρατικής Γης για καινούργιες γεωτρήσεις, που ποτέ δεν έκαναν, τους χρηματοδότησαν με υπέρογκα ποσά όλα αυτά τα χρόνια για έρευνα και ανάπτυξη νέων πηγών  ενέργειας, όπως π.χ. η «πράσινη ενέργεια»,  αυτοί όμως πάντα χρησιμοποιούσαν  διάφορες δικαιολογίες και εμπόδια σε όποια πρόοδο και γενικά προχωρούσαν πάρα πολύ σιγά , γιατί όπως γνωρίζετε, τα κέρδη ήταν όχι μεγάλα…ήταν τεράστια!

Η ενοχή τους θεωρείται τόσο μεγάλη, που μικτή επιτροπή από το Κογκρέσο, κάλεσε όλους τους διευθύνοντες συμβούλους από  εταιρείες κολοσσούς όπως π.χ.  ΕXXON,  SHELLCHEVRON, κ.α. να καταθέσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις  Γερουσιαστών οι οποίοι εάν κρίνουν ότι έσφαλαν , μπορούν να ζητήσουν και την δικαστική τους δίωξη και να αντιμετωπίσουν μεγάλες χρηματικές κυρώσεις αλλά και προσωπικές τιμωρίες.

Οι Κυβερνήσεις των Χωρών που πλήγωνται συνεχώς από τις διάφορες θεομηνίες, κυρίως φωτιές, καταστροφές δασών, γεωργικών καλλιεργειών, ηλεκτρικών δικτύων, οικιών, κλπ., αντιμέτωπες τώρα συχνά με την πραγματική κλιματική αλλαγή και τις τεράστιες ζημίες , υλικές αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό, έβαλαν κυρώσεις και έσφιξαν τα λουριά γενικά  σε όλες τις πετρελαϊκές εταιρείες  για να επιβάλουν κάποια πίεση τέλος πάντων στην συμπεριφορά τους και να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν νέες πηγές ενέργειας. Οι κυρώσεις αυτές εκτός του αναμενόμενου αποτελέσματος , λόγω του κορονοϊού και γενικά την άσχημη κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία, έφεραν δυστυχώς και «παράπλευρες απώλειες»….που δεν τις περιμέναμε.

Γενικά, πολλές Χώρες ελάττωσαν την πρωτογενή παραγωγή τους, με αποτέλεσμα λιγόστεψαν και τα εγχώρια αγαθά, κυρίως τρόφιμα, οπότε αυξήθηκαν οι εισαγωγές,  αυξήθηκε η τιμή του πετρελαίου, προώθησαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την πράσινη ενέργεια , αύξησαν τις ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα που θα πρέπει να ελαττώσουν οι διάφορες Χώρες του Πλανήτη (κυρίως στις αναδυόμενες Οικονομίες), αυξήθηκε η τιμή του ρεύματος για τα σπίτια και νοικοκυριά, αυξήθηκαν οι συσκευασίες όλων των προϊόντων(λόγω έλλειψη ξυλόπολτου) αυξήθηκαν οι μεταφορές, μπλόκαραν τα τελωνεία με τις αυξήσεις εισαγωγών και τελικά αυξήθηκαν τα προϊόντα.!!!!

Το εργαζόμενο δυναμικό στον δυτικό κόσμο έχει ελαττωθεί. Πολλοί θάνατοι, και πολλά  κρούσματα από τον κόβιτ, πολλοί εργαζόμενοι  σε διάφορες υπηρεσίες που αρνούνται  να εμβολιασθούν, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, και ο κόσμος και γενικά το σύστημα δεν τροφοδοτείται ούτε εξυπηρετείται κανονικά,

οπότε, μεγάλη έλλειψη  πολλών προϊόντων στον καταναλωτή…. κλπ.κλπ…. και αυτό πάει αλυσίδα!....

