Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟ


Το όνομά του είναι Φιλάρετος. Ένα παρά πολύ ωραίο όνομα, με παρά πολύ ωραίο περιεχόμενο: Φίλος της αρετής.

Δυστυχώς όμως κυκλοφορεί με το όνομα Τάκης, το οποίο δεν το λές και ωραίο, το οποίο δεν έχει περιεχόμενο. Είναι ένα όνομα κενό!

Γέννημα και θρέμμα του κομμουνισμού. Γεννήθηκε ρομαντικός και ιδεολόγος κομμουνιστής από τον ρομαντικό και ιδεολόγο κομμουνιστή πατέρα του Κώστα. Γαλουχήθηκε μέσα στο κομμουνισμό. Μεγάλωσε και ανδρώθηκε κυνηγημένος μέσα στο κομμουνισμό και στη παρανομία. Επτά ετών παιδάκι, κουβαλούσε στο στήθος του παράνομες προκηρύξεις και πήγαινε στο σχολείο με το ψευδώνυμο: Τάκης Βλαχόπουλος.

Τα Δερβενάκια και το Μανιάκι, γιορτάζονται με φόρουμ και… τεχνητή νοημοσύνη
«Έως πότε, πανακήρατε Κόρη, το τρισάθλιον Γένος των Ελλήνων έχει να ευρίσκεται εις τα δεσμά μιας ανυποφέρτου δουλείας;». Ο Κεφαλλονίτης Επίσκοπος Κερνίτζης και Καλαβρύτων Ηλίας Μηνιάτης (1669-1714),  εκφώνησε ως Αρχιμανδρίτης στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Βενετίας, στον οποίο υπηρέτησε, πιθανόν το 1698,  λόγο πανηγυρικό «εις τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» και είπε, μεταξύ άλλων, και τα παραπάνω.

Οι μαγικές είσοδοι των κτιρίων του Μεσοπολέμου στο κέντρο της ΘεσσαλονίκηςΌταν ξεκίνησα να συμμετέχω στην ομάδα Thessaloniki Arts and cultures photos και να φωτογραφίζω τα πρώτα κτίρια στο κέντρο της πόλης, τα πανέμορφα διατηρητέα που θαύμαζα από παλιά χωρίς φυσικά να γνωρίζω τίποτα για την ιστορία τους, άρχισαν ν αποκτούν σιγά σιγά, τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα το καθένα.

Κτίρια που κατασκευάστηκαν στην εποχή του Μεσοπολέμου, τα περισσότερα μετά την πυρκαγιά του 1917, σε σχέδια χαρισματικών αρχιτεκτόνων και μηχανικών και σ εκλεκτικιστικά πρότυπα δυτικού τύπου, σε μια προσπάθεια να ξεφύγει η πόλη από τον έως τότε Οθωμανικό χαρακτήρα της και ν’ αποκτήσει Ευρωπαϊκό ύφος.

Τουρκο-Star: Δόξα σοι ο Θεός βρέχει!


Από τις 15 Ιουλίου 2020 όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα σταμάτησαν να μεταδίδουν τηλεοπτικές σειρές τουρκικής προπαγάνδας. Όλοι εκτός από έναν: τον τηλεοπτικό σταθμό Star συμφερόντων οικογένειας Βραδινογιάννη.

 

Κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας (όπως ο ΑΝΤ1) ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν προγραμματισμένη μετάδοση τουρκικής τηλεοπτικής σειράς, ενώ όλοι(εκτός Starαπέφυγαν να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα τους οποιαδήποτε τουρκική τηλεοπτική σειρά, σαν στοιχειώδη επίδειξη ευαισθησίας απέναντι στους τηλεθεατές τους για την προκλητικά επιθετική πολιτική της Τουρκίας και τους καθημερινούς τραμπουκισμούς με εκφράσεις όπως «θα μας κάνουν μεζέ», «θα μας πετάξουν στη θάλασσα» κ.ο.κ.

Το Επεισόδιο Νίκολσον    Το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου του 1885 (16 Ιανουαρίου με το νέο ημερολόγιο) ο Άγγλος επιτετραμμένος στην Αθήνα, Άρθουρ Νίκολσον (1849-1928), μαζί με τη σύζυγό του πήγαν στις υπώρειες του Λυκαβηττού για να περπατήσουν και να θαυμάσουν τη θέα της πόλης.
 Ο Νίκολσον δεν ήταν ένας τυχαίος διπλωμάτης, αλλά μέλος της βρετανικής ελίτ, γυναικάδελφος του λόρδου Ντάφεριν, πρεσβευτή τής αυτού μεγαλειότητας στην Κωνσταντινούπολη. 
Εκείνη την περίοδο ο Δήμος Αθηναίων είχε προβεί σε εκτεταμένη πευκοφύτευση του Λυκαβηττού και απαγόρευε τη διέλευση σε ορισμένα σημεία του λόφου.

“Η Γερμανία δεν θα καταβάλει ποτέ πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα”


Η απειλή της Τουρκίας βρίσκεται πάντα έξω από την πόρτα μας: Ελλάδα και Κύπρος στην κόψη του ξυραφιού…

 

Διεθνής Μήνυση για το Σκάνδαλο του Κορωνοϊού από Γερμανούς Δικηγόρους: Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας.