Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Μια απάντηση στον Ροζάκη – Η μυθοποίηση των διερευνητικών επαφών



Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καθηγητής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ροζάκης σε πρόσφατο άρθρο του, οι διερευνητικές συνομιλίες ήταν εξ αρχής προσχηματικές, προκειμένου να παρακάμψουν τη μία και μοναδική διαφορά του "παπανδρεϊκού όρου", δηλαδή αυτήν της υφαλοκρηπίδας. Στόχευαν, λοιπόν, στο να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που κατά καιρούς είχε προβάλει η Τουρκία (γκρίζες ζώνες, αποστρατιωτικοποίηση, αιγιαλίτιδα ζώνη, εθνικός εναέριος χώρος), δηλαδή θέματα, που δεν αναγνώριζε ως νόμιμες διαφορές η Ελλάδα.

Τα ζητήματα αυτά αποτελούσαν μονομερείς διεκδικήσεις-απαιτήσεις της Τουρκίας, καθώς επρόκειτο για άμεση και ευθεία αμφισβήτηση κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας (γκρίζες ζώνες) και της κυριαρχίας της (12 ν.μ., αιγιαλίτιδα ζώνη).

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Όταν οι διάφοροι εκάστοτε "Υπ.ού.ργοι" συναγωνίζονται
ποιός θα "κόψει" περισσότερη Διδακτέα Ύλη από την
Σπουδή της Γλώσσας και της Ιστορίας αυτού του πλασμένου από Μεγαλείο και Θυσία Τόπου, του στολισμένου με Δάφνη και Ελιά, πλησιάζουμε τον καιάδα του αυταφανισμού, όπως όλοι
οι ανιστόρητοι και κομπλεξικοί λαουτζίκοι που επώλησαν την "ταυτότητά τους"  αντί πινακίου φακής, γιατί τόσο πλέον την εκτιμούσαν. 
Διαβάστε Παρακαλώ το Άρθρο που ακολουθεί.

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο από την εποχή της Παλιγγενεσίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας η πρώτη έκδοση του κειμένου της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας μαζί με το Σύνταγμα της Επιδαύρου (Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος), μέσω της τεχνολογίας η οποία στον προκειμένη περίπτωση βοηθά όλους τους Έλληνες να έρθουν πιο κοντά με την Ιστορία τους.
Πρόκειται για το κείμενο της Εθνοσυνέλευσης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο και τελείωσε στις 16 Ιανουαρίου του 1822.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ


                            IΡAN

1.       Η κατάσχεση τάνκερ από το Ιράν ήταν «ένα χαστούκι στη Νότια Κορέα» σύμφωνα με πηγή

https://sputniknews.gr/kosmos/202101119347652-i-katashesi-tanker-apo-to-iran-itan-ena-hastouki-sti-notia-korea-symfona-me-pigi/

2.       «Ο Πομπέο θα κατηγορήσει το Ιράν για δεσμούς με την Αλ Κάιντα»

https://www.zougla.gr/kosmos/article/piges-o-pompeo-8a-katigorisi-to-iran-gia-desmous-me-tin-al-kainta

Η Επανάσταση του 1854 στην Ήπειρο και των Ραδιβιζίων στη Μεγαλόχαρη Άρτας στις 15-1- 1854


 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ 1854 ΗΠΕΙΡΟΥ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
             Η  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΡΑΔΟΒΙΖΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ  15-1-1854
                             ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΠΟΤΣΗ (ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ)             
                                
   «Τι έχεις καημένε κόρακα και σκούζεις και φωνάζεις;
                         

Μήνα διψάς για αίματα, για τούρκικα κουφάρια; 
                         

Αν εδιψάς για αίματα για τούρκικα κουφάρια
                         

πέτα ψηλά κατ’ τ’ Άγραφα στου Άσπρου το γιοφύρι. 
                         

Εκεί θα φάς κρέας από Κατή και πλάτη από Βοϊβόντα
                         
να κάμεις πήχυ το φτερό και σπιθαμί το νύχι. 
                        

Μη φοβηθείς τον πόλεμο, την τόση ταραχή…….»

ΑΠΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΒΕΛΤΙΟΔΟΞΙΑΣ

  

 Δημήτρης Κ. Μπάκας 

                                                 

Ορθότατα, ίσως,  καταργήσαμε τις αυθεντίες, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε, ότι και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε αυθεντίες. Όσο «ειδικοί» και εάν είμαστε δεν είναι δυνατόν να είμαστε «ειδικοί» σε όλα τα θέματα.  Πρέπει να εμπιστευθούμε, ξανά και σοβαρά τους συνανθρώπους μας.  Το μεγάλο έλλειμμα της σημερινής Κοινωνίας μας είναι η ουσιαστική έλλειψη  της εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Αυτό προκαλεί το κύριο χαρακτηριστικό της εποχής μας  την αβεβαιότητα, η οποία όταν μας κυριεύσει καθίσταται η μεγάλη κατάρα και πρόξενος πολλών δεινών. Μετουσιώνεται όμως, η αβεβαιότητα σε  οξυγόνο  ανανέωσης και προόδου μας, όταν βρίσκεται μέσα στα μέτρα μας.

Άγνοια και παραποίηση της ιστορίας

 

π. Ηλίας Μάκος

Ξεκίνησαν κιόλας, από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, οι εκδηλώσεις, δικτυακές, προς το παρόν, λόγω κορωνοϊού, για το επετειακό έτος 2021, χρόνος εορτασμού των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821.

Ταυτόχρονα ακούγονται διάφορες κραυγές, που χαρακτηρίζουν άσκοπο τον εορτασμό, χωρίς καμία σχέση με το σήμερα, μιλάνε για "πεταμένα χρήματα", χαρακτηρίζουν την Επανάσταση του 1821 ταξική και όχι εθνική και τους ήρωες ιδιοτελείς, αμφισβητούν τον καθοριστικό ρόλο της Εκκλησίας, καθώς και πολλά άλλα, που δεν μπορούν να θεωρηθούν ως σοβαρά, αφού δεν έχουν καμία τεκμηρίωση.