Γενικά αυξήθηκε το Παγκόσμιο χρέος και ελαττώθηκε το ρευστό χρήμα που υπάρχει σε κυκλοφορία και αύξησε τον πληθωρισμό…..αυξήθηκε και η τιμή του ανύπαρκτου νομίσματος(Bitcoin) όπου ξανά έκαναν χρήματα αυτοί που το πούλησαν, έχουμε όμως αυτούς που το αγόρασαν σε υπέρογκη τιμή και ακόμη το έχουν!....Οι οικονομίες που είχαν πάρει φωτιά, κυρίως της Ρωσίας και της Κίνας, ξαφνικά έβαλαν φρένο και πήραν βουτιά!...Η ανάπτυξη της Κίνας π.χ. από 8.9% πήγε στο 4.7% σε χρόνο μηδέν!! Αυτή δε της Τουρκίας, όπως και το νόμισμα της, συνεχίζει την κατρακύλα, με την λίρα να κοντεύει σχεδόν τις 10 λίρες στο δολάριο!!!

Η Ελλάδα, αν και κάπως σε λίγο καλύτερη μοίρα, θα δανεισθεί περίπου $ 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε 6 δόσεις , το 2022…..

 

ΕΛΛΗΝΟ_ΤΟΥΡΚΙΚΑ

 

Η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση, συνειδητοποίησε ότι η διπλωματία μπορεί να πάει μέχρι ένα όριο. Αλλά η Εθνική ασφάλεια απαιτεί ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και σύγχρονα οπλικά Συστήματα. Οι Τούρκοι, λόγω της συμπεριφοράς της Ελλάδος τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν σχηματίσει την εντύπωση πως η Ελλάδα είναι πολιτικά απρόθυμη να απαντήσει στις Τουρκικές προκλήσεις Και να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα αλλά και την δική της κυριαρχία. Αυτό κάνει τους Τούρκους ακόμα πιο επιθετικούς. Όταν οι Τούρκοι δεν βλέπουν Ελληνικά αντίμετρα στην επιθετικότητα τους,αυτό πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες η Τουρκία να προχωρήσει σε κάποιο «θερμό επεισόδιο» που να έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Καλές οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ αλλά δεν είναι τέλειες και έχουν τα όριά τους.

Με προβληματίζει πολύ η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη προς το κανάλι Mega με τον Γιάννη Πρετεντέρη, όπου είπε ότι «…..θα τα βρούμε μόνοι μας με την Τουρκία και είμαι σε επικοινωνία με τον Ερντογάν»……Αυτό, όχι μόνο με προβληματίζει ,αλλά και με τρομάζει, γιατί οι Αμερικάνοι όχι μόνο το υποστηρίζουν αλλά και πιέζουν την Ελλάδα για διάλογο και πολύ φοβάμαι ότι ο κ. Μητσοτάκης μας στέλνει μηνύματα…..Εάν τελικά οι Αμερικάνοι κάνουν μία βάση σε νησί του Αιγαίου, π.χ. Σύρο η Λήμνο, όπως το συνιστά  ο πρώην υφ. Εξ.  Μάικλ Ρούμπιν, τότε είμαι σχεδόν βέβαιος, ότι ο Μητσοτάκης θα συμφωνήσει στην αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου όπως ζητούν οι Τούρκοι!!!....και τότε οι Αμερικάνοι δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ!....Ελπίζω και εύχομαι να είναι μόνο φαντασία μου….

Αν και -όπως είναι αναμενόμενο– οι αρμόδιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ανοίγουν όλα τα χαρτιά τους προς τους Έλληνες ομολόγους τους, έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η Ουάσινγκτον προβλέπει ότι οι επόμενοι μήνες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι “δύσκολοι” και μέσα από το State Department,  Διπλωμάτες με πολύχρονη πείρα στην Τουρκία, κάνουν λόγο ακόμα και για κάποια «παράτολμη κίνηση» από τους Τούρκους και τον  Ταγίπ Ερντογάν….τι να πώ, …αυτό δεν είναι πίεση??? μην τρελαθούμε τώρα..….

Φίλοι μου, το έχω γράψει πολλές φορές……μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά εγώ βλέπω σε βάθος χρόνου,  την ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνούν, όπως έγινε στο παρελθόν με την ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, με μια πολιτική, χωρίς σοβαρή αντιπολίτευση, ένα κόμμα με δύο αρχηγούς, και βέβαια δύο Αφεντικά, Γερμανούς και Αμερικάνους . Τώρα, δεξιοί και  αριστεροί, είναι αυτοί  που θα ονομάζονται «προοδευτικοί» και θα ακολουθούν μία γραμμή με εντολές από έξω.!

Και τώρα που οι πολιτικοί έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και βλέπουν ότι δύσκολα θα βρούν «πελάτες» (ψηφοφόρους), το ρίχνουν στη συνεργασία.!!!....Γιατί?...τι συμφέροντα έχουν?..... μήπως…..«σε βοήθησα στις Πρέσπες,… βοήθησε με στα νησιά» ??....λέω εγώ τώρα!!.

Το μόνο που θέλω να σας υπενθυμίσω είναι, όταν θα έλθουν οι εκλογές να σκεφτείτε πάρα πολύ καλά για ποιόν θα ψηφήσετε….ζυγίστε τα γεγονότα, την αξιοπιστία των πολιτικών και το πως και εάν ψήφησαν για τα Εθνικά μας συμφέροντα και το καλό της Πατρίδας και ανάλογα και εσείς αποφασίζετε ποιόν θα στηρίξετε.

 

ΑUKUS

 

Στην συνάντηση των G20, τελικά έγινε, όπως και η συνάντηση του Ερντογάν με τον πρόεδρο Μπαϊντεν, αν και ο Λευκός Οίκος μέχρι τελευταία στιγμή δεν έδινε διαβεβαιώσεις για αυτό. Δεν γνωρίζω, αλλά έχω την υποψία ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του εδώ στην Ουάσιγκτον, ίσως να μετέφερε και κανένα μήνυμα από τον Ερντογάν που να τον παρακαλούσε για μία συνάντηση……Εντάξει, δεν έχει και τόσο πολύ σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ερντογάν έφυγε με άδεια χέρια και χωρίς υποσχέσεις.

Το Κογκρέσο ήταν και είναι σαφές στις κυρώσεις που επέβαλε, ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν θα πάρει στρατιωτική βοήθεια εάν δεν απαλλαγεί από τo πυραυλικό σύστημα S-400, αλλά την έβγαλαν και από το πρόγραμμα των F-35, και ο Μπάϊντεν δεν έκανε εκπτώσεις!.... οι Τούρκοι εάν δεν συμμορφωθούν και  συνεχίσουν, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ θα φέρει στην Βουλή νομοθεσία να βάλει κυρώσεις και στα εξαρτήματα που αγοράζουν για τα μη επανδρωμένα σκάφη τους…..αλλά φίλοι μου, όπως και σε κάθε νόμισμα, υπάρχουν δύο όψεις…..και αναρωτιέμαι….γιατί λοιπόν δεν σταματούν οι πιέσεις προς την Ελλάδα για τα νησιά μας???

Από ότι βλέπω, και το έχω αναφέρει στο παρελθόν, τουλάχιστον πριν 3 χρόνια, ο στόχος της Αμερικής ήταν και είναι η Κίνα. Η συμφωνία που πρόσφατα υπέγραψαν η Αμερική, η Αυστραλία και η Βρετανία είχε ακριβώς αυτόν τον στόχο. Με όπλα και μέσα τελευταίας τεχνολογίας, σύντομα θα δοθεί η ικανότητα στην Αυστραλία να φτάνει στα παράλια της Κίνας χωρίς να ανιχνεύεται και να περιορίσει την επιθετικότητα της Κίνας. Πιστεύω ότι σύντομα, η Ινδία και Ιαπωνία  θα εισέλθουν σε αυτήν την συμμαχία.

