Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΑΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ :

ΙΩ. ΒΑΤΑΤΖΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΠΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟ Θ΄

Το Βερολίνο προετοιμάζει για αλλαγή συνόρων: «Υπάρχουν διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»! 

ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ;

 


Ποια θα ήταν η εξέλιξη της ανθρωπότητας αν είχαν επικρατήσει οι Αρχαίοι Έλληνες Ίωνες επιστήμονες και φιλόσοφοι;

 

Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Carl Sagan στο παρακάτω video, σχετικά με την εξέλιξη που θα είχε τεχνολογικά η ανθρωπότητα αν το Φως της Ιωνίας είχε επιβιώσει. Το απόσπασμα είναι από την σειρά επιστημονικού ντοκιμαντέρ Cosmos (1980) η οποία άφησε εποχή και κέρδισε πολλά βραβεία.

Αυτό που πέτυχε ο Carl Sagan ήταν να εκλαϊκεύσει την επιστήμη ώστε πολύ δύσκολες επιστημονικές έννοιες και θεωρίες να γίνουν προσιτές στο ευρύ κοινό.

Γιατί δεν περιμένουν, Αθήνα και Λευκωσία, να ορκιστεί ο Μπάιντεν; Γιατί σπεύδουν σε διάλογο με τον Ερντογάν;

 
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό είναι γεγονός σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου».

Προς το τέλος Φεβρουαρίου, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες θα καλέσει στη Νέα Υόρκη, για τρεις ολόκληρες μέρες, τα ενδιαφερόμενα μέρη για να στήσει την παγίδα, σε συνεργασία με τους Βρετανούς και του Τούρκους, στον Πρόεδρο της Κύπρου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Στις 25 Ιανουαρίου, θα προηγηθεί βεβαίως η έναρξη των διερευνητικών επαφών μεταξύ της Ελλάδας και της κατοχικής Τουρκίας, μία εξέλιξη που συμφέρει απόλυτα στον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς θα διασωθεί από τις κυρώσεις και από πολλά άλλα που έρχονται.

Αποτροπή στηριγμένη σε ισχυρές αμυντικές δυνατότητες είναι η μοναδική μας ελπίδα για ασφάλεια και ειρήνη

 

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, μετά από 18 χρόνια διακυβέρνησης και κυρίως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, πέρασε σε μια φάση ανεξέλεγκτης μεσσιανικής συμπεριφοράς, θέτοντας την γειτονική χώρα σε μια τροχιά όχι μόνο αναθεωρητισμού, αλλά και μεγαλοϊδεατικού εθνικισμού.


Του Στρατηγού Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκου*

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας έντονης τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής που συνοδεύεται από κατάφορες παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου. Πρωταγωνιστής της αναθεωρητικής αυτής πολιτικής είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν που, μετά από 18 χρόνια διακυβέρνησης και κυρίως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, πέρασε σε μια φάση ανεξέλεγκτης μεσσιανικής συμπεριφοράς, θέτοντας την γειτονική χώρα σε μια τροχιά όχι μόνο αναθεωρητισμού, αλλά και μεγαλοϊδεατικού εθνικισμού. Με τελικό στόχο την πραγματική και οριστική ανάδυση της Τουρκίας σε κυρίαρχη περιφερειακή δύναμη, αψηφώντας έτσι τις μεγάλες δυνάμεις και διεκδικώντας «ζωτικό χώρο ελιγμών και κυριαρχίας».

Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα ότι… Εξοχο κείμενο από τον Mario de Andrade..
Και πολίτες και, αν χρειαστεί, οπλίτες

 Είναι μεγάλο σχολείο το ’21. Προσωπικώς ξεκίνησα ήδη στην τάξη μου να διδάσκω λόγια αθάνατα και πράξεις από τους ηρωικούς προγόνους μας. Μετά την πρωινή προσευχή και την ορθογραφία-που καταργήθηκε-σειρά παίρνει η ανάγνωση ενός κειμένου από τον βίο και την πολιτεία των πρωταγωνιστών της Εθνικής Επανάστασης. 

Θα το γράφω και πάντα και τα το λέω. Μπορεί το τρέχον σύνθημα να πρεσβεύει «σχολείο ανοιχτό στη ζωή», κούφιο καρύδι κι αυτό και φυσαλίδα αέρος, όμως το σχολείο ακριβώς πρέπει να κλείσει τις πόρτες του σ΄ αυτήν την ζωή.