Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Ούτε τον Εθνικό ύμνο δεν θέλησε να ακούσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

 

2/01/2021 – 10:45πμ

Στην δοξολογία στην Μητρόπολη – Αφού κατέβασε τα όπλα του αγώνα του 1821 και εξαφάνισε την σημαία από το γραφείο τώρα καταργεί τον Διονύσιο Σολωμό.

Διαβάσαμε την αποκάλυψη στο εκκλησιαστικό site «Εξάψαλμος» σε ένα μικρό σημείωμα του Σωτηρίου Τζούμα αλλά δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε.  Θεωρήσαμε ότι εκτός από πρωταπριλιάτικα ψέματα υπάρχουν και τα πρωτοχρονιάτικα! Μόνο αφού προηγήθηκε ένας μεγάλος κύκλος  επικοινωνιών μας με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι μετείχαν χθες ως προσκεκλημένοι,  στην πρωτοχρονιάτικη  δοξολογία και έζησαν από πρώτο χέρι όλα όσα συνέβησαν πεισθήκαμε ότι όντως συνέβη το καταγγελθέν: Ότι οι επιτελείς της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου  έδωσαν κατόπιν επιθυμίας της εντολή στην μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων  να μην γίνει ανάκρουσις του εθνικού ύμνου ούτε κατά την προσέλευση ούτε κατά την αποχώρηση της από τον Ιερό Μητροπολιτικό Αθηνών.

Αριστοτέλης, ο Φιλόσοφος απο τ’ Άστρα.

 


Για την δημιουργία και τη λειτουργία του κόσμου ο Αριστοτέλης θεμελιώνει την δική του επιστημονική άποψη και υποστηρίζει το αιώνιον «γίγνεσθαι». 

Δεν έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε την ύλη χωρίς μορφή, ούτε τη μορφή χωρίς ύλη.Η σχέση ύλης – μορφής είναι άμεση. Η ύλη είναι τόσο αγέννητη όσο και η μορφή. Και τα δύο είναι αιώνια. Ό,τι γεννιέται ήδη υπάρχει μέσα στο «γίγνεσθαι» και αποτελεί την λειτουργία από μία ύλη και μία μορφή να προκύπτει μία νέα ύλη και μία νέα μορφή. Το «γίγνεσθαι» δηλαδή η συμπαντική μηχανή, είναι η μετάβαση από μία δυνατότητα σε μία πραγματικότητα, μέσω της κίνησης.Όμως όλα αυτά είναι αιώνια. Η «κινητική αρχή» δεν άρχισε ποτέ, είναι νόμος που υπάρχει από πάντα και έχει σαν ουσία της την καθαρή ενέργεια. Αυτή η «αρχή» είναι εντελώς άϋλη, απόλυτα καθαρή, ολοτελής και πλήρης στον έλεγχο της λειτουργίας του παντός. Αυτή είναι το απόλυτο Πνεύμα που ορίζει την ιδιότητα του Θεού.

Ντρόπιασαν το εθνόσημο για να καλύψουν την κ. Σακελλαροπούλου!

 


Με μία ανακοίνωση – μνημείο ντροπής επιχείρησε το ΓΕΕΘΑ να καλύψει το χθεσινό πρωτοφανές ατόπημα να μην ακουστεί ο εθνικός ύμνος πρώτης δοξολογίας για το νέο έτος στην ιερά μητρόπολη Αθηνών, κατά την έλευση της Προέδρου της Δημοκρατίας!

Μετά τις καμπάνες, τον Αγιασμό των Υδάτων και την ορθόδοξη πίστη, κορωνοϊό μεταδίδει και ο Εθνικός Ύμνος!

Κρύβεται λοιπόν πίσω από τα γαλόνια των στρατηγών η Πρόεδρος για το εθνικό ατόπημα με την μη ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν παρευρεθεί η μπάντα του στρατού λόγω των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης της πανδημίας.

Η αγάπη του Θεού είναι αμείλικτη!

 


 

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821


Η απειλή της Τουρκίας βρίσκεται πάντα έξω από την πόρτα μας: Ελλάδα και Κύπρος στην κόψη του ξυραφιού…

 

 

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη, σε νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στο Σύμπλεγμα Μεγίστης, όπου αντήλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της έλευσης του Νέου Έτους. την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ, STR


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η κάθε νέα χρονιά συνοδεύεται πάντα από ευχές και αυξανόμενες ελπίδες. Προσωπικές αλλά κυρίως εθνικές, καθώς η Ελλάδα και η Κύπρος αντιμετωπίζουν μία άνευ προηγουμένου επιθετική Τουρκία. Η απειλή του πολέμου βρίσκεται πάντα έξω από την πόρτα μας.

Η κοινή Πατρίδα δεν αντιμετωπίζει μόνο την τουρκική απειλή. Όπως όλος ο κόσμος, η Ελλάδα και η Κύπρος παλεύουν το νέο κορωναϊό, ο οποίος -για να μην ξεχνάμε- μας ήρθε από την Κίνα. Λόγω οικονομικών συμφερόντων, όλες οι χώρες αποφεύγουν να επιρρίπτουν ευθύνες στο Πεκίνο.

Πολιτισμό παρήγαγαν οι αγωνιστές του 21, όχι οι γενίτσαροι

  


Το 2021 σηματοδοτείται από δύο συλλογικές υποχρεώσεις: την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Μιλώντας ιδιαίτερα για την επέτειο των 200 χρόνων, μπορούμε να πούμε ότι καθορίζεται και από την έξαρση της μόνιμης εθνικής απειλής: την επεκτατικότητα της Τουρκίας, που για την αντιμετώπισή της χρειάζεται όχι μόνο στρατιωτική, αλλά και παλλαϊκή ετοιμότητα.

Η Επανάσταση του 1821 γίνεται το δημιουργικό ιστορικό υπόστρωμα τροχισμού των εθνικών μας αντανακλαστικών. Και υπ’ αυτήν την έννοια το ζήτημα δεν εξαντλείται στις ενέργειες μιας κρατικο-ιδιωτικής επετειακής επιχείρησης, που ακούει στο όνομα "Επιτροπή Ελλάδα 2021". Η Επιτροπή αυτή, με ανούσιο τίτλο αφού δεν αναφέρεται ούτε σε επέτειο και ούτε στο 1821, θα διαχειρισθεί, στο όνομα του ελληνικού λαού, τα 200 χρόνια από την επανάσταση.