Ο ανταγωνισμός της Αμερικής με την Κίνα δεν είναι μόνο στρατιωτικός, αλλά και οικονομικός και η συμφωνία αυτή θα έχει πολλές και βαθιές επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα για την Ελλάδα. Οι Γάλλοι μπορεί να θύμωσαν με αυτή την συμφωνία αρχικά, αλλά σύντομα συμφώνησαν με την Αμερική και ανέλαβαν την ηγεμονία της περισσότερης Ευρώπης, εκτός από Γερμανία και Σκανδιναβικά κράτη.

Την Γερμανία την άφησαν να αντιμετωπίσει την Ρωσία μόνη της και είμαι σίγουρος ότι η Ρωσία με όπλο την ενέργεια, θα εκβιάσει και θα στρυμώξει την Γερμανία σκληρά!...Αυτή που δεν αποφάσισε ακόμη με πιο μπλόκ θα συμμαχήσει ,είναι η Ισπανία, η οποία αντιμετωπίζει δικά της ενεργειακά προβλήματα με την Αλγερία.

Η Γαλλία, με την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα σπρώξει και την Ιταλία να κάνει το ίδιο μαζί μας, και μαζί με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο, έχουν πλέον αναλάβει την κυριαρχία της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο!. Αυτό που συμβαίνει είναι ο αναπροσδιορισμός των Εθνικών προτεραιοτήτων της Αμερικής από την Ευρώπη και Ρωσία προς την Κίνα.

Με την Αμερική να απομακρύνεται από την Ευρώπη, σημαίνει ότι οι σημερινές φαινομενικά αρμονικές σχέσεις των Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ τους, θα διαταραχθούν και θα τεντωθούν πολύ περισσότερο, με την κάθε μία να παίρνει όλο και περισσότερο τον δικό της δρόμο και να προστατεύει αποκλειστικά τα δικά της συμφέροντα. Για αυτόν τον λόγο η Τουρκία προσπαθεί να γίνει μια περιφερειακή δύναμης που δεν φοβάται ούτε ακούει την Ευρώπη, αλλά μόνο ζητάει…..Όσο και να μας κουνάει το δάκτυλο η κ. Μέρκελ να κάνουμε υποχωρήσεις και να δίνουμε αυτά που της υπαγορεύει και ζητάει ο Ερντογάν, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα πρέπει να κάνει πίσω βήμα, αλλά θα έπρεπε να ανακηρύξει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια,(γνωρίζω ότι διαφωνούν Ρώσοι και Αμερικάνοι) και επίσης να θέτει και τις απαιτήσεις της Ελλάδος για τα 280 δισεκατομμύρια δολάρια για τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας χρωστάει η Γερμανία!...Τώρα, γιατί δεν το έκαναν ούτε ο κ. Μητσοτάκης αλλά ούτε η κ. Σακελαροπούλου, ούτε κανένας άλλος…..αυτό είναι τραγικό γιατί χάσαμε μία χρυσή ευκαιρία!!!...βέβαια μερικοί κατηγορούν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι τάχα συμβιβάστηκε με τους Γερμανούς για αυτό το θέμα, την δεκαετία του 1950 για τους Έλληνες εργασιακούς μετανάστες ….αλλά κανείς δεν μας δίνει στοιχεία ούτε ντοκουμέντα.

 

