Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Όταν ο καθηγητής Ροζάκης υπηρετεί τον πολιτικό Ροζάκη
Στις 21 Δεκεμβρίου 2020 δημοσιεύθηκε άρθρο μου με τίτλο "Αποκλειστικό: Στρώνεται το χαλί για διερευνητικές εντός Ιανουαρίου – Όλο το παρασκήνιο". Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε απολύτως και οι δύο πλευρές θα πιάσουν το νήμα από εκεί που το είχαν αφήσει το 2016. Διαφωνούν, όμως, για την ατζέντα των συνομιλιών.


Όπως είναι γνωστό, η ελληνική πλευρά επιμένει δημοσίως ότι θα συνομιλήσει μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ, ενώ αντιθέτως η τουρκική επιμένει πως η ατζέντα πρέπει να είναι "ανοικτή", κάθε πλευρά να θέσει όποιο ζήτημα θέλει.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥΧθες όλη νύχτα χιόνιζε. Και σήμερα εγώ…

 

8:00 Έφτιαξα χιονάνθρωπο.

8:10 Ήρθε η γειτόνισσα φεμινίστρια και με ρώτησε γιατί δεν έφτιαξα και μια χιονογυναίκα.

8:15 Έφτιαξα και γυναίκα από χιόνι.

8:17 Ο άλλος γείτονας παραπονέθηκε πως η χιονογυναίκα έχει πολυ μεγάλα στήθη και προβάλει λάθος πρότυπο.

Η Αυστραλιανή Πρωθυπουργός Julia Gillard:

Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ


Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!


Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.


Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard - Australia σε ελεύθερη μετάφραση:

Τo “Blitz” του Λονδίνου (1940 – 1941)Τo “Blitz” του Λονδίνου (1940 – 1941)

Με τον όρο Blitz (από το γερμανικό Blitzkrieg – κεραυνοβόλος πόλεμος) αποδίδονται  οι εκτεταμένοι  βομβαρδισμοί σε βάρος κατοικημένων περιοχών των Βρετανικών Νήσων, στους οποίους προέβη  από τον Σεπτέμβριο του 1940 έως τον Μάιο του 1941 η Γερμανική πολεμική αεροπορία. Πρόκειται για μια σελίδα απαράμιλλου θάρρους και αυτοθυσίας, ενστικτώδους συσπείρωσης, ιώβειας στωικότητας και ψυχραιμίας, τέλος, μιας παραδειγματικής οργάνωσης του Βρετανικού λαού σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, από την ηγεσία έως τον καθημερινό πολίτη, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του πολέμου.

Η συνέχεια ΕΔΩ

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
"Αγαπημένοι μου, από πρώτης Ιανουαρίου 2021, επί 365 ημέρες, κάθε μέρα στην ΕΡΤ, σε συγκεκριμένες ώρες του προγράμματος, θα ακούγεται ένα κείμενο του '21 που εντόπισα, επεξεργάστηκα, επιμελήθηκα και εκφώνησα προσφέροντας αφιλοκερδώς περίπου 400 ώρες προσωπικής μου δουλειάς - για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων του 1821, για τους Έλληνες ακροατές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Over the years things have sure changed!!!!


 

Καλημέρα σε όλους τους αγαπημένους φίλους μου. 

Σηκώθηκα λίγο προβληματισμένος και σκεφτικός το πρωί μετά από έντονες σκέψεις και συζήτηση με τον εαυτό μου όλη τη νύχτα και τελικά σκέφτηκα να συζητήσω μ’ έναν φίλο που έχει ξεπεράσει το 70 και κοντεύει τα 80 τι είδους αλλαγές αισθάνεται στον εαυτό του. Και μου είπε ούτε λίγο ούτε πολύ τα εξής :
1. Αφού αγαπούσα τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, την σύζυγό μου, τα παιδιά
μου και τους φίλους μου, τώρα άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου.
2. Συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι «Άτλας». Ο κόσμος δεν στηρίζεται στους ώμους μου.
3. Έχω σταματήσει να διαπραγματεύομαι με πωλητές λαχανικών και φρούτων. Μερικά ευρώ δεν θα με φτωχύνουν, αλλά μπορεί να βοηθήσει τον φτωχό συνάνθρωπο να εξοικονομήσει για τα σχολικά έξοδα της κόρης του.