Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Έτσι έμοιαζαν τα πρόσωπα σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων – Πώς ήταν ο Αριστοτέλης, ο Όμηρος, ο Μέγας Αλέξανδρος


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ; ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ ή ΕΙΡΗΝΙΚΟ;

  Tου Καθ. Πέτρου Π. Γρουμπού, Μέλος του ΙΗΑ 

Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών. Μέλους του ΙΗΑ 

Ιανουάριος 2021Το ερώτημα αυτό, «Σε τι κόσμο θα ζήσουν τα παιδιά μας;» είναι το κύριο ερώτημα που πρέπει να απασχολεί διαχρονικά τον πλανήτη, (πέραν του προσωρινού  προβλήματος COVID-19 που ταλανίζει τη σημερινή κοινωνία), είναι δε πιο επίκαιρο από ποτέ σήμερα, στην περιοχή των Βαλκανίων και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Μια απάντηση στον Ροζάκη – Ψευδές ότι τα 12 μίλια εμποδίζουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα

 


 Πληροφορηθήκαμε πριν λίγες μέρες από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και καθηγητή κ. Ροζάκη ότι, στο παρελθόν στις διερευνητικές συνομιλίες, η Τουρκία είχε δεχθεί τα 12 ν.μ. για τις ελληνικές ηπειρωτικές ακτές και «μια διαφοροποιημένη αιγιαλίτιδα για τα νησιά». Ωστόσο, ο καθηγητής δεν μας είπε, πόσα μίλια πλάτους και για ποια νησιά (όλα ή μόνον αυτά του Ανατολικού Αιγαίου;).

«Δυστυχώς», συνεχίζει, «από αυτήν τη θέση που προμήνυε λύση του γόρδιου δεσμού, υπαναχώρησε η Τουρκία σε μεταγενέστερο στάδιο». Θυμάται, μήπως, ο κ. Ροζάκης πόσες φορές υπαναχώρησε η Τουρκία από τις συμβατικές δεσμεύσεις της; Ας του θυμίσουμε:

ΑΠΛΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ Ή ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ


Αν και έχω πολύ δουλειά διότι επεξεργάζομαι ένα προσωπικό θέμα, δεν άντεξα στη πρόκληση.

Κατ’ αρχήν θέλω να συγχαρώ τη κυρία Μπεκατώρου που έστω και μετά από 23 χρόνια ξεπέρασε τις αναστολές της και προέβη στη καταγγελία του βιασμού της. Έστω και τώρα θα έχει τα αποτελέσματά της. Θέλω να πιστεύω ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Απ’ το βιασμό αν σηκωθείς

στο βιασμό θα πέσεις

κι’ αν ξεφύγεις  απ’  το βιασμό 

πάλι στο βιασμό θα πέσεις.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλές κατηγορίες βιασμών κυριώς γυναικών, αλλά και ανδρών-ανδρών.