SKOPIA

Όπως θα έχετε ήδη μάθει η διαβάσει, ο Ζόραν Ζάεφ  παραιτήθηκε από πρωθυπουργός της Χώρας του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την συντριπτική ήττα που υπέστη το κόμμα του στον δεύτερο γύρο των δημοτικών   εκλογών. Ο Ζάεφ αφού εξυπηρέτησε τα σχέδια της Γερμανίας ήταν καιρός να φύγει εκαι έφυγε πρόωρα.. Τώρα ανέλαβε το κόμμα VMRO όπου οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι ορκίζονται στην «Μακεδονία»!!! Οι Σκοπιανοί τώρα, ουσιαστικά κατήργησαν τις «Πρέσπες» στην πράξη αφού πρώτα πέτυχαν τους σκοπούς τους και μπήκαν στο ΝΑΤΟ.….Η Ελλάδα τί κάνει τώρα κ. Κοτζιά?? Σας τα λέγαμε αυτά στην συνάντηση μας στο Blair House στην Ουάσιγκτον, εάν θυμάστε!..... Κάτι μου λέει ότι δεν τελειώσαμε με αυτόν τον τύπο και ότι ίσως πάει για ψηλότερα αξιώματα στην Ευρώπη … το μέλλον του πιστεύω είναι ήδη προδιαγεγραμμένο … πώς θα αφήσουν οι Ευρωπαίοι ένα τέτοιο βλακώδες χαμόγελο σαν  του Ζάεφ να πάει χαμένο???....ένα χαμόγελο που πείρε τα σώβρακα  Ελλήνων πολιτικών και του έδωσαν ότι ζήτησε και χωρίς ανταλλάγματα???  Από την άλλη μεριά, υπάρχει πιθανότητα ο Ζάεφ να  παίζει παιχνίδι κουτοπόνηρο, για να αναγκάσει τους Δυτικούς να πιέσουν τους Βουλγάρους, να αποσύρουν το βέτο για την ένταξή τους στην Ε.Ε.     Δεν καταλαβαίνω πως συνεχίζουν οι Έλληνες πολιτικοί να συζητούν μαζί του και να θέλουν να επικυρώσουν τα μνημόνια της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή, χωρίς οι Σκοπιανοί να έχουν κάνει τίποτε από τα συμφωνηθέντα μέχρι τώρα και με τις άπειρες παραβιάσεις γενικά από όλους τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, από ακαδημαϊκούς, στρατιωτικούς κλπ. όπως αναφορές σε σκέτο «Μακεδονία» σε όλα τα βιβλία τους,  στα αρχαία Ελληνικά αγάλματα του Φιλίππου και Μ. Αλεξάνδρου που υπάρχουν σε πλατείες και κυβερνητικά κτήρια, στον Ήλιο της Βεργίνας, σε αλυτρωτικούς Χάρτες που περιέχουν Ελληνικά εδάφη, αναφορά για καταγωγή των Σκοπιανών από τους αρχαίους Έλληνες, στον Εθνικό τους ύμνο που αναφέρεται στην Μακεδονία, σε Ελληνικά μνημεία, καμία αλλαγή ούτε στο σύνταγμα τους , αλλά ούτε στα σχολικά βιβλία…και πολλά άλλα.                                

 Ο γεωπολιτικός αναλυτής και καθηγητής Δρ. Ιωάννης Μάζης φωνάζει και μας λέει, σε όλα τα κανάλια, ότι η συμφωνία είναι άκυρη από την αρχή, όπως λέγαμε και εμείς στην Παμμακεδονική Ένωση!!!....Εάν πάτε στο YOUTUBE, θα δείτε πολλές συνεντεύξεις του κ. Μάζη , αλλά και άλλων αναλυτών για αυτό το θέμα.

  1. η συμφωνία δεν υπογράφηκε από τους προέδρους και των δύο κρατών. Ο δικός μας Παυλόπουλος την υπέγραψε αμέσως,  αλλά όχι ο Σκοπιανός πρόεδρος Ιβάνωφ! (πολύ αργότερα την υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής αλλά αυτό δεν ισχύει)…..2.
  2. Τουλάχιστον 7 μέλη της Σκοπιανής Βουλής κατηγορήθηκαν και τιμωρήθηκαν και φυλακίστηκαν για δωροδοκία και τους έβγαλαν από την φυλακή για να ψηφίσουν. Σύμφωνα με την συμφωνία, δεν μετράει η ψήφος των γιατί «αγοράστηκαν»….
  3. Ο κ. Κοτζιάς κατηγορήθηκε από πολλούς και μέσα από το κόμμα του αλλά και από άλλους στην Βουλή, ότι πήρε περίπου $ 50 εκατομμύρια δολάρια, αυτός και ο Τσίπρας για να εκτελέσουν αυτήν την συμφωνία. Πρόσφατα, ο Πάνος Καμμένος είπε δημόσια στην Ελληνική τηλεόραση, ότι η αιτία που δεν παραιτήθηκε ήταν γιατί είχαν «αγοραστεί» και οι 9 βουλευτές του και δεν θα βοηθούσε η παραίτηση του. Τελικά ψήφησε κατά της συμφωνίας αλλά όχι οι βουλευτές του.

