Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Εθνικός Ύμνος (Ύμνος εις την Ελευθερίαν) ή Άγημα;ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΛΑ ΤΟ 1999 ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑΣε συνεντευξη που είχε δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος το 1999 εξέφρασε τις ανησυχίες του και αναφέρθηκε τόσο στην παγκοσμιοποίηση όσο και στην επιστημονική κοινότητα η οποία όπως δήλωσε πρέπει να θέσει κάποιους ηθικούς φραγμούς-όρια ώστε να οι έρευνες και οι μελέτες να μην βλάψουν το ανθρώπινο γένος με παρεμβάσεις πέραν από αυτές της φύσης που δημιούργησε και έθεσε ο Θεός.

6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1449. Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΤΕΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑ

 


Σαν σήμερα, το 1449, ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος στέφεται στον Μυστρά αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν τα λόγια της στέψης εκτός της Κωνσταντινούπολης και της Αγίας Σοφίας.

 

Ο θρύλος αναφέρει ότι μόλις πάτησε πάνω στον μαρμάρινο Δικέφαλο αετό στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στον Μυστρά, το μάρμαρο ράγισε.

Τέσσερα χρόνια μετά τη στέψη του, οι Οθωμανοί εκστράτευσαν εναντίον του Βυζαντίου. Παρά τις πιέσεις των συμβούλων του να εγκαταλείψει τη Βασιλεύουσα, παρέμεινε στη θέση του και αποφάσισε να πολεμήσει μέχρις εσχάτων. Στο τελευταίο Πολεμικό Συμβούλιο ανέφερε: «Καμιά χριστιανική δύναμη δεν ήρθε για να συμμετάσχει στη μάχη για την Χριστιανοσύνη».

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.... Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ...

 
Ηθελα να ξέρω ποιος ηλίθιος, γιατί περί ηλιθίου πρόκειται για να μην πώ τίποτα χειρότερο, είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Εβρου, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από τα σύνορα.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδος που τα λέει όλα:

Το εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας

 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑ

Καθώς πολλές και σημαντικές ενδείξεις οδηγούν πλέον στο συμπέρασμα πως η εποχή Ερντογάν στην Τουρκία έχει αρχίσει την κάθοδο προς την συντριβή, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε πως διαμορφώνεται το εσωτερικό μέτωπο το οποίο έχει επιβάλλει μέσα στην Τουρκία ο φαύλος συνασπισμός ισλαμιστών και φασιστών, ο οποίος ελέγχει ασφυκτικά την τουρκική εξουσία.

Οι κυριότεροι παράγοντες που διαμορφώνουν το εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας στις μέρες μας είναι οι εξής:

  • Οι συνεχείς και ανελέητες διώξεις «αντιφρονούντων» κάθε κατηγορίας μετά το (δήθεν) πραξικόπημα του 2016,
  • Οι τουρκικές «επεμβάσεις» σε διάφορα σημεία του κόσμου με επώδυνο φόρο αίματος τον οποίο καταβάλλει καθημερινά η μέση τουρκική οικογένεια (η τουρκική ελίτ εξαιρείται σκανδαλωδώς) καθώς και η ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

 

IΡAN

 

Η Τεχεράνη Ανακοίνωσε Την Έναρξη Εμπλουτισμού Ουρανίου Κατά 20%

https://analitis.gr/h-texeranh-anakoinwse-thn-enarksh-employtismoy-oyranioy-kata-20/

Στο "τραπέζι" πιθανό χτύπημα Ισραήλ κατά Τεχεράνης - Με μαζική πυραυλική επίθεση απειλεί το Ιράν

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/6983186_sto-trapezi-pithano-htypima-israil-kata-teheranis-me-maziki-pyrayliki

«Μεγάλης κλίμακος» Στρατιωτικές Ασκήσεις με drones ανακοίνωσε το Ιράν

https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/906161_megalis-klimakas-stratiotika-gymnasia-me-drones-anakoinose-iran

Η χαμένη μνήμη της Τουρκίας και η Γερμανία

 ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ*

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930 υπολογίζεται ότι το 45% του πληθυσμού της Γερμανίας ήσαν μέλη του ναζιστικού κόμματος ή συνδεδεμένων με τους ναζί οργανώσεων. Παρ’ όλα αυτά, όποιος είχε γνωρίσει νεαρούς Γερμανούς τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 θα διαπίστωνε ότι ουδείς παραδεχόταν ότι οι δικοί του άνθρωποι είχαν άμεση εμπλοκή στο τραγικό αυτό κεφάλαιο της γερμανικής ιστορίας και ιδίως στο ολοκαύτωμα των Εβραίων. Οι παππούδες τους είχαν όλοι υπηρετήσει σε βοηθητικές θέσεις στον γερμανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου και (φυσικά) δεν ήταν ναζί.

Τα Θεοφάνεια στο Φανάρι Με κάθε μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και ο πιστός λαός εν πομπή μετέβησαν στην προκυμαία του Φαναρίου όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Ο Παναγιώτατος, μετά τον Όρθρο, κατά τον οποίο χοροστάτησε, τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό, και στη συνέχεια προέστη της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Αρχιερέων Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου, Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.