Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Τούρκοι και Γερμανοί κάνουν δουλειές στη Λιβύη και εδώ περιμέναμε…κυρώσεις!

  Η ENKA, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές και ενεργειακές εταιρείες της Τουρκίας, θα συνεργαστεί με τη γνωστή γερμανική εταιρεία  Siemens  για την κατασκευή δύο εργοστασίων παραγωγής ενέργειας στη Λιβύη! Κατά τ΄ άλλα στην Αθήνα από τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισαν να δώσουν τα κλειδιά για τα ελληνοτουρκικά στο Βερολίνο και κάποιοι ανέμεναν -έτσι δήλωναν τουλάχιστον- κυρώσεις κατά της Τουρκίας…

«Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» 24 Μαρτίου 2020

Προς Το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

«Ευαγγελίζου γη, χαράν μεγάλην» ψάλλουμε σήμερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στους Ναούς μας, για να τιμήσουμε τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Και ταυτοχρόνως, σε κοινή εορτή, ο Ελληνισμός πανηγυρίζει την Επέτειο του 1821. Την έναρξη της Μεγάλης Ελληνικής Επαναστάσεως. Του ιερού Αγώνα της απροσμέτρητης αποφασιστικότητας, τόλμης, θάρρους και θυσίας για την ελευθερία.

Οι πρόγονοί μας, οι γενναίοι Φιλικοί, οι πρωταγωνιστές του Αγώνα, οι μαχητές της απελευθερώσεως, είχαν από την προηγούμενη χρονιά, ήδη από το 1820, ορίσει την ημέρα του Ευαγγελισμού, ως ημέρα του απελευθερωτικού ξεσηκωμού. Ήθελαν έτσι να εκφράσουν με τον πιο δυνατό και συμβολικό τρόπο τους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ της Ορθοδοξίας και του Γένους. Οι Έλληνες πολέμησαν για την Πίστη και την Πατρίδα.

Ανασχηματίζεται η Σακελλαροπούλου;

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόρθωσε να ενώσει τον λαό, αλλά εναντίον της. Η περιφρονητική στάση της σε όλα όσα εκφράζουν τον Ελληνισμό και συνέχουν την κοινωνία μας δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Με τις κινήσεις της από την πρώτη στιγμή του διορισμού της στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα έστελνε σαφέστατα πολιτικά και ιδεολογικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣκα Σακελλαροπούλου,

 

Μεγίστη τιμὴ νὰ ἀπευθύνεταί τις εἰς τὸ ὕψιστον πρόσωπον τῆς πατρίδος. Δι᾿ ἡμᾶς τοὺς Ἕλληνας τῆς ἀλλοδαπῆς ἡ πατρὶς ἐκπροσωπεῖται διὰ συμβόλων, πλεῖστα τῶν ὁποίων διαθέτομεν ἅπαντες καὶ χρησιμοποιοῦμεν εἰς πᾶσαν εὐκαιρίαν, ὡς:

 

  • τῆς σημαίαςμὴ ὀρατῶν πλέον εἰς τὸ ὕψιστον γραφεῖον τῆς πατρίδος.
  • τῶν συμβόλων, καὶ τὶ πλέον συμβολικὸν τῶν «ὅπλων» τοῦ ἀγῶνος ἀνεξαρτησίας τῆς Ἑλλάδος, μὴ ὀρατῶν πλέον εἰς τὸ ὕψιστον γραφεῖον τῆς πατρίδος.
  • τῶν ἔργων τέχνης, ἐὰν ἐνοχλεῖταί τις ἐκ τῆς χρήσεως τοῦ καθιερωμένου ὅρου «εἰκών», ὁ ὁποῖος εἰς τὴν ἑλληνικὴν γλῶσσαν ἐτυμολογεῖται ὡς: «τὸ ἐν κατόπτρῳ ὁμοίωμα, ἄψυχον εἰκὼ προσγελῶσα σώματος», ἥτις, εἴτε ἀρέσει εἴτε ὄχι, ἀναπαριστᾶ τὴν πίστην τῶν ἀγωνιστῶν τῆς ἀνεξαρτησίας τοῦ ἔθνους οἵτινες προσέφεραν τὸ αἷμα των ἀγωνιζόμενοι «…διὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν Πίστην τὴν Ἁγίαν καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερίαν…»·