Το παράξενο είναι ότι, με κυβέρνηση Μητσοτάκη,  κανένας από την Βουλή ούτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης η εισαγγελέας δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει μία εξεταστική επιτροπή να ερευνήσει εάν αυτά που είπε ο Καμμένος ήταν σωστά…(εμείς γνωρίζαμε ότι ήταν σωστά!)…Καταλαβαίνετε τώρα το βρώμικο παιχνίδι και από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να φέρει την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή για επικύρωση των μνημονίων της..??? Μέχρι και διαγραφή από το κόμμα απείλησε τους βουλευτές ο Μητσοτάκης, εάν δεν ψήφιζαν!

Πάντως, η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει  με τον πιο δυνατό τρόπο την υποτέλεια του πολιτικού μας συστήματος σε ξένες δυνάμεις. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι, Έλληνες πολιτικοί, Τσίπρας και Κοτζιάς, παρέδωσαν στους Σκοπιανούς τον όρο «Μακεδονία», τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, προκειμένου να ικανοποιήσουν την ιδεολογία τους, τους ιδεολογικούς τους προγόνους αλλά πάνω απ’ όλα να ικανοποιήσουν με δουλικό τρόπο τις επιθυμίες συγκεκριμένων μεγάλων δυνάμεων με αντάλλαγμα μεγάλου χρηματικού ποσού, σύμφωνα με τον συνεταίρο τους Πάνο Καμμένο σε ζωντανή συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι…..Σε αυτές τις επιθυμίες υποτάσσεται τώρα το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας μας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τολμάει να αμφισβητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το πλήθος των παραβιάσεών της από τα Σκόπια.

Εμείς ως Έλληνες, έχουμε καθήκον να αντισταθούμε κατά αυτής της συμφωνίας. Να μην την αποδεχτούμε ποτέ. Δεν πρέπει αυτή η συμφωνία να γίνει μέρος ούτε της ιστορίας μας αλλά ούτε της καθημερινότητάς μας. Για εμάς η ονομασία του γειτονικού μας κράτους ήταν και είναι «Σκόπια» και οι Μακεδόνες ήταν και είναι μόνο Έλληνες. Αγαπητέ κ. Δένδια σταματήστε να λέτε ότι η συμφωνία έγινε μεταξύ Κρατών και όχι Κυβερνήσεων και πρέπει να την σεβαστούμε,       της λείπουν πολλές υπογραφές για να είναι συμφωνία …..που είναι ο σεβασμός από τα Σκόπια?????....σε οτιδήποτε Ελληνικό???                                                 

 Το σύνθημά μας να είναι «Αντίσταση και Αγώνας κατά της Άκυρης Συμφωνίας των Πρεσπών» μέχρι να την στείλουμε εκεί όπου της αξίζει, δηλαδή στον κάλαθο των αχρήστων!  

Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε… και εάν δεν τις επιθυμείτε, μπορείτε  να μου στείλετε  την λέξη  ΣΤΟΠ και θα σταματήσω να σας τις στέλνω.  .

 

Με αγάπη και εκτίμηση,

 

Στέλιος Κυριμλής

 

Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου

Greater Washington D.CArea,

Πρώην Ύπατος Πρόεδρος

Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

 

 

Steve AKirimlisVP

Courtesy Title & Escrow Corp.

Reges Law Firm, P.C. General Counsel

Maryland Office:                            Virginia Office:

10411 Motor City Drive, Suite 301           8133 Leesburg Pike, Suite 380

Bethesda, MD 20817                                 Tysons Corner, Vienna, VA  22182