Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Το ισραηλινό Tavor θα ΄ναι το επόμενο τυφέκιο του Ελληνικού Στρατού;

 

 Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές δειγμάτων φορητού οπλισμού που το τελευταίο εξάμηνο αρκετές εταιρείες είχαν προμηθεύσει προς αξιολόγηση στον Ελληνικό Στρατό, για την επιλογή του νέου τυφεκίου εφόδου καθώς και πιστολιού 9 x 19 χιλ.

Με παραχωρήσεις ελληνικής κυριαρχίας και δικαιωμάτων ξεκινούν οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας

 Της Κύρας Αδάμ

 Η κυβέρνηση Ερντογάν απέστειλε προφορικώς στην Αθήνα την πολυδιαφημισμένη και πολλαπλώς αναμενόμενη πρόσκληση επανάληψης του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Προηγουμένως, η Άγκυρα έχει επιχειρήσει μια θεαματική κυβίστηση στις σχέσεις της με την ΕΕ, σπεύδοντας όμως να κατηγορήσει ευθέως την Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία ότι δημιουργούν «τεχνητό πρόβλημα», παρεμποδίζοντας την ομαλοποίηση των σχέσεων  ΕΕ-Τουρκίας.

Όπως εξήγησε ο Μ Τσαβούσογλου στην πρόσκληση του προς την Αθήνα, η Άγκυρα θέλει τη συνέχιση των διαβουλεύσεων που είχαν σταματήσει στον 60ο  γύρο, χωρίς προϋποθέσεις και με όλα τα θέματα ανοιχτά στο τραπέζι.

35 ελληνικά ντοκουμέντα από τα αρχεία της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου Πηγή: www.lifo.gr

 


Σπάνιες ασπρόμαυρες εικόνες της Ελλάδας από τη μεγαλύτερη αμερικανική συλλογή φωτογραφιών !

Δείτε ΕΔΩ

Το Πακιστάν δίνει πυρηνική βόμβα στην Τουρκία – Τι αποκαλύπτει ινδικό δημοσίευμα

  


Το Πακιστάν μεταφέρει ταχέως τεχνολογίες πυραύλων στην Τουρκία και Πακιστανοί επιστήμονες βοηθούν την Τουρκία να αναπτύξει τις δυνατότητές της στην κατασκευή πυραύλων, αποκαλύπτει η ινδική ιστοσελίδα ZeeNews.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ασχολείται με τις πυρηνικές και πυραυλικές τεχνολογίες του Πακιστάν για να εκπληρώσει τις γεωπολιτικές του φιλοδοξίες, τονίζεται στο ινδικό δημοσίευμα.

Στις 22-23 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ο 15ος Στρατιωτικός Διάλογος Ανώτατου Επιπέδου Τουρκίας-Πακιστάν, το ανώτατο θεσμικό όργανο μεταξύ των δύο χωρών για την αμυντική συνεργασία.

Αιωνια η Μνημη!